Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Játszva tanulnak Üllésen

Üllés - Minden tanévben egy hétre a természethez térnek vissza az üllési általános iskolások: egy-egy osztály óráit a településtől 3 kilométerre levő erdei iskolában tartják meg. Ottjártunkkor a hatodikosok vették birtokukba az épületet.
A lelkes nebulók éppen a középkort idézték meg: a tanteremben fegyvereket és ruhadarabokat készítettek, az udvaron kartonból készült középkori várakat emeltek, miközben a tanárok szinte „észrevétlenül" meséltek nekik a korszak meghatározó eseményeiről. Nemcsak történelmet, földrajzot és biológiát is könnyebb itt tanulni: a talaj, a bogarak és a madarak kéznél vannak, ahogy a közeli horgásztó is, ahol a diákok kísérletezgetni szoktak. Mikroszkóp alatt vizsgálják meg a vízben található parányi élőlényeket. Sárközi Emília igazgató szerint a természetben való okítás motiválja a gyerekeket. Minden osztály várja, hogy rá kerüljön a sor, és testközelből ismerkedhessenek meg diákok a tananyaggal. Az oktatásnak ilyenkor tábor jellege van: a gyerekeket csoportokba osztják, hogy csapatban is megtanuljanak dolgozni. Az ebéd pedig kondérokban érkezik meg hozzájuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhol hiánycikk az alaptörvény asztala

Több mint 1100-an igényelték eddig Csongrád megyében az új alaptörvény dedikált, személyre szóló példányát. Tovább olvasom