Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Kinyitják Kleopátra szépségtárát Szegeden

Ókori egyiptomi kozmetikával és fodrászattal, diaporáma show-val és halotti szertartással készülnek Szegeden a Múzeumok Őszi Éjszakájára. A programkavalkáddal október 18-án, szombaton 18 és 23 óra közötti várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban, a Kass Galériában és a Vármúzeumban.
Az idei Múzeumok Őszi Éjszakáján izgalmas programokkal várják az érdeklődőket Szegeden: a Móra Ferenc Múzeum összesen négy helyszínén tartják meg az őszi múzeumi ünnepet október 18-án, szombaton. A rendezvény Egyiptom titkainak jegyében telik majd: a négy kiállítóhely programjait végigjárva a látogatók megismerhetik az ókori egyiptomiak legfontosabb kultuszait, rejtélyeit, uralkodóit és a szorgos mindennapokat is.

A Móra Ferenc Múzeumban egyiptomi fodrászat és kozmetika nyitja meg kapuit erre az estére: Kleopátra szépségtárában a hölgyek megismerkedhetnek az egyiptomi szépségkultúrával és öltözködési szokásokkal, majd fodrász és sminkmester segítségével maguk is egyiptomi dívákká válhatnak. Az est fénypontjaként halotti szertartást elevenítenek meg a Kultúrpalota falai között: a Mérlegen az élet című előadást a nyári zajos siker után most a múzeum aulájában és lépcsőházában mutatják be Pataki Ferenc színművész rendezésében.

Fotó: Móra Ferenc Múzeum
Fotó: Móra Ferenc Múzeum

A Vármúzeumban a képeké lesz a főszerep: a 7 képmezős zenés diaporáma show Egyiptom kultikus romjait, legfontosabb kincseit és legendás művészetét mutatja be. Emellett folyamatos tárlatvezetések várják a kultúrakedvelőket A fáraók Egyiptoma című kiállítás mindhárom helyszínén: a főépületben, a Kass Galéria sírkamrájában és a Fekete ház balzsamozás-termében is.

Az egyiptomi programok mellett a Móra Ferenc Múzeumban Suhajda édességbemutatót és –vásárt, az állandó kiállítások és látványtárak termeiben pedig tárlatvezetéseket tartanak egész este.

Múzeumok Őszi Éjszakája

2014. október 18. szombat
18.00–23.00
Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyei

Rendkívüli nyitva tartással, ajándék tárlatvezetésekkel várjuk a látogatókat A fáraók Egyiptoma című kiállítás mindhárom helyszínén, az állandó és az időszaki kiállításainkon, a látványtárakban és a Vármúzeumban is.

PROGRAMOK

Móra Ferenc Múzeum (Roosevelt tér 1-3.)
Suhajda édesség bemutató és árusítással egybekötött kóstoló
Tudja-e, hogy melyik édesség karrierje indult Szegedről és nyert Párizsban Nagydíjat és aranyérmet? Miről írhatta 1924-ben a sajtó; olyan népszerű ételünk, mint a gulyás vagy a pörkölt? A válaszokra fény derül az őszi éjszakán!

18.30
Kleopátra szépségtára - Egyiptomi öltözködés-kultúra és szépségápolás
Hamar Edina restaurátor vetítéses előadása.
Ezt követően fodrász és sminkmester segítségével TE is egyiptomi nővé válhatsz!

21.00
„Mérlegen az élet "
Egyiptomi halotti szertartást bemutató színjáték Pataki Ferenc színművész rendezésében a múzeum aulájában.

Az este során folyamatosan
Tárlatvezetések A fáraók Egyiptoma című kiállításon, az állandó tárlatokon és a látványtárakban.

Vármúzeum (Stefánia 2.)
Egyiptom multivízió – diaporáma show
Több száz eredeti analóg képből komponált zenés diashow az ókori Egyiptom művészetéről Szabó András előadásában. A legendás romok és pompás kincsek egymás után jelennek meg a tradicionális diaporámás technikával 7 képmezőn egyszerre.

Fekete ház (Somogyi u. 13.)
Minden egész órában indulnak tárlatvezetések A fáraók Egyiptoma című kiállításon.

Kass Galéria (Vár u. 7.)
Folyamatosan indulnak tárlatvezetések A fáraók Egyiptoma című kiállításon.

BELÉPŐJEGYÁRAK

A Múzeumok Őszi Éjszakájának belépőárai:
1000 Ft/fő
2000 Ft/család
A jegyek a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház, a Kass Galéria és a Vármúzeum kiállításaira és rendezvényeire is érvényesek!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elérte Csongrád megyét a kéknyelv

A betegség az emberekre veszélytelen, állatról állatra sem terjed, szúnyogok terjesztik. A fertőzött állatból készült élelmiszerek nem jelentenek veszélyt az emberre. Tovább olvasom