Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Hogyan spóroljunk az esküvőn?

Csongrád megye - Egy esküvő megszervezése nem leányálom, és akkor még nem is beszéltünk a kiadásokról. Hogyan lehet a költségeken spórolni? Kaskötő Anita esküvőszervezőtől kaptunk tanácsokat.
1. A párok írjanak listát a várható kiadásokról, majd pontról pontra nézzék meg, melyiknél mennyi pénzt lehetne megtakarítani. Már ekkor praktikus elő- vagy utószezoni időpontot választani, mivel akkor a legtöbb esküvői szolgáltató olcsóbban kínálja a szolgáltatásait. Egyre elterjedtebb a pénteki esküvő, ezen a napon ugyanis kedvezőbb árat tudunk kialkudni. Ráadásul két nap marad a lagzi kipihenésére.

2. A menyasszonyi ruhával kapcsolatban felmerül az örök kérdés: kölcsönözzük, megvegyük vagy varrassuk? A költségekből sokat lefaraghatunk, ha inkább a kölcsönzésnél maradunk, a ruhát úgysem fogjuk még egyszer felvenni.
 
Kaskötő Anita.
Kaskötő Anita.

3. Sok pénzt megtakarítunk, ha nem hívunk nagy vendégsereget. Elegendő 10-20 főt kihúznunk a listáról, máris legalább 100 ezer forintot megtakarítunk. Csak azokat hívjuk meg, akik őszintén osztoznak velünk örömünkben. A menünél sem kell hét fogást az asztalra tenni, a kevesebb  mindig több.

4. Ha találunk egy kreatív, számítástechnikához értő és vállalkozó szellemű közeli családtagot, akár a meghívókat és az ültetőkártyákat is saját magunk készíthetjük el. Ezekért általában borsos árat kérnek.

5. A dekorációt, a köszönő ajándékokat mi is elkészíthetjük: nem kellenek varrónők, virágkötők ahhoz, hogy az ötleteket megvalósítsák. Ha nincs hozzá képzelőerőnk, kikérhetjük a családtagok véleményét is.

6. Autóbérlés helyett inkább a családból kérjünk kölcsön alkalomhoz illő autót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A boldogság nem sült galamb

A boldogság nem sült galamb
Megtelt a nagyszínház nézőtere óvodásokkal és kisiskolásokkal az Árgyélus királyfi pénteki ősbemutatóján. Tovább olvasom