Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Indoklás nélkül elutasítva: továbbra sincs kinevezett igazgató az algyői iskolában

Algyő - Akárcsak tavaly, most is indoklás nélkül utasította el az Emberi Erőforrások Minisztériuma az algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetésére érkező pályázatokat.
– Tragikomikus helyzet alakult ki a Fehér Ignác Általános Iskola igazgatói posztja körül. Az intézmény fenntartója a KLIK, de működtetője az önkormányzat. Évi 70 millió forintot áldozunk arra, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a diákoknak és nevelőknek. Jogos kérésünk lett volna, hogy végre pont kerüljön az igazgatói kinevezés végére – mondta Molnár Áron algyői polgármester.
 
Bezdán Mihály már tavaly sem értette, hogy miért nem a mindenki által támogatott jelöltet nevezik ki igazgatónak. Fotó: Frank Yvette
Bezdán Mihály már tavaly sem értette, hogy miért nem a mindenki által támogatott jelöltet nevezik ki igazgatónak. Fotó: Frank Yvette

A Fehér Ignác Általános Iskola élére – ahogy megírtuk (2016. január 23.: Hárman jelentkeztek igazgatónak) –, február 20-ától kellett volna kineveznie új vezetőt az Emberi Erőforrások Minisztériumának. A három pályázat közül Horváthné Kunstár Andrea természettudományi szerkesztő és Talla Szilvia technika–informatika szakos tanár pályázatát az előzetes véleményformálásra jogosult összes szervezet, többek között a tantestület, a szülők és a polgármesteri hivatal is támogatta. Gondáné Pál Ildikó pályázatát, mivel még nincs meg a pedagógus-szakvizsgája, elutasították. Az EMMI a három közül végül egyik pályázatot sem támogatta.

– Két pályázat is alkalmas volt a pozitív elbírálásra. Nem értjük az újbóli eredménytelenség okát, hiszen a minisztérium most sem indokolta döntését – mondta a polgármester. Véleménye szerint ez a cirkusz nem tesz jót a környéken népszerű iskola diákjainak, a szülőknek és a pedagógusoknak sem. Ismeretes: már nem ez volt az első eset, hogy az EMMI mindenféle indoklás nélkül utasította el a pályázatokat. Tavaly nyáron (2015. július 14.: Húsz év után akarják leváltani az algyői iskola igazgatóját) az iskolát húsz évig vezető Iván Zsuzsanna volt vezető és Gondáné Pál Ildikó pályázatát találták alkalmatlannak. Akkor a közalkalmazotti közösség egyértelműen a korábbi igazgatónő pályázata mellett foglalt állást, Pál Ildikót akkor is elutasították.
 
Molnár Áron, Algyő polgármestere. Fotó: Frank Yvette
Molnár Áron, Algyő polgármestere. Fotó: Frank Yvette

Most Horváthné Kunstár Andreát támogatták a legnagyobb arányban. – Sajnálom, hogy nem vették figyelembe az iskolában és az iskoláért dolgozók véleményét. De nem adom fel, hiszen az elmúlt hetekben a szülőktől és a tantestülettől is csupa pozitív visszajelzést kaptam, hogy el tudják velem képzelni a jövőt igazgatóként. Amint kiírják az új pályázatot, újra megpróbálom – mondta Horváthné Kunstár Andrea.

A minap kapta kézhez az indoklás nélküli elutasító levelet. – Itt minden fontosabbnak tűnik a gyerekeknél. Megismétlődött a tavalyi helyzet, így már nem tudunk másra gondolni, mint hogy politikai döntés fog születni. Arra várnak, hogy a tavaly és most is pályázó jelöltnek végre meglegyen a szükséges képzettsége – mondta Bezdán Mihály, az iskola szülői szervezetének egyik vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csábították az értékek: születésnapján törte fel autót

Csábították az értékek: születésnapján törte fel autót
A rendőrök lakossági segítséggel 45 percen belül azonosították, majd őrizetbe vették a születésnapos… Tovább olvasom