Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Hivatalosan is vége a Szefinek

Szeged - Legalább hetven diák más városban tud csak tovább tanulni a Szefi bezárása miatt. A Rogers Gimnázium bezárásáról még nincs hivatalos határozat, de a tervek már erre az esetre is készen vannak.
Az Esély a Hátrányos helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány kuratóriuma hétfőn meghozta döntését, hogy megszünteti a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakközépiskola fenntartását. Az erről szóló határozatot át is adta a szervezet képviselője a Csongrád Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának.

A Rogersről még nincs döntés

A Szefit és a Rogers Gimnáziumot ugyanaz tartja fent: az Esély a Hátrányos helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány, mely anyagilag ellehetetlenült. A Rogers bezárásáról azonban az alapítvány kuratóriuma még nem hozta meg a döntést – úgy tudjuk, ezzel megvárják a hét végét. A kormányhivatalnál azonban már erre az esetre is készen van a forgatókönyv, a Rogers-es diákok elhelyezéséről is tudnak gondoskodni.

– A Csongrád megyei kormányhivatal meghozta döntését a szakképzésben részt vevő tanulók elhelyezéséről, a megszűnő intézményben oktatott szakmákkal kapcsolatban megjelöltük azokat az iskolákat, amelyek azonos képzési profillal rendelkeznek – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Juhász Tünde megyei kormánymegbízott. Hozzátette: ez csupán lehetőség, a diákok természetesen élhetnek a szabad iskolaválasztás jogával. A kormányhivatal viszont garantálni tudta, hogy a Szefi 740 diákjának mindegyike folytatni tudja tanulmányait.

Persze nem mindegy, hol. Az eddig Csongrádon tanuló másodéves szociális asszisztenseknek például Kiskunfélegyházára, a vásárhelyi pedagógiai és családsegítő másodéves munkatársaknak, illetve a szentesi szociális gondozó és ápolóknak pedig Szegedre kellene jönniük. Az eddig Szeegden tanuló másodéves lovászokat Makóra irányították. Több szakot pedig nem lehet állami fenntartású intézményben folytatni a diákok – így jártak a gyógy-és sportmasszőrök, a kisgyermeggondozó- és nevelők és a Szefi esti gimnazistái is.

A diákoknak két héten belül kell kezdeményezniük felvételüket a kiválasztott iskolába. Ha ez megtörténik, tanulói jogviszonyuk folyamatos marad. Helyzetük hivatalosan tehát megoldódott ettől azonban nem lettek boldogok, hiszen más tanárokkal, más követelményrendszereknek megfelelve kell folytatniuk tanulmányaikat.

A keddi nappal megszűnt Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakközépiskolába 740 diák járt, közülük 586-an Csongrád megyében tanultak. Az intézményben 5 pedagógus dolgozott teljes munkaidőben, a többiek részmunkaidőben vagy óraadóként.

A tanulóátvételre kijelölt intézmányek listája

A teljes méretért kattintson a képre>>
A teljes méretért kattintson a képre>>

A teljes méretért kattintson a képre>>
A teljes méretért kattintson a képre>>

A teljes méretért kattintson a képre>>
A teljes méretért kattintson a képre>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 év börtön a hajléktalannak emberölésért

A szolnoki férfi hajléktalan társától kért cigit, de nem kapott, ezért megszúrta. Tovább olvasom