Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Javítják a Móra-múzeum falát

Szeged - Eltűnik a „vigyázat, hullik a vakolat" felirat a Móra-múzeum főbejárata elől, megszűnik a kultúrpalota homlokzatán és a vár felőli oldalán régóta látható beázás.
A főlépcső két oldalán, a letakart állványokon szakemberek dolgoznak. Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense elmondta: a fenntartó megyei önkormányzat cége, a Megyeszolgálat Nonprofit Kft. végez részleges karbantartást, összesen 9,2 millió forintból. Ebből várhatóan szeptember közepéig kijavítják a csatornákat, pótolják és festik a hiányzó vakolatot, valamint helyreállítják a stukkókat. Ha a főbejáratnál végeznek, a javítás a vár felől folytatódik. A karbantartást késleltette, hogy a műemlékvédelmi hatóságnál engedélyeztetni kellett, az igazgatóváltás viszont felgyorsította a munka elkezdését.

A Móra-múzeumban négy éve volt nagyobb korszerűsítés, akkor belül, a kiállítótermeket alakították át, újították fel uniós támogatással, összesen 224 millió forintból.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. július 21. 09:22
    „Az a stukkó? Az nem úgy esett le hogy fogta magát. A még most is látható szakszerűtlen stukkó-tetőcsatlakozás miatt történhetett. A beszivárgó viz megfagyott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízszeres bérért mennek külföldre

A Magyar Orvosok Szövetségének felmérése szerint több mint hatezer szakorvos és rezidens hagyhatja el jövőre az országot. Tovább olvasom