Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Két évet kapott a tompai férfi

Szeged - Jogerősen két év szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tompai férfit, aki súlyosan bántalmazta, életveszélyesen megsebesítette egy haragosát.
A két férfi először 2007 decemberében szólalkozott össze egy tompai kocsmában, ahol dulakodtak is, s a későbbi sértett elszakította a vádlott pulóverét. A megtámadott férfi elhagyta az italboltot, de közölte, hogy a történteknek még következménye lesz.

Több hónappal később, 2008. március 9-én délután ismét a kocsma előtt találkoztak össze, ahol a későbbi sértett tisztázatlan okból ököllel arcon ütötte a vádlottat, akinek az orra ennek következtében vérezni kezdett, s később kiderült, az orrcsontja darabosan eltört.

A megsérült férfi kocsijával tompai lakására ment, ahol magához vett egy botot, s hogy az őt ért sérelem miatt elégtételt vegyen, visszatért a kocsmához. Ezután az italboltban addig provokálta haragosát, amíg az vele együtt az épület mögé ment. A vádlott itt közepesnél nagyobb erővel fejbe csapta a sértettet, a férfi az ütéstől a földre zuhant, feje a talajhoz csapódott, elveszítette eszméletét, a füléből vér kezdett folyni. A vádlott ezután többször is hasba és mellkason rúgta, a bántalmazásnak csak a kocsmából kijövő vendégek vetettek véget.

A bántalmazás következtében a sértett koponyalapi törést és agysérülést szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került, s maradandó fogyatékosság - halláscsökkenés, szédülékenység - alakult ki nála.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés miatt két év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a vádlottat, megsérült haragosa pedig súlyos testi sértés bűntettéért – a korábban esetében jogerőre emelkedett elsőfokú ítélet szerint – 100 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. március 10. 17:15
    „Tessék! Már a bíróság sem érti meg őket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyát a Marsra! - Kisorsoltuk a nyerteseket

Véget ért nyereményjátékunk, amelyet az Anyát a Marsra! című animációs film kapcsán indítottunk. Nézze meg, kik nyerték a filmes ajándékokat! Tovább olvasom