Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Hat autóval lassították a forgalmat a hídon

Szeged - Öt rendőrautó és hat demonstráló – így nézett ki a vasárnap délután 6-ig tartó forgalomlassító tüntetés a Bertalan hídon. A megmozdulást civil aktivisták kezdeményezték, hogy tiltakozzanak a Fidelitas „provokátor figyelő" kezdeményezése ellen.
- Listázzák az ellenzéki tüntetőket. Ez a módszer az ÁVH-t idézi – fogalmazott Dovalovszki András szervező, aki szerint ma már nincs jobb módszer megszólítani az embereket, mint az ilyen demonstrációk. – 2018-ig nincs eszközünk, hogy változás történjen a képviseleti demokráciában, ráadásul az emberek már bele is fáradtak, hogy közügyekkel foglalkozzanak. Lehet, hogy kis kellemetlenséget okozunk most, de legalább felkeltjük a figyelmet.

Hat autóval lassítják a forgalmat a hídon - GALÉRIA

A demonstrálók a szegedi hídfő két oldalán felsorakoztatott autók mellett zászlókat lengetnek, két autóra pedig transzparenst feszítettek ki „ez így nem mehet tovább" felirattal. A hangosbeszélőbe pedig folyamatosan beszélve azt követelik, hogy a Fidelitas vonja vissza kezdeményezését, az ezt támogató Rogán Antal pedig mondjon le.

Dovalovszki arra a kérdésre, hogy miért vasárnapra szervezték a forgalomlassítást, azt válaszolta: az előző demonstrációjukat feloszlatták, mert pár perccel a kezdés előtt jelentették be. Most betartották a 72 órás várakozást bejelentés után és „így jött ki". Egy társa hozzátette: legalább gyakorolnak egy későbbi, nagyobb fennakadást okozó időpont előtt.

Korábban:

Mindkét irányból a szélső sávot zárták le civil aktivisták, akik többek között a Fidelitas "provokátor figyelő" kezdeményezése ellen tiltakoznak.

Forgalomlassító demonstráció kezdődött délután 4 órakor a Bertalan híd szegedi hídfőjénél.

Mindkét irányból a szélső sávot zárták le civil aktivisták, akik a Fidelitas "provokátor figyelő" kezdeményezése, valamint a regnáló hatalom folyamatos szólásszabadságot és gyülekezési jogot korlátozó és/vagy sértő intézkedései ellen tiltakoznak.

A demonstráció 18 óráig tart.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kráterek és gyűrődések a panelek között

Komoly vezetési technikát igényel a Makkosházon élő autósoktól, hogy parkoláskor kikerüljék az évek óta egyre gyűlő aszfalthibákat. Tovább olvasom