Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Jégfesztivál ovisoknak

Szeged - Anya kezét fogva, apa nyakában ülve, nekifutásból hason csúszva, négykézláb mászva, araszolva, vagy a nagytesó után sietve – így koriztak az ovisok az ÓVI IV. Jégfesztiválon tegnap délután.
A pálya szélén még nagyhangon sürgették egymást a gyerekek, alig várták, hogy a jégre léphessenek, de néhány perces csúszkálás után bizony előfordult, hogy valakinek lefelé konyult a szája széle, s a fenekét vagy lábát fájlalta. A bátrabbak pedig lazán kiintegettek az aggódó szülők felé.

Az 50 óvodából körülbelül 500-an gyűltek össze, hogy megmutassák a mókásabbnál mókásabb figurákat: fele gyerek, fele kísérő – bár előfordult, hogy a szülők bizonytalanabbul mozogtak a csúszós talajon, mint csemetéik.

Jégfesztivál ovisoknak. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Egyszer csak egy meglepetésvendég érkezett a felhőtlenül csúszkáló csöppségek közé: piros ruhában, nagy fehér szakállal és fekete korcsolyával a lábán osztogatta a szaloncukrokat a Mikulás, aki kipirult arccal újságolta, hogy a szegedi jég éppen olyan jól csúszik, mint a lappföldi.

Olvasóink írták

 • 5. Szusi 2009. november 29. 14:03
  „BZ! Ne húzd fel magad. Mike3 biztosan már korcsolyával a lábán született. Rajta soha nem esett keresztül senki... :-)”
 • 4. BZ 2009. november 29. 13:53
  „Mike3

  Ha volna gyereked, akkor nem mondanád, hogy egy 5-6 éves tudja, mi történik játék - adott esetben korcsolyázás közben - körülötte.
  Az én fiam 4 éves, keresztgyerekeim 5 ill. 6 évesek, most tanulnak korizni, és bizony gyakorlás közben fogalmuk sincs, mi folyik körülöttük, nyílván nem arra figyelnek, hogy ki száguld feléjük a hátuk mögött. Épp elég arra koncentrálniuk, hogy állva maradjanak.
  Hozzáteszem: mint szülő, én megyek utánuk, és próbálom én kivédeni helyettük a balesetveszélyes helyzeteket. Nem engedem Őket túl messze a palánktól, ill nem hagyom, hogy a száguldozó "nagymenők" letarolják Őket....”
 • 3. Mike3 2009. november 28. 18:19
  „BZ

  De van és már ne haragudj, ha már 6x fogsz átesni rajtuk, akkor te is <moderálva> fogod hívni őket. Arról ne is beszéljünk, hogy egy 5-6 éves gyereknek már van annyi esze, hogy felfogja mi történik körülötte.

  m.”
 • 2. BZ 2009. november 28. 14:00
  „Mike3

  Ne haragudj, ez elég .... hozzáállás, gondolom nincs gyereked...
  Amiről Te írsz, az nem a gyerekek hibája, talán nem kéne ezért kitiltani Őket a koripályáról.
  Azzal egyetértek, hogy a gyereket felügyelő szülőnek kutya kötelessége figyelni arra, hogy a gyerek ne veszélyeztesse se a maga, se más testi épségét.
  De egyrészt ne általánosíts, másrészt ne nevezd a gyerekeket <moderálva>

  Mi voltunk tegnap ezen a rendezvényen, nagyon jól éreztük magunkat, főleg a Kisfiam, aki most barátkozik ezzel a sporttal!”
 • 1. Mike3 2009. november 28. 13:07
  „az lenne a legjobb ha csak ilyenkor csúszkálnának a kis <moderálva>. életveszélyes amit a pályán művelnek, a szülők meg a palánknál <moderálva>. nem egy esésem volt már miattuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőszuri várakozás nélkül

Sokkal gyorsabb, olcsóbb, és nem kell a betegekkel teli háziorvosi rendelőben várni - ezek az előnyei a H1N1 elleni oltópontoknak. Tovább olvasom