Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Folytatódik a Szabadegyetem - Szeged előadássorozata

Az SZTE legkiválóbb oktatói és az országos tudományos diákköri konferenciákon nyertes hallgatói szerda esténként 18 órától várják a hallgatókat és az érdeklődőket.
Szatmáry Károly docensnek a csillagászat nemzetközi évéhez kapcsolódó előadásával szerdán folytatódik a Szabadegyetem - Szeged programsorozat a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában.

Az előadássorozatot 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme - Szeged programjainak folytatásaként. A tavaszi szemeszter közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadásainak témáit a lehető legszélesebb körből válogatták, tükrözve az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét.

Az SZTE legkiválóbb oktatói és az országos tudományos diákköri konferenciákon nyertes hallgatói szerda esténként 18 órától várják előadásukkal a központ nagytermébe a hallgatókat és az érdeklődőket. Az előadásokról felvétel készül, amelyek az egyetem honlapján is megtekinthetők.

A szemeszter nyitóelőadásán Szatmáry Károly, az SZTE Kísérleti Fizikai Tanszékének docense bemutatja majd azokat a módszereket, amelyek lehetővé teszik az óriási távolságokban lévő csillagok körüli bolygók felfedezését. Szó esik majd arról is, hogy milyen lehetőségek vannak az ezeken a bolygókon esetleg kialakult élet jeleinek kimutatására.

Az érdeklődők a szemeszter következő előadásain halhatnak majd többek között Eduard Benes volt csehszlovák elnök szerepéről a mai napig húzódó közép-európai problémákban, a kábítószer-fogyasztást befolyásoló háttértényezőkről, a tengeri taktika fejlődéséről az angol-holland háborúkban, de szó esik majd a trópusi medicina, az arc- és állcsontsebészet rejtelmeiről és a környezetünkben fellelhető veszélyes anyagokról is.

Olvasóink írták

  • 2. 1131 2009. szeptember 16. 10:02
    „Ja, már csak hely nincs :((”
  • 1. CsImre 2009. szeptember 15. 18:33
    „Végre egy igazán üde színfolt a DémOn címlapján!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészt és határsértőket fogtak a szegedi határrendészek

9 határsértőt és egy embercsempészt fogtak a szegedi határrendészek a tegnapi napon a röszkei… Tovább olvasom