Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Koszos víz fröccsen az utasokra a Centrumnál

Szeged - Alig néhány hónapot bírt ki a javítás után az az ágyazatából kijáró betonlap, amely alól a Centrumnál levő tömegközlekedési megállóban víz spriccel az utasokra, valahányszor a lapra ráhajt egy busz vagy troli. Nyárig biztos a fröcskölődés.
Vizet présel ki egy mozgó betonlap alól az arra ráhajtó busz és troli a Centrumnál, az áruházhoz közelebbi megállóban. A problémás beton a külső villamossínszál és a megálló között van, a piszkos víz a várakozó utasok ruhájára fröccsen. Eső után a legrosszabb a helyzet, de száraz időben is állandó a tócsa ezen a szakaszon – írtuk tavaly novemberben.

Molnár László, a szegedi városüzemeltetési iroda vezetője akkor elmondta: kollégái jelzésünkre kimentek a helyszínre, ahol megállapították, hogy nem egy, hanem nyolc betonlap mozog, melyek közül a vizet okádó darab van a legrosszabb állapotban. – Mivel a trolik és a buszok a megálló ezen pontján fékeznek és indulnak, a betonlapok kijöttek az ágyazatból. Már értesítettük a kivitelezőt, aki hamarosan garanciálisan kijavítja – közölte.

Locsolkodás a Centrumnál. A kilazult betonlapok a ludasak a trolis fröccsentésért. Fotó: Karnok Csaba
Locsolkodás a Centrumnál. A kilazult betonlapok a ludasak a trolis fröccsentésért. Fotó: Karnok Csaba

Öt hónappal később a helyzet változatlan, a Centrumnál folytatódik a fröcsögés, a betonlap ugyanúgy mozog, mint korábban, a figyelmetlen várakozók ruházata most sincs biztonságban a betonlap alá befolyó piszkos esőlétől. Csak ígéret maradt a javítás, esetleg javíthatatlan az említett betonlap? – kérdeztük az önkormányzat garanciális ügyekkel is foglalkozó fejlesztési irodáján.

– A hiba kijavítása tavaly novemberben azonnal megtörtént, de sajnos csak ennyit bírt a ragasztóanyag. Tudunk a problémáról, és már meg is született rá a megoldás. Nyáron a kivitelező egy nagyobb lélegzetvételű garanciális javítást végez a megállóban: a betonalapokat újraöntik és lehorgonyozzák. Ezzel reményeink szerint megoldódik a helyzet. A garancia ezen a szakaszon 2018 nyaráig érvényes – tájékoztatta lapunkat a fejlesztési iroda munkatársa.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ítélőtábla: 6 életfogytiglan, 507,5 év büntetés

A Szegedi Ítélőtábla szakmai munkájának színvonala igen magas volt tavaly – közölte Gyarmathy Judit. Tovább olvasom