Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Festett testek mestere Márki Bernadett

Szeged - Női testekre fest színes képeket Márki Bernadett. A szegedi lány versenyről versenyre jár és egymás után kapja a jobbnál jobb díjakat.
Afrikai motívumok, színes bogarak, rózsaszín kaméleon, csillámok, Swarovsky-kristályok, a modell hátát egy strucc díszíti. Márki Bernadett alkotásával hatodik lett az idei párizsi testfestő világbajnokságon novemberben, "testfestés" kategóriában; "smink" kategóriában pedig 11. helyezést kapta. Elsősorban a szép vásárhelyi modell arcának karaktere adta a témát.

A világbajnokságon nem volt időkorlát, ott és annyi ideig pingálta vásárhelyi modelljét a 22 éves szegedi lány, ameddig csak akarta. Ő készítette a cipőt és a kalapot is. A neheze azonban ezután következett: el kellett jutniuk a verseny színhelyére - ráadásul esőben. A taxist hosszas könyörgés után tudták csak rávenni, hogy elvigye őket a megadott helyszínre, ahol némi igazítás után besöpörték a díjakat.

Márki Bernadettnek nem ez volt az egyetlen sikeres versenye 2010-ben. Ötször mérte össze magát a szakma legjobbjaival, így például júliusban Ausztriában 14. helyezett lett a világbajnokságon "testfestés" kategóriában; decemberben pedig a budapesti magyar bajnokság első helyezettjének választották "szabad" kategóriában, a témájuk a tél volt (szilveszteri sminkjével a harmadik helyet szerezte meg).

Eredetileg rajz-számítástechnika szakos tanárként végzett Márki Bernadett, de amikor belekóstolt a főiskolán a tanításba, nem tetszett neki. Beíratkozott a kozmetikusi képzésre, ahol meglátták, hogy milyen szépen fest - innen már egyenes út vezetett a profi testfestő és sminkes karrierhez. - Nehéz a bőrre festeni, mert nem sík felület, mint a vászon. A cici vagy a fenék környékén a legnehezebb, mert ott gyűrődik a festék a mozgás miatt, ráadásul az ábra festésénél figyelni kell, hogy ne torzuljon a kép - magyarázta.

Festett testek Márki Bernadettől (galéria)


A fiatal lány 2008 óta versenyez, 2009 óta hivatásos testfestő. A sok-sok díj és helyezés egyre előrébb segíti a szakmai ranglétrán. A végső célja a világbajnoki első helyezés. A kétévente megrendezett verseny legközelebb jövő szeptemberben lesz Milánóban, de Bernadett már most készül rá: tervezi, hogy kire, mit és hogyan fessen.

A 3D műszempilla mestere

Az egyik legújabb trend a szépségiparban a 3D szempilla, amit Márki Bernadett (mint hivatásos szempilla-dizájner) is alkalmaz modelljein. Szálas technikát alkalmaz, vagyis szálanként helyezi fel a műszempillát. A végeredmény: sűrűbb és hosszabb pillák, természetes hatással. Olyan, mintha ki lenne spirálozva a szempilla, pedig a műszempillát nem kell festeni. A 3D szempilla 1-2 hónapig fent marad, attól függően, hogy mennyit sportolunk, úszunk, vagy szaunázunk (ezek ugyanis nem barátai az újdonságnak). A szempillák közé színes szálakat is be tudnak építeni a szakemberek, sőt: bálakra, gálákra és szalagavatókra akár színes tollakkal is díszítik a pilláinkat, hogy minél királynőibb legyen a tekintetünk.

Smink szilveszterre

Tanácsot kértünk a profi szakembertől a szilveszteri sminkhez is. Márki Bernadett elárult: idén a mikrocsillámok, az üvegfólia, a flitter és az üveggyöngy a sláger - ezek adják meg a kellő csillogást az igéző pillantáshoz. Színekben az arany, a bronz és az ezüst a legnépszerűbb, illetve a füstös szemek. A további díszítéshez pedig nyugodtan lehet használni a már említett színes és fekete szempillákat és tollakat.

Olvasóink írták

 • 18. Anonimus1000 2010. december 17. 20:38
  „Igen!!! Kedves Zs. Igazad lehet, mint annak is aki szerint a festmények, és az egyéb művészi alkotások is jelentőség nélküliek az életben, hiszen azok nélkül is lehet élni. Sőt építeni is felesleges arra a kis időre, amígy élünk, hiszen a világmindenség korát tekntve az emberi lét még csak egy másodperc sincs arányait tekintve. Tulajdonképpen a színház, mozi, és minden egyéb az élethez szorosan nem szükséges dolog teljesen felesleges, ha jól meggondoljuk. Még szerencse, hogy nem mindenki gondolkodik így.
  Mondjuk azért az nem lehet jó érzés, hogy a testfestők alkotásai némi tusfürdő és víz behatására eltűnnek a lefolyókon keresztül a csatornákba, és végleg elenyésznek. Még szerencse, hogy a fotózást is feltelálták már időben... :)”
 • 17. Zs 2010. december 17. 08:21
  „a brit kutatók számos felesleges "kutatási" tevékenysége és a "divatdiktátorok" viselhetetlen maskarái mellett ez is elfér a Földön...
  a haszna pont ugyanannyi”
 • 16. Anonimus1000 2010. december 16. 21:47
  „Érdekes, hogy itt Dudás Barbaráról folyik az értekezés. Azt ugyan nem értem, hogy valakinek a stílusa milyen hatással van arra, hogy mit tud alkotni, és egy versenyen milyen eredményt ér el.
  Azt sem értem, ha már itt tartunk, hogy a Bernadett itt megemlített verseny eredménye, hogy lehet érdekesebb, mint az, hogy 50 év után először Dudás Barbara elhozta a magyarok első aranyérmét, és csak úgy mellesleg ugyan ezen a versenysorozaton belül szerzett még egy bronzérmet is.
  De ez az ország ilyen, nem az számit, ki mit ér el, hanem hogy ki kinek a kije.
  Mondjuk arra is kíváncsi lennék, Bernadett gratulált-e a vele egy hazából, egy városból érkezett versenytársának, amikor a verseny után találkoztak.... :):):)
  Ami pedig azt illeti, a tanítvány sikerei a tanárait is dicsérik.
  Ami a névtelen hozzászólókat illeti, Én minden esetben kritikával kezelem az írásaikat, ugyanis valakit név szerint lehúzni névtelenül, szerintem nem korrekt, mi több nagyon gáz.
  Egy kérdésem van ahhoz, aki panaszkodott Barbara stílusára, hasznos volt-e a tanfolyam, vagy sem. És ha hasznos, akkor mi is a gond???
  Egyébként elképesztő az itteni hozzászólások témája, hangneme elképesztő. Örülni kellene a lányok eredményeinek, büszkének lenni rájuk, de természetesen az elérd eredményeket azok eredményességének megfelelően kezelve.”
 • 15. emberke5 2010. december 16. 19:18
  „De akkor miért nézegeted a képeket!
  Bernadett több tisztelet érdemel, mert veled ellentétben szerintem valamit letett már az asztalra!”
 • 14. antikos 2010. december 16. 19:17
  „Remélem a fura modorú Barbinak csinálunk egy kis reklámot:D Így kell ezt:DDD”
 • 13. antikos 2010. december 16. 19:16
  „Most, hogy végignéztem a képeket elborzadtam. Ezért nem kellett volna ekkora publicitást adni. A húgom kiskorában maikor rossz passzban volt, kb így festette ki a barátnőjét:D
  Gyerekek megnéztétek ezeket a fényképeket??? Bocs de nem tetszenek. Lehet, hogy ez a borzalom a trend, na inkább maradok a hagyományosabbnál.”
 • 12. emberke5 2010. december 16. 19:15
  „Nem vagy eléggé tájékozott antikos!
  Barbara első helye kb.2 két héttel ezelőtt volt címlapos sztory, és még a tévében is nyomták!
  Akkor sincs viszonyítási alapod!
  Nem is lehet egy lapon említeni a két művészt, Barbarát és Bernadettet, sem kor, sem tudás,sem tapasztalat szempontjából!”
 • 11. antikos 2010. december 16. 19:09
  „Elolvastam, akkor is PR cikk csak nincs X. Tudjuk jön a szilveszteri buli és később a báli szezon. Ilyenkor erősíteni kell, de a korrekt újságíró googlizik és megkérdezi a MESTERT is:) Nem érdemem senkinek a karrierjét dicsérni, de Barbara nem kapott anno az első helyért ekkora publicitást. Nincs a beírásomnak semmi érdeke, de egy első hely több mint egy második (ami legjobb esetben 6.)... Ennyi:)”
 • 10. emberke5 2010. december 16. 17:41
  „Kedves antikos!

  Bizonyára figyelmetlenül olvastad el a cikket!
  Bernadett 22 éves, és párizsban 6.lett, ausztriában 14.!Azt gondolom nem összekeverendő a két verseny színvonala sem! Mielőtt ítélkezel járj annak utánna mit írsz! Bernadett kb.2 éve versenyzik , Barbara meg 10 éve! Jó, hogy a mestere nyerte meg és nem ő!Mekkora ciki lett volna az oktatójának ha leveri a tanítványa!
  Azt kellene figyelembe venni ha ez a lány most itt tart ennyi idősen, 5 év múlva hol lesz?!”
 • 9. manstein 2010. december 16. 16:07
  „Amennyiben Márki az, aki a fenti képen festi a csajt, úgy őt is megnézném kifestve, mondjuk úgy, ahogy a 27. képen kinéz a csaj...”
 • 8. flexsnake*** 2010. december 16. 15:09
  „6.mint a sarkon, és lehet vegyíteni is :D”
 • 7. P.P. 2010. december 16. 14:27
  „Elismerem Dudás Barbara képességeit és tehetségét. Nagyon ügyes. De az a stílus, ami társul a személyéhez, engem elriaszt. Volt szerencsém megtapasztalni egy sminktanfolyamán. Nálam Görög Gabi az abszolút befutó.
  Betti munkái is nagyon tetszenek.”
 • 6. IVY 2010. december 16. 13:35
  „Ezzel mennyit lehet keresni?
  Szimplán, érdekelne.”
 • 5. Pandora 2010. december 16. 12:23
  „hajrá Betti! :D”
 • 4. Andikaa 2010. december 16. 11:35
  „A LEGJOBB!!!<3”
 • 3. flexsnake*** 2010. december 16. 10:43
  „giccs”
 • 2. poor2 2010. december 16. 10:37
  „Nekem meg nagyon tetszik. Mindig is csodátam az ilyen kreatív embereket...
  Gratulálok!”
 • 1. antikos 2010. december 16. 10:05
  „Dudás Barbara meg többszörös világ és mittudomén milyen bajnok. Szerintem Barbaráról érdemesebb lett volna egy komoly cikket írni... Nem pedig egy X jel nélküli PR cikket lenyomni.
  Kedves újságíró keresse meg Barbarát. na az a csaj tud! Én csak felnézek a művészi képességeire. Ja és nem 14. hanem első helyezett volt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megajándékozzák az iszapkárosultakat

Szeged - A vörösiszap-katasztrófa által sújtott településekről kétszázötven embert lát vendégül a… Tovább olvasom