Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén

Csongrád megye - Több ezren keresik fel szombaton és vasárnap, mindenszentek és halottak napja alkalmából a temetőket Csongrád megyében is. A sírkertek mindenhol meghosszabbított nyitva tartással várják az emlékezőket.
A rendőrség és a polgárőrség munkatársai a temetőknél ügyelnek a közbiztonságra: a szegedi Belvárosi temetőben ma éjféltől vasárnap éjfélig állandó rendőri jelenlétet tartanak, hőkamerákat is bevetnek majd az esetleges virágtolvajok vagy sírrongálók ellen. A temetőbe a főbejáraton lehet autóval behajtani, a járművekkel a Bajai út felé lehet távozni.

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Az egyenruhások és a polgárőrök mindenben segítenek az autósoknak, akiknek célszerű megvilágított helyen parkolni: a járműben értékeket, iratokat szemmel látható helyen senki ne hagyjon. Temetőbe indulás előtt figyeljünk a lakás ajtajának zárására, a tömegközlekedési járműveken értékeinket lehetőleg a belső zsebben tartsuk. A sírokon senki ne hagyja a táskáját. Az ünnepek alkalmával sokan gyújtanak gyertyákat, mécseseket a temetőkben és otthon is: a sírkertekben emlékezőknek körültekintőnek kell lenniük, mert nemcsak a felgyülemlett avar, hanem az elszáradt, illetve a művirágok is könnyen lángra kaphatnak. Szombaton és vasárnap a Tisza Volán 12-es jelzéssel Tarján, Víztorony tértől temetői körjáratot közlekedtet Szegeden alacsonypadlós járművekkel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maszkban, védőruhában kísérték a határsértőt

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a migránst orvoshoz vitték, de hogy miért, azt egy hatályos jogszabály miatt nem lehet közölni. Tovább olvasom