Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

HVG-címlapok csütörtöktől a TIK-ben

Szeged - A Heti Világgazdaság (HVG) címlapjaiból nyílik kiállítás csütörtökön 18 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában Szegeden. A gazdasági hetilap fedőlapjainak mára védjeggyé vált grafikái - melyeket a kezdetektől fogva Horváth Zoltán főszerkesztő-helyettes jegyez - az aktuális magyar gazdasági, politikai helyzet és közélet lenyomatai. VIDEÓVAL
A HVG egyre abszurdabb címlapjai - melyek Horváth Zoltán főszerkesztő-helyettes fejében születnek meg, képi megvalósításukban pedig két grafikus segédkezik - több mint negyed százada hétről hétre mutatják meg vizuálisan azt, ami Magyarország újságolvasóit foglalkoztatja. A lap áthallásos utalásokat tartalmazó címlapjai - melyek már a 1500. szám felett járnak - mindig az adott hét egyik leghangsúlyosabb témáját dolgozzák fel. A HVG borítói a rendszerkritikára érzékeny olvasók humorérzékére kívánnak hatni.Horváth Zoltán a HVG címlapjairól.

A TIK-ben kiállított, összesen negyven címlap az elmúlt tizenöt esztendő megjelenéseiből válogat, köztük a legemlékezetesebb alkotásokat, így az Orbán-kormány tagjait gengszterekként bemutató, vagy a Torgyán házaspárt ábrázoló borítót is megtekinthetik az érdeklődők. A legsikeresebb címlapokból már válogatáskötet is készült, illetve a budapesti Műcsarnokban kiállítás nyílt belőlük.

HVG címlapok A-tól Z-ig - 1979-ről 2008-ig.
HVG címlapok A-tól Z-ig - 1979-ről 2008-ig.

És hogy hogyan lesz hetilap a magyar almaexport kimaradásból? – erre a kérdésre is választ kaphatnak az érdeklődők csütörtökön 14 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol a gazdasági hetilap piaci stratégiájáról és szerkesztési elveiről tartanak szakmai előadásokat a HVG munkatársai.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személycserés trükközés Röszkén és Nagylaknál

Röszke, Nagylak - Kedd délután a röszkei autópálya-határátkelőhelyen kilépésre jelentkező két szerb… Tovább olvasom