Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Javítások a Mars téri buszpályaudvaron

Szeged - Esztétikai és állagmegóvó javításokat végeznek Szegeden, a Tisza Volán Zrt. Mars téri autóbusz-pályaudvarán.
Festik, mázolják az állomásépületet, rendbe hozzák a beázásokat, ahol szükséges, megerősítik a perontetőt tartó vasbeton szerkezetet. A gépkocsivezetők pihenőhelyiségét is szeretnék komfortosabbá tenni az augusztus közepéig–végéig tartó felújítással.

Fotó: Karnok Csaba
Javítások kezdődtek a Mars téri buszpályaudvaron.
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. SzőkenőSzarvas 2011. augusztus 04. 11:41
  „Szolnokon például meg tudták oldani, hogy a buszpályaudvar viszonylag kis helyen, viszonylag "bent", idegenek számára (is) barátságos módon, kulturáltan megépüljön. De kevés olyan helyet lehetne említeni Magyarországon (most egy sem jut eszembe), ahol ennyire barátságtalan, gusztustalan, koszos, büdös helyre érkezne az ember. "Csak" 15 éve élek itt, de mindig elveszi a kedvemet a visszaérkezés, pedig szép és szeretni való város ez. De szégyellem magam, amikor az ország számos pontjáról rokon, barát jön látogatóba, és bár kényelmesebb lenne, le kell beszélnem mindenkit a buszozásról.”
 • 42. Agáta 2011. július 29. 15:21
  „Már 20 évvel ezelőtt is arról volt szó, hogy a buszpályaudvart méltóbb körülmények közé viszik ki valahová - akár a Volán nagy telephelyére, aztán később felmerült más helyszín is. A renoválás azt bizonyítja, hogy ezután sem lesz ebből semmi. Pedig a tér túlzsúfolt, a buszok nem férnek el, sokszor életveszélyes, ahogy közlekednek, egymást akadályozzák, különösen a boltsor előtt, ahol az aszfalt is megér egy misét mind az úttesten, mind a járdán. A várakozók nagy része sokszor 1/2 órát is áll (leülni kevés helyen lehet), hóban-fagyban a váróterem túl kicsi..... Egy ekkora város vidéki forgalmát ellátó buszpályaudvarának méltó méretű, jól felszerelt központ kell. Nem kellene konzerválni a mostani lehetetlen állapotot.”
 • 41. saturnus 2011. július 29. 06:24
  „3xhe egy újságot "olvasunk"valóban tehát sory. Anyós példa jó érzékletes. M43 példa arra ,hogy nem kap támogatást sehonnan a Volán, épp olyan cég mint a többi ha a város üzemeltetésnek bevétele származna és költség csökkentést az új pályaudvar megépítése ami nem kis pénz,akkor se tudná Volán+város összehozni.Épp ezért mivel meghaladná az egy milliárdot a beruházás állami hozzájárulás kell hozzá. Mivel vastagon egyéni érdekekmiatt nem érdkeltek az "illetékes állami szervek vezetőinek megtámogatni állami pénzből a beruházást" ! Akik az említett autópálya díjmentességéről tehetnek azok azonosak nem akarják megtenni ezt sem mert büntetik a város lakosságát a polgármester szavazatai miatt.Egyébként annak idején amikor a piac átépítése és modernizációját tervezgették/Bartha idejében/ők megtorpedózták mindenféle hivatkozással a Mars téren való megépítést ők tanácsnokként ma is ott akadékoskodnak .Ezt tették már azóta is.Ha felhagynának az önös érdekeikkel akkor gyorsan megtudna épülni egy új autóbusz állomás.Épp ezért probálkozott a cég befektetőket bevonni a megvalósításhoz csakhogy /ugye ezeknek üzleti befektetés lett volna/bejött a gazdasági váltság és a befektetők elestek "olyan "pénzektől amit oda befektettek volna. De az el torzult szemlélet és fő és alválalkozói konstrukció emberi gyarlóság hibái miatt nem működött. Lásd Budapest északi hídja főválalkozó megkapta az államtól a milliárdokat ő lefölözte a hasznot viszont nem fizetteki az alválalkozókat és azok költségeit szinte hitelt vettek fel amiből megépítették a hidat.Itt is ott is politikusok rondítottak bele . No ezeknek a játszmáknak a terméke a mai állapot. Egyébként az nem népi legenda,másrészt történtek itt még más dolgok is a népnek jó lett volna de az "uraknak" nem. Az inteligens aki igazán az én ismerek egy párat, az sohasem használta ki a másik embert hanem inkább adott neki.”
 • 40. N.P. 2011. július 29. 06:20
  „ankusz

  A Mars tér azért alapvetően a szegedieké! Ne az ingázók érdekei legyenek már a legfontosabbak!”
 • 39. Zsoltee0716 2011. július 28. 19:19
  „Jó reggelt!

  Ez a munka 2011.07.11-től folyik. Ma hanyadika van 28!

  38. zehn 2011.07.28. 18:45

  Uniós pályázásra vár, mert a magyar állam le sza.rja az egészet.
  A másik a Vásárhelíi Pál utca szélesítését is meg kell várni, mert nem igen bírná a forgalmat.”
 • 38. zehn 2011. július 28. 18:45
  „De, Arról volt szó,hogy elköltöztetik.Viszont valaki/k/nek az az érdeke,hogy még sokáig rontsa ott a levegőt/szó szerint/ a város szégyenére.”
 • 37. Moon 2011. július 28. 17:26
  „Nem arról volt szó, hogy elköltöztetik az egész pályudvart?
  Valamiről lemaradtam?”
 • 36. csendesen 2011. július 28. 17:18
  „Lehet, hogy rosszul olvasom? Tisza Volán Zrt. Annak ugye semmi köze a városhoz? Egyébként igen régen volt már a költözésről szó. Mégis maradhatott. Több mint bosszantó.”
 • 35. papsajt 2011. július 28. 17:14
  „az aszfaltot is újrahúzhatnák a Kossuth Lajos sgt-tól a piacig.”
 • 34. eleonóra 2011. július 28. 16:44
  „A felújítás kapcsán el lehetne az a ronda vas szobrot vagy micsodát is takarítani az Élelmiszeripari Főiskola elől.
  Nem tudom kinek a szüleménye, de még dícsérni senkit se hallottam.Inkább találgatják az emberek, hogy mi lehet, mintsem csodálnák.Szégyen, hogy ez művészi alkotásnak szánták.
  A mars térre tényleg ráfér a felújítás.”
 • 33. síposiak 2011. július 28. 15:52
  „És még a wc-s néni is nagyon ellenszenves az emberekkel és gonosz!!!”
 • 32. eva45 2011. július 28. 14:42
  „A lényeg hogy van luxusfürdő meg Pláza meg minden látványosság. A szegény utasoknak meg jó ez a buszpályaudvar.
  Ez már olyan múzeumi érték lesz.
  Sőt lehet hogy ez lesz a legnagyobb látványosság a nosztalgikus embereknek.”
 • 31. kiokushyn 2011. július 28. 13:40
  „Jaj,ne a makói nagyon gázos szerintem.”
 • 30. andreasz 2011. július 28. 13:28
  „A makói buszpályaudvarhoz hasonlót itt is el tudnék képzelni - természetesen a hagyma motivumok átalakításával.
  És támogatnám a gázgyár helyére építését.A Kossuth L. sgt. és Teréz utcai kereszteződést át kellene alakítani hozzá, vagy megnyitni az áthaladást a Puskás utcánál.”
 • 29. Nórikám 2011. július 28. 12:29
  „Amikor épült a busz állomás, én a cégnél dolgoztam/10.AKÖV/ már akkor azon röhögtünk, hogy milyen ronda, mi csősz kunyhónak hívtuk, és már akkor tudták a laikusok is, hogy kicsi.! Már akkor kicsinek bizonyult! Úgy a 60-as évek elején!”
 • 28. ankusz 2011. július 28. 12:27
  „Abban egyetértek, hogy az egész buszpályaudvarra rászorulna a felújítás, még a hmvhelyi buszpályaudvar is ezerszer jobb DE! oké, költöztetni, de hova? Én nagyon nem örülnék neki ha a város szélén lenne vagy messze a központtól.... Azért akárhogy is nézzük rengetegen járnak át nap mint nap szegedre dolgozni, köztük én is, nem örülnék neki ha kilométereket kellene gyalogolnom ezért vagy helyi bérletet váltani, ez van, még 30 perc gyaloglás belefér de nem érnék rá több órát gyalogolni, arról nem beszélve, hogy az összes helyi járat a Mars teret szinte mindenképp érinti, szóval a költöztetést nagyon nem tartom jó ötletnek, ennyi erővel a piac is lehetett volna máshol nem?
  sok mindenkinek nem fog tetszeni a véleményem, de ez van...”
 • 27. dBrown 2011. július 28. 12:20
  „26!
  Olvasd el a 15-ös hozzászólást!”
 • 26. zehn 2011. július 28. 12:17
  „Érthetetlen,hogy ezt a romhalmazt foltozgatják. Mindenki amellettvan ,hogy söpörjék ki onnan ezt a förmedvényt.CSAK A VÁROSHÁZÁN NEM LÁTJÁK.Lehet ők nem itt laknak?”
 • 25. Wacky 2011. július 28. 11:34
  „most azon gondolkozom, hogyha az Árkád ide épült a Mars tér mellé ahol a buszpályaudvar is van, és ez most itt újítgatják... akkor most mi lesz az áttelepüléssel, alias II. Kórházzal átellenben??”
 • 24. Ebgondolat 2011. július 28. 11:31
  „12. 3xhe 2011.07.28. 08:51
  Látom, nem követted a korábbi eseményeket. Az új buszpályaudvarnak már volt helye, talán terve is, ekkor léptek közbe a város ellen garázdálkodók (némi fideszes hátszéllel) és fúrták meg a terveket! Többek között ezért sem épült meg az új, európai színvonalú sportcsarnok (rendezvénycsarnok) sem!!”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középfokú nyelvvizsga kell az egyetemi felvételhez?

A jövőben a tervek szerint csak középfokú nyelvvizsga birtokában jelentkezhetnek főiskolára vagy egyetemre a diákok. Tovább olvasom