Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Könyvhét húzónevekkel: kiemelt médiatámogató a Délmagyarország

Szeged – Az intézményekben jövő kedden, a Dugonics téren csütörtökön kezdődik az idei ünnepi könyvhét. 30 helyszínen több mint 100 program várja az olvasókat.
Az intézményekben június 4-étől 13-áig, a megszépült Dugonics téren felállított 24 sátorból álló könyvvárosban június 6. és 10. között rendezik meg az idei ünnepi könyvhetet Szegeden. A 84. Ünnepi Könyvhét és 12. Gyermekkönyvnapok csaknem 30 helyszínre meghirdetett több mint 100 programját hagyományosan a Somogyi-könyvtár szervezi – mondta a sajtótájékoztatón az intézmény igazgatója, Palánkainé Sebők Zsuzsanna. Közel 40 szervezet, népszerűsíti az olvasást: kiadók, kereskedések, kávéházak, a színház, a nemzeti park és a Belvárosi mozi. A programsorozatot június 6-án csütörtökön délután fél 5-kor Nyáry Krisztián irodalomtörténész nyitja meg. Pénteken este negyed 8-kor a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság szervez villámcsődületet, ahol munkatársunk Darvasi László gondolatai hangzanak el az olvasásról.

A szegedi Év Könyve díj idei nyertese Nagy Bandó András egyik gyerekkönyvével, a szerzővel személyesen is találkozhatnak olvasói. „Húzónevekben" egyébként sem lesz hiány; többek között Dinnyés Józseffel, Háy Jánossal, Podmaniczky Szilárddal, Pozsgai Zsolttal, Temesi Ferenccel, Závada Pállal találkozhatnak az olvasók – hívta fel a figyelmet Andóczi Balogh Éva, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársa. Lesz szabadtéri mozizás, és ma játszott színpadi szerzőkkel is lehet majd beszélgetni. Bemutatják a Szegedtől Szegedig antológia legújabb kötetét, lesz beszélgetés szegedi szerzőkkel, megkoronázzák a könyvkirályt, és megünneplik Szeged folyóirat 25. születésnapját. Lesz számos koncert, olvasó- és játszóliget, mobil planetárium és hangszersimogató.

* * *

Az olvasás tudás, a tudás érték!

A rendezvénysorozat kiemelt médiatámogatója a Délmagyarország. Többféle meglepetéssel készülünk. Szakácskönyveink sorozatában különkiadással jelentkezünk A Felvidék ízei. Íz-utazás a Kárpát-medencében címmel, amelyet június 8-án szombaton a Somogyi-könyvtár Dugonics téri standján mindenki megvásárolhat hűségkártyás áron. A Dugonics téri fotókiállításon munkatársaink mutatják be az olvasás ellesett pillanatait. A hétvégi gyereksarokban színes, játékos gyermekmagazinunkat, a Brekit népszerűsítjük. Az ünnepi könyvhét színpadi szereplőinek ajándékcsomagokkal kedveskedünk. A Délmagyarország és a Délvilág oldalain sorozatot kezdtünk az olvasás népszerűsítéséért. Merthogy olvasni jó... Az olvasás tudás, a tudás érték!

Olvasóink írták

  • 2. liza 2013. június 04. 10:41
    „Lesz lehetőség dedik?ltatni a megnyit? ut?n?”
  • 1. Gyuri_maci 2013. május 30. 18:03
    „Mobil planetárium a könyvhéten:
    http://partiscum.blogspot.hu/2013/05/partiscum-planetarium.html”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kritikus állapotban az 55-ös út

A bajai utat az eredeti tervek szerint most javában építeni kellene, az átadás határideje ugyanis 2014 eleje. Az út katasztrofális állapotban van.
Tovább olvasom