Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Lakótelepi hétköznapok: várólista a kapálásra

Szeged - A makkosházi töltés oldalában, egy régi vízműves területen teljesítette a környék panellakóinak kérését a körzet önkormányzati képviselője, Kozma József.

Nagyné Kovács Tünde és még sokan mások ötletére tavaly közösségi kertet és szabadidőközpontot hozott létre. Idén beérik a munkájuk gyümölcse. Pontosabban inkább a zöldsége. A 25 zsebkendőnyi parcellán ugyanis az amatőr kertészek azt termesztenek. Akad közöttük nyugdíjas, munkanélküli, asztalos és óvónő is.

Kinyó Pál vállalta, hogy reggel nyitja és este zárja a lakótelepi paradicsomot, ahogyan a szomszédság nevezi. A szabadidőparkban a közösség együtt süt szalonnát, tölti fel a madáretetőt, tornázik a nyújtókon és forgókon, szedi a szemetet, nyírja a füvet a környezetgazdálkodás segítségével. A vízszámlát az önkormányzat állja.
 

A makkosházi töltés oldalában, egy régi vízműves területen teljesítette a környék panellakóinak kérését a körzet önkormányzati képviselője, Kozma József.
A makkosházi töltés oldalában, egy régi vízműves területen teljesítette a környék panellakóinak kérését a körzet önkormányzati képviselője, Kozma József.


Tünde a gyerekeivel kukoricát, répát, spenótot ültetett a kisorsolt földdarabra, Dócziné Gáspár Andrea uborkával, karalábéval, salátával büszkélkedhet. Basa Ferencné batátát, padlizsánt, zellert nevelget; azt mondta, semmi máshoz nem fogható a saját termés íze. Örömmel jönnek egyik nap kapálni, másik nap locsolni. Savanya Péter és felesége, Geyer Mária parányi utat is kövezett az ágyások közé, és táblákkal jelölte, hol melyik hagyma, saláta, uborka, paprika és paradicsom nő. Azt mesélték, a kapálás levezeti a feszültséget, adnak egymásnak tanácsot a növényekhez, sőt, ha valamelyikük nyaralni utazik, a többiek gondozzák a kertjét. Nem csoda, ha a három szabad helyre várólista alakult ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos a határzár építéséhez sikeresen toborozottak száma

Kerítésépítésre hívtak be a megyeházára 490 munkanélkülit csütörtökön. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata nem adott választ, hogy sikerült-e a 490 emberből legalább 215-öt kiválasztaniuk. Tovább olvasom