Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Karácsony a városházán

Szeged - Huszonegyedik alkalommal kedveskedtek ünnepi műsorral és ajándékokkal hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló szegedi gyermekeknek a szegedi városháza dísztermében szombaton délelőtt.
Az önkormányzat a Magyar Vöröskereszt szegedi szervezetével és más támogatókkal háromszáz ötven kisgyereket örvendeztetett meg egy nagy szatyor karácsonyi ajándékkal. Az ünnepi műsort a gyerekeknek szintén diákok adták elő: volt vers, hárfajáték és betlehemes is. A megajándékozott kicsik névsoráról az oktatási intézmények döntöttek: elsősorban a rászorultságot vették figyelembe. Az önkormányzat részéről a gyerekeket és szüleiket Szabó Sándor, a polgármesteri kabinet vezetője köszöntötte.
Karácsony a városházán - GALÉRIA

- Ilyenkor karácsonykor sokkal nyitottabbak vagyunk egymás iránt, bár jó lenne ha ez egész évben így lenne. A karácsony az együvé tartozás ünnepe is: a nagyobb közösségeké, mint a város, és a kisebbeké, mint a család - mondta a kabinetvezető, aki azt kérte a gyerekektől, hogy karácsonykor ők is kedveskedjenek valamivel szüleiknek, amihez nem kell pénz, elég hozzá egy szép vers, egy gondolat vagy egy rajz a fenyőfa alatt. Szabó Éva, a Belvárosi mozi vezetője szintén ajándékot hozott a gyerekeknek: a kicsiket és szüleiket vasárnap délelőttre a Khumba című animációs film vetítésére hívta meg a moziba. A rögtönzött felmérésekből kiderült: a városházán megjelenő kicsik közül mindenki jó volt az idén, de alig páran voltak, akik szülői felszólításra azonnal lefeküdtek volna az este, vagy egyszer se vesztek volna össze testvérükkel az évben. A nap pillanata az ajándékcsomagok átadása volt, amibe a mozijegyen kívül sok csoki, szaloncukor, könyv, füzet és narancs került. A gyerekek ritka önfegyelemről tettek tanúbizonyságot ebéd előtt: csak egy kisfiút láttunk, aki a csomag átvétele után azonnal felbontott egy csokoládét. Nála a Bounty győzött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boeing, Boeing...

A Thália Színház csapata vasárnap 15 és 19 órától Marc Camoletti Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című vígjátékát játssza a nagyszínházban. Tovább olvasom