Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Inkább a férfiak keresnek társat a neten

Szeged - Egy online közönségmérési rendszer legfrissebb adataiból kiderül: a netezők közül havonta 540 ezren, egy átlag napon 80 ezren látogatnak társkereső oldalakat: 60 százalékuk férfi. Legtöbbjük alacsony iskolai végzettségű, fiatal középkorúak, községben élők.
Aki reggel még teljesen ismeretlen, azzal este akár már randizhatunk is, csak éppen máshogyan és máshol, mint ahogyan azt tíz, húsz, vagy éppen harminc évvel ezelőtt tették - egyre többen ismerkednek az interneten. Akik a cyber térben keresik párjukat, nem sokat teketóriáznak: 40 százalékuk egy-két üzenetváltás után elszánja magát a személyes találkozásra. Itt azonban már kiderülnek a neten esetleg elhallgatott részletek.

A partnerüket a világhálón keresők között erősen alulreprezentáltak a felsőfokú végzettségűek, aki viszont közülük társat keres, az nagyon intenzív felhasználó - a 14 százaléknyi közönségarányhoz a mért idő és kattintások negyede köthető.

A községben élők, a maximum nyolc osztályt végzettek a népességbeli arányukhoz képest sokan vannak fent az ilyen oldalakon, de őket nem intenzív - bőven átlag alatti - használat jellemzi. A legintenzívebb használói csoport a magas iskolai végzettségű budapesti lakosok, számukat tekintve ők azonban kevesen vannak.

A Gemius / Ipsos Audience felmérése szerint egy látogató egy hónap alatt átlag egy órát tölt és 85 oldalletöltést végez társkereső oldalakon, ám jelentős eltérések láthatók egyes célcsoportoknál. Míg az általános iskolát végzettek havonta csak félórát, addig a diplomások közel két órát böngésznek a neten, de az oldalletöltések száma terén is hasonló az eltérés: 38 oldalletöltés az alacsonyabb képzettségűek átlaga, míg a diplomásoké 134.

A fiatalok csak negyven percet, az 55 év felettiek viszont kétszer ennyi időt töltenek párkereséssel. Ez a különbség az oldalletöltések számában is megjelenik: a fiatalok átlagosan hetvenszer, míg az 55 év felettiek százötször kattintanak társkereső oldalakon. Mára kiderült: az internetes társkeresés már nem csak a tinik műfaja.

Olvasóink írták

 • 7. IVY 2010. november 26. 16:02
  „4. hozzászólás CID 2010.11.24. 17:30

  A 3. randi után feladtam!”
 • 6. info 2010. november 24. 21:53
  „Igen, és megjelenik a félbevágott fénykép, egyedülálló felirattal. Azok oldalán ,akik a feleségükkel az életben mennek a piacra vásárolni. Csak ők ezt jó poénnak szánják.”
 • 5. lepkehalo 2010. november 24. 17:42
  „Nem társat keresnek azok, csak alkalmi szexpartnert.”
 • 4. CID 2010. november 24. 17:30
  „3. hozzászólás IVY 2010.11.24. 16:31

  És, sikeres volt ;)”
 • 3. IVY 2010. november 24. 16:31
  „Magam is barangoltam pár évet ilyen "ismerkedős oldalakon". :) (no comment)
  Akkor és ott, tényleg a mutatót több férfi résztvevőt mutattak, ez tuti.
  Hogy miféle/kiféle férfiak? Ajjajaaaj! Tudnék mesélni, de nem teszem.....
  Elég legyen annyi, hogy az ország összes Istenbarma, abberrált szexfetisisztája,
  amatőr pornósztárja, asszony, gyerek mellett kurv.zója jelen van ott. (a teljesség igénye nélkül)”
 • 2. zoltanszabo 2010. november 24. 14:25
  „Hát ez így sajna nem igaz! Most olvastam éppen az Interneten 112 ezer nő keres párt akit regisztráltak míg a férfiak 72 ezer,. Ezt jobban elhiszem ez jobban a valóságot tükrözi.”
 • 1. VonaGabor 2010. november 24. 13:13
  „,,Legtöbbjük alacsony iskolai végzettségű, fiatal középkorúak, községben élők." hogyne, meg púpos és sánta....

  ,,A Gemius / Ipsos Audience felmérése szerint"
  Ez olyan mint a víz alatt palacsintát evők társasága meg a szemüvegben arcotmosók kritikus testülete?

  Én mindent elhiszek de a többieket ekkora baromsággal ne hülyítsétek. Egy új felmérés szerint az olvasók 89%szerint cigányos mannaro cikeket közölni hazaárulás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálódás a városi cégeknél: hétfőn eldől, kinél kezdik

Jogászt, közgazdászt, informatikust és könyvvizsgálót kértek fel. Hétfőn kiderül, kinél kezdik. Tovább olvasom