Délmagyar logó

2015. 11. 27. péntek - Virgil 2°C | 5°C

Jótékonysági árverés a Hair premiérjén

A Hair premierjére, augusztus 13-ra árverésre bocsátja a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetősége a hatfős igazgatósági páholyt, a befolyt összeget pedig teljes egészében az otthonukat elvesztő árvízkárosultaknak ajánlják föl.
„Minden olyan szervezetnek, amely a közösségért tevékenykedik, kötelessége a társadalmi szerepvállalás" – vallja Bátyai Edina igazgató, aki ennek szellemében igyekszik olyan akciókat is szervezni, amelyeknek célja, hogy anyagi akadályok miatt senki se maradjon le a kultúráról. Így hagyomány a szegedi Dóm téren a belépő nélkül élvezhető ajándékkoncert, s az érdeklődők kivetítőn ingyenesen láthatták a nemzeti opera, a Bánk Bán augusztus 20-i ünnepi előadását is.

A jótékonysági árverésnek is van már sikeres előzménye a Szegedi Szabadtéri Játékok történetében: néhány éve is az igazgatósági páholyra lehetett licitálni, akkor a Rómeó és Júlia premierjére. A felajánlott közel egymillió forinttal a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikáját segítették.

Az árverés most 125 ezer forintról indul, licitálni a fesztivál honlapján lehet augusztus 12-én délig.

A népszerű musicalt – amely még soha nem szerepelt a Szegedi Szabadtéri Játékok programjában – Bagó Bertalan rendezésében a premiert követően öt alkalommal játsszák még a Dóm téren. A főszerepet, George Bergert a hazai musicaljátszás legnépszerűbb sztárja, Dolhai Attila alakítja, Sheila a lenyűgöző orgánumú és bájos Peller Anna, Bukowski a Vígszínház fiatal és népszerű művésze, Szemenyei János, Woof pedig Kerényi Miklós Máté lesz, aki a Szentivánéji álom Puckjaként vált Szeged kedvencévé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Galériák

A címoldal témái

Szúnyogot irtani mégis olcsóbb

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!