Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyerekzsivaj a várjátékokon

Szeged - Az amur a király! – kiáltott fel egy csibész kisfiú, miközben a tegnap kezdődött IX. Szegedi Várjátékok népi játszóterén horgászott.
A vár és a Móra-múzeum között mintegy 40-féle játék várja a fiatalokat – tegnap egyesek gumicsirkét püföltek, mások a hordólovaglást gyakorolták.

Amint begördült a Stefániára a városnéző lovas kocsi, a kíváncsi gyerekek „megrohamozták" a lovakat: Csillagot, Dollárt, és a tömegben szinte elvesző kiscsikót, Betyárt, majd integetve útnak indultak.

A Stefánián a gyerekek örömmel próbálták ki a fajátékokat. Nagy sikert aratott a városnéző lovaskocsi- túra is. Fotó: Karnok Csaba

A Stefánián a gyerekek örömmel próbálták ki a fajátékokat.
Fotó: Karnok Csaba


– A hordólovaglás nagyon mókás volt, de a szekérre nem ültem fel, mert allergiás vagyok a lószőrre – mondta Frankó Izabella, a Rókusi I-es Általános Iskola tanulója, aki osztálytársával, Molnár Eszterrel éppen a fillérrel célba dobást gyakorolta. A július 31-éig tartó várjátékokon kézműves-foglalkozásokkal, népi játékokkal, színházi produkciókkal várják a családokat. Ma 21 órától mutatják be a vár udvarán az Egy csók és más semmi! című zenés színművet, de műsorra tűzik például a 80 nap alatt a Föld körül és a Szelavi című produkciót is – tudtuk meg Kancsár József szervezőtől, a Szegedi Pinceszínház művészeti igazgatójától.

Gyerekzsivaj a várjátékokon. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mostohagyerek a sándorfalvi út

Idén biztos nem javítja az állami útkezelő a sándorfalvi utat. Tovább olvasom