Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Építési engedélyt kapott a lakatosüzem

Szeged - Megkapta az építési engedélyt az Alsóvárosra tervezett lakatosüzem. Mégsem kezdődhet el a beruházás, mivel a Szentmihályteleki és Tompai kapu utcaiak valószínűleg fellebbeznek. Nemrégiben megalakították az Élhető Alsóvárosért Egyesületet is.
 120 ember munkahelye

Az ipari telek Alsóváros legvégének számít, a vasúti töltés aljában fekszik, a sínek félkörívben határolják. A részint a Kálvária sugárútról, részint az algyői ipari parkból ideköltöző GLB Kft. beruházása 340 millió forintba kerül. Az összeg felét uniós pályázaton nyerték, az újonnan létrejövő és a meglévő munkahelyek száma együtt 120 lenne. A pályázat határideje március végén lejár, elvben meg lehet hosszabbítani.

– Megkaptuk a lakatosüzemre az építési engedélyt, de még nem örülhetünk: amennyiben az eljárásba ügyfélként bevont lakók fellebbezést nyújtanak be, akkor tovább csúszik a beruházás – nyilatkozta Bogdán Gábor, az építtető, a GLB Kft. ügyvezető igazgatója. – Ha mindenki betartja a 30 napos határidőket, 3 hónap is lehet a késlekedés, a kivitelezéssel pedig beleszaladhatunk az őszbe.

A szegedi polgármesteri hivatal építési irodája által aláírt határozatból kiderül: felépülhet a lakatosüzem. De a környezetvédelmi hatóság, az Atiköfe ügyfélként bevonta a környéken élőket is. Ez azt jelenti, hogy kizárólag környezetvédelmi szempontokból van jogorvoslati, vagyis fellebbezési lehetőségük, mivel nem telekszomszédok.

– Azt szeretnénk, hogy a kertvárosi környezet ne változzon meg – foglalta össze az Élhető Alsóvárosért Egyesület céljait az egyik alapító, Győző-Molnár István, aki a lakatosüzem ellen tiltakozók élére állt.

– Egy szegedi se szeretné, ha a kertje végében üzem épülne: az ipar oda települjön, ahol ennek a tevékenységnek helye van. Nemcsak a tervezett, főleg a Szentmihályteleki utcában és a Tompai kapu úton élőket zavaró lakatosüzem miatt tömörültünk egyesületbe, hanem azért is, hogy ez az utóbbi időkben kissé háttérbe szorult városrész szépüljön – jelentette ki Győző-Molnár István, aki a Szentmihályteleki utcában lakik. Elárulta, valószínűleg fellebbeznek a határozat ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt van az utolsó vásárlós vasárnap

Nagy tumultust jósolnak a bevásárlóközpontokban ma, mivel utoljára lehet vasárnap is vásárolni a 200 négyzetméternél nagyobb üzletekben. Tovább olvasom