Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Fordult a kocka: a Fidesz nyert

A Fidesz vezette választási koalíció nyerte meg a megyei önkormányzati választásokat Csongrád megyében: 20 képviselői helyet szerzett a negyvenből – és a homokháti szövetség listáján bejutott Nógrádi Zoltán fideszes mórahalmi polgármester is. Az MSZP–SZDSZ 16 képviselőt juttatott be, a civilek – Nógrádival együtt – négyet.
Nagyításhoz klikk a képre!
Négy éven át MSZP–SZDSZ-fölény volt a közgyűlésben, s ilyen eredményre számított a nagyobbik kormányzópárt most is, hiszen már a kampány idején megnevezték elnökjelöltjüket, Kozma Józsefet. Kevéssé valószínű, hogy ő lesz az elnök, miután fordult a kocka: a Fidesz vezette szövetség – a párt a KDNP-vel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel, a Nemzeti Fórummal, a Magosszal és a Vállalkozók Pártjával állított közös listát – 20 képviselőt juttathatott be a közgyűlésbe.

Ők: Ádók János, Baláspiri Csaba, Bánfi Tamás, Bodó Imre, Csányi László, Csőke Attila, Gonda János, Gyovai Gáspár, Halmai László, Károlyi Sándor, Kovács János, Kovács Kálmán, Magyar Anna, Martonosi György, Ozgyin Mihály, Pap Gabriella, Sándor Attila, Szabó Sándor, Vidovicsné Szabó Tünde, Zakar Péter.

Az MSZP–SZDSZ visszaszorult, a négy évvel ezelőtti 19-hez képest most csak 16 vokssal bír. Bejutott képviselőik: Bedő Tamás, Bertalan Zoltán, Buzás Péter, Demeter Attila, Gazdag János, Kovács Sándor, Kozma József, Magyari László, Molnár József, Piri József, Simicz József, Szaniszló József, Szirbik Imre, Szűcs Lajos, Varga Árpád, Zsótér István.

A civil oldalon a Homokháti Önkormányzatok Szövetsége Nógrádi Zoltánt, valamint Nyáriné Tajti Annát és Petró Ferencet delegálta a közgyűlésbe. Marosvári Attila is bejutott a Polgári Szövetség Makóért színeiben. Ő is elnökjelölti kampányt folytatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László győzött Szegeden

A választási adatok 70 százalékos feldolgozottsága mellett az eredmények a vártnál nagyobb… Tovább olvasom