Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Fellökte, arcon ütötte az ittas férfit, aki néhány nap múlva meghalt

Jogerősen három év fogházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki bántalmazta egy ismerősét, aki egy héttel a támadás után elhunyt.
A táblabíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek a jelenleg 44 esztendős vádlottat. Az édesanyjával élő későbbi sértett napjai nagy részét Szeged egyik lakótelepén töltötte, ahol általában alkoholt fogyasztott, az ott tartózkodó hajléktalanokkal beszélgetett, valamint a közelben lévő népkonyhára járt ebédelni.

Az ételosztáson ismerkedett meg a korábban már többször büntetett vádlottal. 2013. június 15-én délután a két férfi találkozott, beszélgetésbe, majd szóváltásba keveredtek. A vádlott az erősen ittas sértettet rángatni kezdte, majd meglökte, mire a férfi elesett. Amikor felkelt, a vádlott ököllel arcon ütötte, amitől a sértett a beton járdára esett. A vádlott a földön fekvő férfit magára hagyta, a sértettet két járókelő segítette föl. A férfi fejsérülése ellenére nem panaszkodott fájdalomra, és hazament. Otthonában lefeküdt, de másnap már nem tudott felkelni, ezért a mentők kórházba szállították. A szakszerű orvosi ellátás ellenére azonban június 22-én meghalt.

Halálát az elesés következtében kialakult koponyasérülések okozták. A táblabíróság döntésével megváltoztatta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék halált okozó testi sértés miatt hat év fegyházbüntetést kiszabó ítéletét. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, nem lehetett kétséget kizáróan megállapítani, hogy az áldozat halálához vezető sérülések az ellökést vagy az ütést követően alakultak ki. A vádlottnak azonban számolnia kellett azzal, hogy a láthatóan ittas férfi eleshet, és emiatt akár halálhoz vezető sérüléseket szenvedhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantottak Sándorfalván

– Robbantás! – hangzott egymás után háromszor a figyelmeztetés minden detonáció előtt a sándorfalvi gyakorlótéren. Tovább olvasom