Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Felerősítik a zsákokban talált több száz teknőst

Szeged - Több mint ezer kiszáradt és kiéhezett görög teknősre bukkantak a szerb–magyar zöldhatáron egy bokor tövében a magyar határrendészek Tiszaszigetnél a hétvégén.
Az állatokat zsákokban dobálták át a csempészek, mintha krumplit szállítottak volna, vagyis az egészségügyi mellett állatvédelmi problémák is felmerültek – magyarázta Veprik Róbert.

A Szegedi Vadaspark igazgatójától megtudtuk, hogy a kis teknősök állapota javul. Szombaton és vasárnap szegedi és budapesti állatorvosok az állatkert önkéntesei segítségével oltották be őket egyesével. Erősítő injekciót kaptak, cukros oldatot és vitaminokat. Amelyik teknős megkapta az injekciót, salátával, reszelt répával és almával, valamint vitaminkeverékkel tömhette degeszre a hasát, hogy minél hamarabb megerősödjön. Kéthetes karantén vár rájuk. Az állatok eszmei összértéke egyébként több mint 25 millió forint.

Egyesével beoltották a teknősöket: erősítő injekciót kaptak. Fotó: Karnok Csaba
Egyesével beoltották a teknősöket: erősítő injekciót kaptak. Fotó: Karnok Csaba

DNS-minta alapján megtudható, hogy a teknősök melyik populációhoz tartoznak, és így visszakerülhetnének a saját országukba, de erről még egyeztetni kell a hatóságokkal – mondta Veprik Róbert. Egyelőre meleg helyen hízlalják a görög teknősöket, hogy felkészüljenek a télre, ami, ha minden jól megy, már az otthonukban éri őket, a szabadban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

24 órán belül intézkedni kell a migránsokkal szemben

Aki menekültstátuszért folyamodik, azt őrzött szállásokra viszik, a többieket pedig kitoloncolják az országból. Tovább olvasom