Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Heroin végzett a 24 éves Ádámmal Szegeden

Szeged - Túladagolta magát heroinnal egy 24 éves makói fiatalember Szegeden. Ádám már évek óta a fővárosban élt, és transzvesztita előadóművész társát jött meglátogatni. A kábítószert a fővárosból hozta. Katalin szerint a meleg fiú csak jól akarta magát érezni.
– Két napig folyamatosan kábítószereztünk. Utoljára csütörtök este tízkor lőttük be magunkat – mesélte Katalin. A transzvesztita előadóművész barátját, a 24 éves Ádámot tegnap reggel hiába ébresztgette. A fiú úgy halt meg hajnalban heroin-túladagolásban, hogy Katalin közben mellette feküdt.

– Ugyanazt a heroint adtam be magamnak, mint ő, de én jobban bírtam az anyagot. Ádám olyan volt nekem, mintha a testvérem lett volna. Ő egy meleg srác volt, és hét éve ismertük meg egymást egy szegedi melegbárban – mesélte Katalin. A Makóról hét éve a fővárosba költöző Ádám szerda délelőtt telefonált le barátnőjének. „Lesz majd boldogság" – mondta a telefonba. Ebből egyből tudtam, hogy kábítószert hoz a fővárosból. A két gramm heroin és a tíz szem meta mind elfogyott – mesélte az események miatt teljesen maga alatt levő Katalin.

Katalin megmutatta, milyen testhelyzetben találta péntek reggel halott barátját.
Fotó: Karnok Csaba

– Csak azért jött Szegedre, hogy jól érezze magát. Azért, hogy drogozzunk. Milliószor előfordult már ilyen – mondta az előadóművész, majd felhúzta melegítője ujját és a szúrások nyomát kezdte el számolni. – Nyolcszor-tízszer lőttük be magunkat csütörtökön. Az utolsó után még egy órán át pörögtünk, majd lefeküdtünk aludni. Lazultunk – mesélte a transzvesztita, aki ezután többször rászólt barátjára, hogy ne horkoljon.

Kizárták az idegenkezűséget

A haláleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja. A helyszíni szemle kizárta az idegenkezűséget. Az elsődleges adatok szerint heroin túladagolás végzett a 24 éves makói fiatalemberrel.

– Reggel ugyanúgy ébresztgettem, ahogy mindig: „Kelj már fel, te buzi kurva!" – mondtam neki viccesen, és megrugdostam egy kicsit. Ádám azonban erre már nem reagált. Előbb a csuklóján, majd a nyakán próbáltam kitapintani a pulzusát, de semmit sem éreztem. Mivel az oldalán feküdt, kifordítottam. Félig nyitva volt mindkét szeme, a fél teste pedig be volt lilulva. Hullamerev volt – mondta megtörten Katalin.

A transzvesztita előadóművész fogadalmat tett: barátja emléke miatt abbahagyja a kábítószerezést. – Ennek meg kellett történnie, hogy rájöjjek: vannak családtagjaim, akik fontosak nekem – magyarázta Katalin, aki mostanában külföldön vállal fellépéseket. Azt is elmondta, hogy Ádám annyira szerette őt, hogy mindig azt mondta neki: „Majd együtt halunk meg".

– Sajnos ez nem jött össze – mondta összetörten.

Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. fury 2008. március 04. 05:33
  „hazudik a Dög-Ö kereskedett droggal--csak mossa magát!!!!!Ö adta neki!!!mindig is ebböl élt Katika!!!!!Hazudik!!Tul sokat adott Neki!Vigyázatlan szemét!Pfujj.Ádi-R.I.P.”
 • 85. Detty M 2008. március 02. 23:36
  „Senki ne itélkezzen mások felett!!!!! Én ismertem Ádámot és mégegy ilyen jószivü emberrel nem találkoztam mint őő!!!!!!!!!!!!
  Nyugodj Békében! Soha nem felejtelek el!
  Detty”
 • 84. niké makói 2008. február 26. 19:04
  „Ismertem Ádámot, jó ember volt. Nyugodjon békében! Senkinek nincs joga ítélkezni mások felett. Főleg olyanoknak nem, akik nem ismerték!!!!!!!!!!”
 • 83. B65 2008. február 26. 16:53
  „Pfffff. Mi ebben a furcsa?
  Aki a tüzzel jatszik, elöbb utobb megegeti magat.
  Nem tudom sajnalni.”
 • 82. 004 2008. február 26. 14:59
  „Nekem is volt szerencsém megismerni Ádámot 5 évvel ezelőtt. Egy nagyon értékes, kedves embert veszítettünk el.
  Kíváncsi vagyok, hogy hány embernek kell még meghalni ahhoz, hogy tegyünk is valamit...
  Még jó, hogy az országban "nincs drogprobléma". ..”
 • 81. per 2008. február 25. 16:09
  „Szerintem meg akasszon a család egy pert a sajtó nyakába elég amatőr a jogtanácsosuk én tudom,egy pár millával én biztos bekóstolnám őket de izibe!!!!!Ez senkinek nem jutott még eszébe!!!”
 • 80. makói 2008. február 25. 13:52
  „Ist:neked elég szépen összeesküvés elméleteid vannak:D
  én és Jennyifer nem 1 személy!Csak mivel ő is makói tudom h ki!és azért lehet h hasonló a mondandónk mert mindketten ismertük Ádámot!ellentétbe veled!
  de az Emo irányzat h jön ide :D:D:D
  marom magamat mennyi a hülye!”
 • 79. Aidamn 2008. február 25. 12:35
  „Én is ismertem Ádámot és nagyon elszomorított a hír. Egy különösen rendes srác volt és figyelmes másokkal. Kedveltem őt és megrázott az eset. nem tudtam, hogy drogozik. Szomorú, hogy 24 évesen ennyi és nem több.
  Aki elítéli őt az nem ismerte. És legalább befoghatná a száját, ha már anyni együttérzés nem szorult bele, hogy megtiszteljen másokat azzal, hogy részvétet fejez ki.
  A homofóbia csúnya betegség. Azok akik legjobban ugatnak a melegekre, maguktól félnek ez bizonyított tény. Szal inkább nézzetek magatokba, mint másokat bántsatok.

  Nagyon sokmindent tudnéék még írni, de az már nem ádámról szólna.

  Nyugodj békében kedves!”
 • 78. Jennifer 2008. február 25. 11:36
  „"Ist" ha tisztába lennél mit takar az emo szó akkor nem írnál ilyen hülyeségeket,de látszik hogy sok eszed van...
  Nincs semmi féle kamaszkori problémám,de neked lehet amilyen "értelmesnek" tűnsz nem lehetsz valami nagyfijú...”
 • 77. Olvasó 2008. február 25. 09:10
  „Olvass

  Semmiképpen nem ebben a stílusban!
  Van több ellenvetésem is, aminek már mások is hangot adtak a hozzászólásokban.
  A téma sokak lekét sérti, mint azt itt olvashatod is! Sajnálatos a dolog de nem egy szombati napilap - ami állítólag nem bulvár... - címoldalára való! Azon kívül ez a csámcsogó stílus! Itt egy meber halt meg, akinek itt maradtak a rokonai, barátai.
  Ez a stílus egy poénos végű történethez tökéletes, baráti társaságban előadva!
  .... Ahogy szoktam tréfásan szólítani... na ez a kis rész meg különösen nem tartozott sem a hírhez sem a témához!
  Itt megint olyan dolgokat kevertek össze, ami nem kizárólagosan tarozik össze!!!!!
  Ez a cikk azt sugallja, hogy aki meleg az drogozik és olyan életet él hogy ennek egynes következménye hogy ha drogozik akkor rabol csal és öl is, hiszen a sablon ez a rendkívül leegyszerűsített filmeknek is köszönhetően!
  És figyelembe kell venni, azt is egy ilyen cikk megírásakor hogy a lapot olyan emberek olvassák zömében akiknek az agyát már elég rendesen átállították a sablonok befogadására! Nem mérlegel és nem nem gondol bele semmibe, csak berakja az épp aktuális erkölcsi dobozába azt. Ennyire leegyszerűsítették az elmét, hisz így nem kell annyit vesződni a sok egyéniséggel... Na jó ez más téma de ez is az alpvető probléma!
  Már kialakították a sablonokat! Ebbe a cikkbe belekeverni az összes problémás elemet... Transzvesztita, Kati aki fiu, meleg fiú aki elköltözött, drog, túladagolás,halál! Na ez így sok! Nem lehet tolerancia nélkül jövőt teremteni! - kellő képpen össze van itt már ugrasztav így is mindenki mindenkivel - Tisztázni kellene ezeket a problámákat és nem össze mosni!
  Ha én írtam volna ezt a cikket egy rövid hírben leírtam volna a tényeket. De nem színeztem és nem mocskoltam volna be senkit benne!”
 • 76. Ist 2008. február 25. 02:10
  „Jennifer/makói: Nem tűnik fel, hogy mindkét név alatt ugyanazt a b@szott emós nyivákolást írod? Csodálom, hogy nem kezdesz párbeszédet magaddal. Ha kamaszkori problémáid vannak, javaslom, menj el egy gyermekpszichológushoz. Makón is van”
 • 75. makói 2008. február 25. 00:18
  „Zs. sztem irígy vagy,vagy pedig nem ismered!mert én tudom ki Jennifer!ismerem elég jól:)
  és elhiheted nem szégyenfolt!és nem buta!
  amúgy meg jó h szorosan kapcsolódik a cikkhez:S
  tele van "értelmes" megnyilvánulással a fórum.....”
 • 74. Jennifer 2008. február 24. 22:47
  „Kedves "Zs." ha már ien nagy a szád akkor a neved is felvállalhatnád... LoL
  Én buta?! :O Még joo h nem is ismerjük egymást de bagatel...
  Arról meg beszélhetnénk hogy ki a szégyenfolt mert én ugyen nem!!! :P :D
  Istenem mennyi idióta,irigy ember!!! :D:P”
 • 73. olvass 2008. február 24. 21:46
  „Olvasó, te hogy írtad volna másképpen? JÓL?”
 • 72. Zs. 2008. február 24. 20:54
  „Ha Jennifer az akire gondolok akkor meg se szólaljon xD
  makó szégyenfoltja
  és tényleg nagyon buta:)”
 • 71. golyszi 2008. február 24. 20:52
  „gratulálok
  ezért tart a világ ott, ahol tart, és most nem a drogra gondolok, az már csak a következménye ezeknek”
 • 70. diégo 2008. február 24. 20:18
  „hogy riva ne fakadjak, tán néked lett jövedelem kiesésed ? az ilyen embert mint te épitkezésnél szoktak használni , már mint alapozásnál döngölönek , ha már érted is !!!”
 • 69. Jennifer 2008. február 24. 11:28
  „"diégo" nem, nem 50 alatt van,de neked biztos mert ha 50 felett lenne, akkor nem lennél ilyen érzéketlen tapló paraszt, mint ahogy azt mutatod!!!”
 • 68. Olvasó 2008. február 24. 11:03
  „Na végre megérkezett az igazság is! A remek cikk vonza az értő olvasóit. A cikk is sajnos ilyen mint az utolsó bejegyzések... Bántó és alacsony szinvonalu.”
 • 67. Igazság 2008. február 24. 10:33
  „Ez a Gizike egy akkora nagy tapló k.rva,hogy az hihetetlen! Szálanként kéne kitépni a pinaszőrét!!!”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajvágásra jelentkeztek be a tolvajok

Szeged - Délelőtt hajvágásra jelentkezett be, este zárás után pedig kifosztotta a Párizsi körúti… Tovább olvasom