Délmagyar logó

2018. 11. 22. csütörtök - Cecília 4°C | 6°C Még több cikk.

Kettős defekt miatt nem ért fel az okoskerítés miatti egyeztetésre Zsikó Imre, mire a bv lezárta az ügyet

Sándorfalva - A büntetés-végrehajtás tájékoztatása szerint kétszer próbált közvetíteni a déli határon okoskerítést építő Zsikó Imre és a fővállalkozó MVM OVIT Zrt. között, de a sándorfalvi vállalkozó egyik lehetőséggel sem élt, ezért a bv a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. Zsikó Imre nem.
A Délmagyarország írta meg először, hogy Zsikó Imre – állítása szerint – 60 millió forintot bukott a déli határt védő okoskerítés-építésen (2017. november 3.: Palira vették Imrét). A sándorfalvi vállalkozó ügye nagy sajtóvisszhangot kapott. Zsikó Imrét egy pásztói cég bízta meg a feladattal. A sándorfalvi vállalkozó bonyolult céghálóról beszélt, amelynek csúcsán az állami tulajdonú BV Holding szerepelt mint megrendelő.

 Cikkünk megjelenése után Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy nyilatkozott, hogy „november 6-án a Belügyminisztérium azonnal egyeztetést kezdeményezett a panasztevő megkereséseire, illetve hát a panasz kivizsgálása céljából, hogy hogyan tudják ezt rendezni. Lényeg a lényeg, hogy a kormány kész arra, hogy aki a munkát elvégezte, az természetesen kapja meg az ellenértékét az elvégzett munkára, tehát nem maradhat egyetlenegy olyan vállalkozó vagy alvállalkozó, aki a kerítésépítéshez tartozó járandóságát ne kapná meg".

– November 6-án délelőtt 10 órakor hívtak telefonon a büntetés-végrehajtástól, hogy aznap délután 3 órakor lesz egy tárgyalás Budapesten az ügyemben, amire várnak. Mondtam nekik, hogy én már csak az ügyvédem jelenlétében tárgyalok, s kértem egy más időpontot. November 10-e, péntek 10 órában egyeztünk meg, addig adtak határidőt – mondta lapunknak Zsikó Imre.
 
Fotó: Török János
Zsikó Imre. Fotó: Török János

A sándorfalvi vállalkozó el is indult pénteken az egyeztetésre, de kettős defektet kapott az autópályán. – Hiába jeleztem, hogy késni fogok, mert az egyik barátom segített, hogy egyáltalán Budapestre érjek, már senki sem várt meg. Pedig háromnegyed 12-re odaértem. Ott azonban közölték, elkéstem, és már senkivel sem tudtam érdemben beszélni – mondta Zsikó Imre.

A bv kérdésünkre közölte, az alvállalkozókkal a fővállalkozó MVM OVIT Zrt. kötött szerződéseket.
 

„A megrendelő a kivitelezési munka átvételét követően a szerződés szerinti vállalkozói díjat teljes körűen megfizette a fővállalkozónak. Az MVM OVIT Zrt. pedig a megrendelő felé úgy nyilatkozott, hogy alvállalkozói irányába maradéktalanul teljesítette szerződéses kötelezettségeit"


– felelte a büntetés-végrehajtás, amely állítása szerint két alkalommal – november 6., 15 óra és november 10., 10 óra – próbált közvetíteni Zsikó Imre és az MVM OVIT Zrt. között, Zsikó Imre azonban egyik lehetőséggel sem élt. „A büntetés-végrehajtás további egyeztetést nem kezdeményez, a maga részéről lezártnak tekinti a történteket" – válaszolták, és kérték, a továbbiakban az MVM OVIT Zrt.-t keressük kérdéseinkkel.

 Megkérdeztük az MVM OVIT Zrt.-t, hogy ismert-e előttük Zsikó Imre ügye, és próbálnak-e a sándorfalvi vállalkozón segíteni. – Mit ért azalatt, hogy Zsikó Imre ügye? – válaszolta az MVM OVIT Zrt., mely kérte, pontosítsuk a kérdésünket. Megtettük, de a zrt. lapzártánkig nem válaszolt.

Zsikó Imre sándorfalvi vállalkozó elmondta, az ügyvédje azt mondta, ha máshogyan nem megoldható az ügy, mindenkit feljelentenek, aki miatt ilyen helyzetbe került.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pajkoskodás a Károlyiban: hivatalosan is kezdetét vette a KOPAJ! Mutatjuk, hogyan! - videó

Pajkoskodás a Károlyiban: hivatalosan is kezdetét vette a KOPAJ! Mutatjuk, hogyan! - videó
A már-már hagyománnyá vált véradással kezdődött meg tegnap a Károlyi Mihály Kollégium minden évben… Tovább olvasom