Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Joan Miró-kiállítás és házasság hete

Tél van, a programok még váratnak magukra. A REÖK és a Somogyi-könyvtár viszont most is ideális célpont lehet a kultúrára szomjazóknak.

Joan Miró-kiállítás a REÖK-ben. A színek poétájaként aposztrofált Joan Miró hírhedt felkiáltása – „meg akarom gyilkolni a festészetet" – festővásznak égetésében csúcsosodott ki. Törekvését jelentős grafikai munkássága is híven és kézzelfoghatóan tükrözi, amelyből 100 alkotást most Szegeden, a REÖK-ben láthatnak a katalán mester művészetének elismerői. Gyermekien játékos, látványosan formabontó művein Miró a szürrealizmus oltárán áldozott. A kiállítás német magángyűjteményből származik. A bambergi Böttingerhaus kollekciója tudatosan tereli a szemlélő figyelmét az irodalmi-lírai Miró munkásságára, amely különleges árnyalatot ad a kiállításnak.

A Házasság hete programsorozaton belül pénteken a Somogyi-könyvtár, Hangoskönyvtárban 17 órától a Nagy(i) írók vendégségben a Vakok Klubjában: felolvasó-délután a szenior klubtagok írásaiból. Vasárnap a házasság világnapján a Fogadalmi templomban 11:30-tól ünnepélyes szentmise lesz.

Olvasóink írták

 • 5. hős 2013. február 09. 16:49
  „Íme a logo: http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_04_14_7-palcika-lett-50-millioert-az-uj-mnb-logo”
 • 4. hős 2013. február 09. 16:43
  „2!

  Persze, létezik A MŰVÉSZET!Annak vannak irányzatai,de többféle művészet nem létezik!”
 • 3. hős 2013. február 09. 16:20
  „2!

  A 6 éves fiam bármikor tízszer szebbet fest vagy rajzol.Adok neki egy frappáns címet és kész a mű! Ha van pénzem hülyére reklámozom és akkor már értékes is lesz! Munkácsy forog a sírjában!Ne áltassuk magunkat ki kell mondjuk ,hogy a király meztelen!A miro- féle képek azok amelyeket a múltkor láttam a Nemzeti Galériában.Volt egy festmény amelyik pár db. kék színű vonalat ábrázolt,a címe: találkozás a kékekkel!10m ft-ba került!Vagy egy másik jó példa a Magyar Nemzeti Bank új "logója" amit 50m-ft-ért "készítettek el!Ez is művészet mi???!!!”
 • 2. kis_vakond 2013. február 09. 15:46
  „Hős:
  azért mert Te nem vagy Miró rajongó, kérlek ne becsméreld, én és jó pár barátom igen is örül a kiállításnak. vagy szerinted csak egyfajta művészet létezik, az ami Neked tetszik?”
 • 1. hős 2013. február 08. 12:52
  „A "rökk" ESMÉT EGY NACCERŰ "MŰVÉSZ" FÖRMEDVÉNYEIT TÁRJA ELÉNK!Köszönjük!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka saját magán, a képviselőkön és a városi cégeken spórolna

Botka László polgármester megszüntetné a saját, 5 millió forintos keretét, valamint a húsz egyéni önkormányzati képviselő választókörzeti alapját. Tovább olvasom