Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Egy évre van vezetője az algyői iskolának

Algyő- Indoklás nélkül utasította el nemrég az Emberi Erőforrások Minisztériuma az algyői Fehér Ignác iskola vezetésére érkező pályázatokat, köztük Horváthné Kunstár Andreáét. Őt sokan támogatták a véleményezésre jogosultak közül. Az elutasítás után mégis megbízták az intézmény vezetésével.
– Március 1-jei dátummal egy évre bíztak meg az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetésével. Előző munkahelyemen már felmondtam, és az iskolában is bemutattak már. Pozitívak az első élmények, mindenkivel jól tudok majd együtt dolgozni – mondta Horváthné Kunstár Andrea.

A pedagógus – ahogy írtuk (2016. február 10.: Továbbra sincs kinevezett igazgató az algyői iskolában) – február elején kapta meg az iskola igazgatói tisztségére benyújtott pályázatának elutasító határozatát. Az iskola szülői szervezete, az önkormányzat és a többi véleményezésre jogosult az ő pályázatát támogatta a legnagyobb arányban.

Még ketten jelentkeztek a tisztségre – őket szintén nem nevezték ki igazgatónak. Ez már nem először fordult elő, tavaly szintén eredménytelen volt az igazgatói pályázat. A szülői szervezet és az algyői önkormányzat a pályázatok második elutasítása után emelte fel hangját az EMMI számukra érthetetlen döntése ellen. Horváthné Kunstár Andrea a pályázatát indoklás nélküli elutasító levél után néhány nappal kapta kézhez az igazgatói megbízásáról szóló döntést.

– A pályázatnak és a megbízásnak nincs köze egymáshoz, de örültem, hogy végül így döntöttek. A megbízásom nem garantálja azt, hogy egy év múlva én leszek a kinevezett igazgató, így a tisztséget újra megpályázom. Reményeim szerint egy év alatt be tudom bizonyítani, hogy jó irányba haladnak a dolgok az iskolában – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredménytelen volt a kancellári pályázat

Új kiírás lesz - addig továbbra is helyettes látja el a vezetői feladatokat. Tovább olvasom