Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Életfogytiglant kapott a hűtőládás gyilkos

Szeged - Hiába kért második esélyt a Szegedi Ítélőtáblától Tóth István, a 25 éves ecsegfalvi férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották.
„Bűnös vagyok, mert embert öltem. A sértettnek is kellett volna második esélyt adni, de az orvosi papírok is igazolják: nem tudtam eldönteni, mi a jó és a rossz. Bűnhődnöm kell, de szeretnék egy második esélyt: dolgozni akarok és családot alapítani" – mondta szerdán az utolsó szó jogán a Szegedi Ítélőtábla előtt Tóth István. A 25 éves ecsegfalvi férfi két éve legalább 21-szer megszúrta K. Kálmán nevű ismerősét, akinek ezután elvágta a nyakát. A vádlott kipakolta a sértett házában lévő hűtőládát, majd a holttestet ebben rejtette el. A helyszínt feltakarította, magához vett 2 GPS készüléket, 2 mobiltelefont, 2 telefontöltőt, egy DVD-lejátszót, egy ezüst huszárkardot és egy pénztárcát. Az értéktárgyakkal az áldozat kocsijával elhajtott a helyszínről.
A Gyulai Törvényszék Tóthot tavasszal nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg.

A szerdai tárgyaláson a vádlott ügyvédje a minősítő tényezők mellőzését kérte. Szerinte nem nyereségvágyból történt a gyilkosság: a házban olyan értékek maradtak, amelyeket Tóth István könnyen magával tudott volna vinni. A különös kegyetlenség az ügyvéd szerint szintén téves megállapítás: védence személyiségzavarban szenved, aki cselekedetekor nem tudta kontrollálni magatartását. A bíróságtól a büntetés mértékének jelentős csökkentését kérte.

Az ügyész szerint nyereségvágyból ölt Tóth István: az eltulajdonított értékek közül a GPS-eket még a gyilkosság napján pénzzé tette. – Ha valaki 21-szer szúr, az kimeríti a különös kegyetlenség fogalmát. Ráadásul maga a vádlott vallotta azt, hogy azért vágta el a sértett nyakát, hogy könnyítsen szenvedésein – mondta az ügyész, aki az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte. A Szegedi Ítélőtábla semmiben nem látta megalapozottnak a védelem fellebbezését, így Tóth Istvánt jogerősen is életfogytiglanra ítélte.

TÉSZ, 40 év, 16 év fegyház
A Szegedi Ítélőtábla számos súlyos ítéletet szabott ki ebben az évben. A legszigorúbb büntetést a battonyai Tóth István kapta: a 46 éves férfit nyáron tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtották, kizárva a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. 2010-ben 1 hónap leforgása alatt embert ölt, próbált megerőszakolni és megölni egy 17 éves lányt. Életfogytiglant kapott a bajai Merész Róbert, aki az ítélet szerint életbiztosításáért megmérgezett egy nőt, aki kórházba szállítása után elhunyt. Egy másik nőt szintén megmérgezett, de ő életben maradt. Leghamarabb 40 év múlva – 72 esztendősen – lehet szabad ember. Csongrád megyei elkövetőre kiszabott legsúlyosabb ítélet 16 év fegyház volt: a makói Farkas Zsolt szerelemféltésből verte agyon riválisát egy léccel.

Olvasóink írták

 • 6. info 2012. október 04. 07:38
  „5. istvang58 2012.10.04. 07:23 Ez azért magyarázatra szorul-"lásd a sok rokkantnyugdíjast" ha csak egy is beperelne téged mint "5. istvang58 2012.10.04. 07:23 " már nyert ügye lenne !!! ennek folytán, hogy leírtad!”
 • 5. istvang58 2012. október 04. 07:23
  „védence személyiségzavarban szenved " itt hogy nem vették figyelembe, hiszen minden bukott bűnöző politikus ilyenbe szokott menekülni, vagy hülyének nyilvánítatja magát erre alkalmas orvosokkal és sajnos Magyarországon a szellemi fogyatékosokat nem büntetik, valószínű azért, hogy a "nagy embereknek" legyen egy utolsó menekülési útvonala. Ha szorul a hurok egyből orvoshoz, kórházba mennek, jó pénzért az orvosok egy része mindenre képes-lásd a sok rokkantnyugdíjast
  Ezzel nem azt akartam mondani, hogy figyelembe kellett volna venni.”
 • 4. seawasp 2012. október 04. 07:21
  „" A vádlott kipakolta a sértett házában lévő hűtőládát, majd a holttestet ebben rejtette el. A helyszínt feltakarította, magához vett 2 GPS készüléket, 2 mobiltelefont, 2 telefontöltőt, egy DVD-lejátszót, egy ezüst huszárkardot és egy pénztárcát. Az értéktárgyakkal az áldozat kocsijával elhajtott a helyszínről."

  "A különös kegyetlenség az ügyvéd szerint szintén téves megállapítás: védence személyiségzavarban szenved, aki cselekedetekor nem tudta kontrollálni magatartását. "

  Az ügyvéd hülyének néz mindenkit? Feltakarítja a tetthelyet a bűnös, majd még le is fagyasztotta az áldozatot, hogy nehogy hamar megromoljon!
  Kutya legyek, ha én ilyen helyzetben ehhez hasonlóan tudnék gondolkodni!
  Nagyon is eszénél volt a bűnös, és erre az a bizonyíték, mindent vitt, amit egy kézzel meg tudott fogni!”
 • 3. joy 2012. október 04. 07:02
  „-1. Senki emberfiának nincs joga mások életét kioltani.

  -2. Aki meberéletet szándékkal elvett, soha többé ne szabaduljon emberek közé, koszt-kvártélyért pedig munkával fizessen életén át!”
 • 2. tams073 2012. október 04. 01:22
  „Ezeket fel kellene akasztani miért kell etetni itatni stb pénzbe kerül ezek ellátásán lehetne gyerekek étkezését vagy bármi mást meg tenni minek ezeknek köztünk élni?”
 • 1. medvejanos 2012. október 03. 22:11
  „Csak azt nem értem, hogy más Gyilkosok miért csak tizen évet kapnak... Méltó büntetést mindenki számára!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együttműködési megállapodást kötöttek a dél-alföldi megyék

A megállapodás a területfejlesztési programok összehangolásáról szól az EU 2014-2020 közötti… Tovább olvasom