Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Emberre lőni: csak a legvégső esetben

Június végén rálőtt egy törzsőrmester egy ceglédi kábellopó férfire Kisteleken. Mikor lőhet célzottan egy emberre egy rendőr?
Hányszor kellett irányított lövést leadniuk az egyenruhásoknak az elmúlt években Csongrád megyében? Mi minősül és mi nem lőfegyverhasználatnak? Minek kell megelőznie a fegyver elsütését? Keresse írásunkat a Délmagyarország/Délvilág július 11-i számában!

Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 6. ikszy 2013. július 12. 12:52
  „Csak akkor lőhetnek, ha a furkósbot nem segít?”
 • 5. tol 2013. július 11. 17:16
  „ha az elvetemült csirkefogó olyan arcátlan, hogy még neki áll feljebb, azt bizony le kell puffantani. Vagy pedig minek az oldalfegyver a rendöröknél? Egyébként Angliában a Bobbyknak nincsen löfegyverük, mégis egész jó kis rendet tudnak tartani. Egyszer szemtanúja voltam egy igazoltatásnak, három - egyenként százkilencvenes tag körbevette a delikvenst. Nagyon csendes jelenet volt, semmi höbörgés...”
 • 4. pachakuti 2013. július 11. 10:27
  „Nemrég Romániában két rendőr tetten ért két roma származású ottani fiatalt, akik a felszólításnak nem engedelmeskedtek, inkább nekitámadtak derék rendőröknek. Az eredmény: egy halott, egy súlyos sebesült és a lopás megszűnése. Természetesen megindult a "jogvédők" támadása, az úgynevezett emberi jogok védelme. A rendőrprefektus kénytelen volt a támadásokra reagálni. A tv által is közvetített sajtótájékoztatón kijelentette: - "Nem azért adok pisztolyt a rendőreim kezébe, hogy csipkét verjenek vele!"”
 • 3. _csutak_ 2013. július 10. 23:50
  „Előttem az élet szentsége mindent megelőz!
  De ugyanakkor azt is vallom, hogy azt a rendőrt aki rá, vagy társára, bárkire emberélet kioltására alkalmas eszközzel támad és nem lövi le (nem kell megölnie!) mint szolgálatra alkalmatlant leszerelném.
  Ha képtelen az állampolgárt, társát megvédeni akkor mire alkalmas a fizetése felvételén kívül?”
 • 2. jozko 2013. július 10. 19:37
  „Emberre - az más.”
 • 1. papsajt 2013. július 10. 17:16
  „A nagy demokratikus Amerikában, ha a rendőri felszólításnak nem tesz eleget valaki,azt már lőhetik. És lövik is, mert az élete múlhat rajta, hogy ki támad hamarabb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabb a fesztivál, mint a diszkó?

Bedrogozták, megerőszakolták, berúgott, verekedett – naponta hallunk ilyen történeteket bulizó… Tovább olvasom