Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Húszéves a mórahalmi művészeti iskola

Mórahalom. Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelte 20. születésnapját a hétvégén a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola.
Az intézmény a jubileumi gálára egykori növendékeit, tanárait és szponzorait, valamint a fenntartó városi önkormányzat képviselőit hívta meg. A 250–300 fős vendégseregnek előbb egy filmet mutattak be az iskola jelenéről és múltjáról, majd a mostani tanárok és családjaik zenés–táncos előadással kedveskedtek. Ünnepi beszédet mondott Nógrádi Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő, Bencze István, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének alelnöke és Vastag István igazgató. Másnap az iskola összes tanulóját és szüleiket látták vendégül; a félezer résztvevő megtöltötte a sportcsarnokot.

Ünnepi beszédet mondott Nógrádi Zoltán is. Fotó: DM/DV
Ünnepi beszédet mondott Nógrádi Zoltán is.

A Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola 1992-ben indította 150 növendékének a zenei tanszakokat zeneiskolaként. 1994-ben, a művészeti iskolák alakulásakor bővült szín- és báb-, valamint képző- és iparművészeti szakkal, 1995-ben pedig a táncművészet egészítette ki a palettát. Jelenleg a 400 diákkal 16 tanár és 2 technikai dolgozó foglalkozik. Két nagy csoportjuk meghatározó: a néptánccsoport és a fúvószenekar, amely országszerte és külföldön is ismert. Hangszeres tanszakaik nagyon sok megyei, országos és külföldi első helyezéssel büszkélkedhetnek. 2007-ben az intézmény kiváló minősítést szerzett.

Olvasóink írták

  • 1. CsengeleMSN 2012. május 17. 22:20
    „Vajon a hódmezővásárhelyi PMK mikor lesz kész, hány év múlva?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kálvária épül a dorozsmai ligetben

A szeptember 15-i Mária-ünnepre elkészül Dorozsma új büszkesége, a régi temető helyén helyreállított kálvária. Tovább olvasom