Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Ha már ugrik, nincs mivel megmenteni

Miért nem raktak alá pokrócot, miért nincs olyan párna, mint a filmekben? - kérdezték olvasóink a keddi tragédia kapcsán, amikor egy fiatal nő kiugrott egy harmadik emeleti lakás ablakából. A hivatalos válasz lehangoló.
– A rendőrök már ott voltak, ők is próbálták meggyőzni a fiatal nőt, hogy ne ugorjon le. A mentők épp akkor érkeztek meg, amikor leesett a lány. Nem a betonra és nem is a pincelejáróba esett, hanem füves területre. Én is ott voltam – írta lapunknak a keddi Bécsi körúti öngyilkossági kísérlet egyik szemtanúja. Az egyik olvasónk egy fotót is közzétett a párkányon álló fiatal nőről, de ezt nem közöljük.

Olvasóink közül többen azt találgatták, vajon a visszafordított tűzoltók tudtak volna-e segíteni. Borsi Margit azt kérdezte, „ha tudták, honnan ugrik, nem lehetett volna valami puhább dolgot alátenni? Mondjuk, igaz..., mit tettek volna oda..., ez nem Amerika." „Nincs ilyenkor olyan, mint a filmekben, az a kifeszített pokróc vagy mi?" – kérdezte egy másik olvasónk.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, a magasból mentő – hétköznapi nyelven létrás – kocsit akkor fordították vissza, amikor a fiatal nő már leugrott a harmadik emeletről. Kérdésünkre elmondták, Szegeden nincs ugrópárna, de ez nem is kötelező a tűzoltóknál. Csak Budapest rendelkezik ilyen eszközzel. Hangsúlyozták, az esetek többségénél sikerül a létrával megközelíteni a bajba jutott embert, így elkerülhető a tragédia. Ha viszont valaki ugrik, már nem tudnak mit tenni.

Információink szerint a leugrott fiatal nőn életmentő műtétet hajtottak végre, és intenzív osztályon ápolják.


Lelki elsősegély

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejszével indult lopni

Egy szegedi lakásba egy fejszével akart bejutni az a helybéli férfi, akit az egyik szomszéd zavart meg a bűncselekmény elkövetése közben. Tovább olvasom