Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Kecskeverseny és nagy tekerés

Az iskola előtti utolsó hétvégén még meg lehet nézni a kecskéket és a madarakat is, de alkalom adódik egy nagy tekerésre is.

Tradicionális szerb esküvő Deszken

Augusztus 30., péntek
Szent Száva Oktatási, Kulturális és Hitéleti Központ
17 óra: Legénybúcsú. Az események célja bemutatni tradicionális helyszíneken a lakodalmi előkészületeket, különösképpen a rozmaringból és libatollból álló díszek készítését.

augusztus 31., szombat
Deszki szerb pravoszláv templom
16 óra: Tradicionális szerb esküvő. Egy ifjú pár egybekelését mutatják be templomi esketéssel, a nyilvános nászmenettel és minden lakodalomhoz köthető hagyománnyal, korhű jelmezekkel, eszközökkel és zenével.

Az események nyilvánosak, amelyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak! További információ: 62/571-595.

Határ menti tekerés

augusztus 31., szombat
Túraközpont: Szeged-Szőreg, Kossuth  Iskola
10.00: Távok/ szintidők: 25 km/2,5 óra, 55 km/4,5 óra. Regisztráció: a túra napján a túraközpontban 8.30–10.00 óra között. Rajt: a nevezést követően azonnal. A kerékpárosok a szerb–román–magyar hármas határ mentén, közutakon kijelölt különleges útvonalon Kübekháza, 55 kilométeren Kiszombor érintésével teljesíthetik a távokat.

A két település építészeti értékeinek megismerése mellett, azok önkormányzatának jóvoltából a túrák ellenőrző állomásain frissítőt is kapnak a résztvevők.


A rendezvény a KM túra 2013 sorozat harmadik állomása, amelyről a www.szegedsport.hu honlapon található részletes leírás.

Madárles a Csaj-tón

augusztus 31., szombat
Csanytelek, Síró-hegyi megálló

8.15: 2-3 órányi csend és madárdal a Csaj-tó rejtett zugaiban. A nyár végi időszakban is varázslatos a reggeli túrák hangulata. Ilyenkor már az anyányi méretű fiókákat is megfigyelhetjük a legtöbb madárfajnál. Természetfotósoknak, madarászoknak is ajánlják a részvételt. Találkozó: 8.15-kor Csanytelek, Síró-hegyi megállóban. Megközelítés: Szegedről helyközi autóbusszal vagy egyénileg.

Információ, jelentkezés: Ábrahám Krisztián, knpi@t-online.hu.


Sürgősségi nap

Árkád Szeged, Gábor Dénes Szakközépiskola, Főbb programok

augusztus 30., péntek
14.00: megnyitó az iskolában. 14.30: kéklámpás felvonulás. 15.00: tömeges közúti baleset bemutató.

augusztus 31., szombat
9–19.00: családi egészségnap (Árkád Szeged Plázs). 10.00: újraélesztés és mentés a magasból. 14.00: harctéri evakuálás és mentés. 17.00: alternatív és speciális mentők bamutatója
17.00: sürgősségi osztály bemutatója.

szeptember 1., vasárnap
10.00: nemzetközi mentési bemutató
13.00: újraélesztési rekordkísérlet zárása

Kecskeverseny

szeptember 1., vasárnap
Bordány, Park tér

10.00: A rendezvényt megnyitja Kiss-Patik Péter, Bordány község alpolgármestere.

10.15: A kecskefutamok nyilvános sorsolása. A magányszemélyek, cégek, önkormányzatok által indított kecskék sorsolása, kecskefutamok beosztása. Jelentkezni folyamatosan lehet a versenyre augusztus 31-én 17 óráig a 30/676-5910-es mobilszámon. Nevezési díj nincs, a győztes kecske és tulajdonosa szerény nyereménnyel és oklevéllel gazdagodik.


10.30: Kecskefutam – 1. selejtező. A kecskefutamokban várhatóan 3-5 kecske versenyez majd egymással, a selejtezők győztesei kerülnek a délutáni fináléba.

10.45: A Park téri aszfaltpályán óvodásoknak, általános iskolás gyerekeknek lesz aszfaltrajzverseny. A téma: az én kecském!

11.15: Kecskefejő verseny. Asszonyok és férfiak mutathatják meg, ki hogyan tud megfejni egy kecskét. Bárki nevezhet.

11.30: Kecskefutam – 2. selejtező.

11.45: Pálinkakóstolás kecskekörmökből. Igazi kuriózum lesz ez a program, hiszen nem mindennap fogyaszthatunk pálinkát kecskekörömből.

12.15: „Fémkecske" regisztráció. Az Egérház Alapítvány és a Bordányi Ifjúsági Információs Pont még a tavalyi évben hirdetett a „fémkecskék", azaz a kerékpárok számára regisztrációs lehetőséget. Regisztrálja ön is biciklijét, hogy bármilyen probléma, lopás esetén könnyebb legyen megtalálni.

12.30: Kecskegulyás ebédre. A faluház parkjában lehet majd elfogyasztani az önköltségi áron vásárolható (300 forint/adag) kecskegulyást, amelyet Kollár János, a mórahalmi Colosseum Hotel konyhafőnöke készít el.

13.15: Ki mit tud a kecskékről? Összeszedtük röviden, hogy mit érdemes tudni a kecskékről. Játékos vetélkedő a közönség bevonásával.

13.45: Káposztadobó verseny. Jöjjön, dobjon egy jó nagyot a káposztával, és nyerje meg a versenyt!

14.00: Kecskefutam – 3. selejtező.

Lesz minden...

A különféle versenyekre folyamatosan lehet nevezni a helyszínen, az információs sátornál. A rendezvény ideje alatt hideg italokkal és finom ételekkel várja a kilátogatókat a bordányi Vadgesztenye étterem. A nap folyamán a kecskével kapcsolatos használati tárgyakat lehet tekinteni, lesz kecsketotem, valamint megismerhetik az érdeklődők a hosszú szarvú kecskéket. A gyerekeket egész nap ugrálóvár, arcfestés és kecskesimogató várja. 

 
14.15: Diablo Linedancers Bordány. A faluház szabadtéri színpadán a délutáni szórakoztató programokat a Diablo Linedancers csapata kezdi, akik a country világába kalauzolják el a kilátogatókat.

14.45: Hogyan hasznosíthatjuk a kecskéket? Tudja meg ön is, mire jó a kecsketej, kecskesajt! Kiderül, hol használnak kecskehúst.

15.00: Kecskefutam – 4. selejtező.

15.15: A Borostyán Dalkör műsora. A country után a népdalcsokorral lép színpadra a bordányi Borostyán Dalkör, amely számos díjat kapott, érdemelt már ki megalakulása óta.

15.45: „Kecsketej" ivó verseny férfiaknak. A népszerű sörmárka, amelyet „kecsketejnek" is hívnak, versenyre hívja az erősebbik nem képviselőit. Kiderül, melyik torokba gurul leggyorsabban le a sör. Nevezzen ön is!

16.00: Kecskefutam – 5. selejtező.

16.15: Hódi Fruzsina műsora. Az üllési népdalénekes is fellép a faluház színpadán. Fruzsina indult a Magyar Televízió által szervezett Fölszállott a páva tehetségkutató versenyen.

16.45: Kecskeszakáll-szépségverseny eredményhirdetése.
A rendezvényen reggeltől lehet szavazni a legszebb kecskeszakállra. Több kategóriában adhatják le voksaikat. Megnézzük, hogy melyik kilátogatónak, celebnek, sportolónak vagy színésznek van a legszebb kecskeszakálla.

17.00: Kecskefutam – döntő. A selejtezők győzteseinek futama. Kiderül, ki nyeri a 2013. évi kecskeversenyt, utána eredményhirdetés, díjak átadása, tombolasorsolás, a fődíj természetesen egy kecske.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmillió forintot kapnak az idei Prima-díjasok

Csütörtökön bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új kuratóriumának elnöke. Tovább olvasom