Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Hetedszer is nyertek a szegedi erdészetisek

Szeged - A hétvégén Szombathely-Oladon zsinórban hetedszer nyerte meg az országos ifjúsági vadászvetélkedőt a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola csapata.
A hétvégén Szombathely-Oladon zsinórban hetedszer nyerte meg az országos ifjúsági vadászvetélkedőt a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola csapata.

És még egy különlegesség: őket erősítette a mezőny egyetlen hölgytagja, Békési Evelin. A 21 diák egyénileg versenyzett, és csak a végén összesítették az intézmények eredményét. A hét iskola háromnapos küzdelméről az egyéniben is harmadik Rigó Mihály mesélte, hogy 17 feladatot teljesítettek. Előbb egy tesztsorral birkóztak meg, majd sokféle felismerős feladat következett.

Állatokat, állathangokat, magvakat, terméseket, kürtjeleket azonosítottak, nyomokról mondták meg, milyen állat hagyhatta. Videón látott jelzéséről állapították meg, milyen testrészén érte lövés a vadat. Puskás Győző hozzátette, gyakorlatban csapdát élesítettek kártevők ellen, bekötött szemmel több fegyver összekevert alkatrészeiből szereltek össze puskát, sőt feladat volt egy láncfűrészen szintidőre vezetőlemezt és láncot cserélni.

Rigó Mihály, Puskás Győző és Békés Evelin Kiss András kísérőtanárral. Fotó: Frank Yvette
Rigó Mihály, Puskás Győző és Békés Evelin Kiss András kísérőtanárral. Fotó: Frank Yvette

Izgalmas kihívásnak érezték a fiatalok, hogy egy őz, illetve gím- és dámszarvas messziről látott trófeája alapján megbecsüljék, milyen messze van, milyen korú és súlyú az agancsa, és kilőhető-e. A diákok lőttek is, kispuskával bukócélra és sörétes fegyverrel koronglövészetből bizonyíthattak. A végére maradt a mindent eldöntő szóbeli.

A kísérőtanárok, Kiss András és Juszku István csak távolról figyelhették versenyzőiket videóról. Bár jó cimborák lettek a diákok és tanárok, éles küzdelem folyt. Jövőre Szeged, a hétszeres bajnok rendezi a versenyt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női ötös fogat a megyei listák között

Az egyetlen civilszervezet a pártok között a Nagycsaládososok Ruzsai Egyesülete, amely egy női ötös fogatot indít térségi asszonyokkal. Tovább olvasom