Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Fizet a Novotel a parkolókért

Szeged - Januártól bérleti díjat fizet a városnak a Novotel Szeged Hotel a parkolójáért, amit a vendégei számára tart fenn.
A Novotel Szeged szálloda első igazgatója, Kunz Péter azzal egészítette ki cikkünket, hogy a szálloda kezdettől fogva fizetett bérleti díjat, amit az inflációs rátának megfelelően évente korrigáltak a várossal egyeztetve. Az oldalsó terület a szálloda tulajdona. A szobákat emellett biztosította a hotel az önkormányzat vendégeinek.

Korábban írtuk:

A fizetős parkolózónától elválasztott közterületről 2000- ben állapodott meg az akkori, Bartha László (Fidesz) által vezetett önkormányzat a szállodával. Az érintett 1215 négyzetméteren 46 parkolóhely van, amit sorompó választ el a többi közterülettől, a maradék az épület melletti részen található. A szerződés szerint eddig a Novotel nem fizetett bérleti díjat a terület használatáért, ennek fejében pedig kedvezményes szállást biztosított a város illusztris vendégeinek.
 
Rendbe hozatja a hotel a várostól bérelt parkolóját. Fotó: Frank Yvette
Rendbe hozatja a hotel a várostól bérelt parkolóját. Fotó: Frank Yvette

Az önkormányzat januártól változtatott a szerződésen, mert nem használta ki a szállást. A közgyűlés decemberben el is fogadta az új megállapodást. Ebben az szerepel, hogy a szálloda évente nettó
6 millió 480 ezer forint bérleti díjat fizet a városnak. Abban is megegyeztek, hogy mivel a parkolót az önkormányzat elhanyagolta, azt a szálloda legfeljebb nettó 5,2 millióért leaszfaltoztatja. Az árát pedig 2018-ig három részletben levonja a bérleti díjból.

Értesüléseink szerint a bérleti díj bevezetése miatt a hotel nem emel szobaárat. A Novotel igazgatóját azonban hiába kerestük, lapzártánkig nem értük el.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fontos határidő közeleg: február 1-jéig kell nyilatkozni

Fontos határidő közeleg: február 1-jéig kell nyilatkozni
Ettől az évtől a NAV készítheti el az adóbevallásunkat 2015-ös jövedelmünkről, ha megfelelünk a… Tovább olvasom