Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Fakanál-születésnap

Szatymaz - Egyéves születésnapját ünnepli a szatymazi fakanálklub.
A 10 fős társaságot a finom ételek szeretete terelte a klubba, amely minden hónapban egyszer a település művelődési házában hódol a gasztronómia oltárán.

– Üveges, karbantartó, könyvtáros, nyugdíjas és tanuló alkotja a csapatot, a legfiatalabb 18, a legidősebb 66 éves. Mindnyájan szeretik a hasukat – mondta Rácz László. A szakácsmester Kiskunfélegyházáról importálta a társaság megalapításának ötletét, ahol már régóta működik hasonló jellegű formáció. A szatymazi fakanalak zsenge koruk ellenére már most komoly eredményekkel büszkélkedhetnek: a békéscsabai csülökfesztiválon tavaly 108 indulóból a másodikok lettek.

Szeretnek főzni és jókat enni – ezért járnak össze egy éve. Fotó: Karnok Csaba
Szeretnek főzni és jókat enni – ezért járnak össze egy éve.
Fotó: Karnok Csaba

– A magyaros konyhát, a hagyományos ízeket képviseljük, az ételeket minél kevesebb zsírral, egészségesen készítjük el. Szívesen főznénk iskolákban és idősotthonokban is, ha meghívnak minket – mondta Rácz László. A klub – stílszerűen – egy közös főzéssel ünnepelte születésnapját, a menü borsos tokány volt.

– A csíkokra vágott disznóhúst kevés zsíron pirított vöröshagymára tesszük, köménnyel, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Fehérpaprikát adunk hozzá, a szaftot jó sűrűre hagyjuk – adta meg az ünnepi menü receptjét Rácz László.

Olvasóink írták

  • 1. eva45 2010. január 16. 14:16
    „Ilyen jó klubnak ennyire kevés tagja van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyetemi integráció 10 éve

Fontos sikereket ért el az SZTE tavaly, idén pedig célja, hogy megkapja a kutatóegyetem címet – hangzott el Szabó Gábor rektor évértékelő beszédében. Tovább olvasom