Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Látogatási tilalom a megye kórházaiban - itt az influenza!

Látogatási tilalom a megye kórházaiban - itt az influenza!
Látogatási tilalom lépett életbe kedden a megye legtöbb fekvőbeteg-intézményében. Már csak Makón lehet bemenni a betegekhez.
Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el kedden Csongrád megye több egészségügyi intézményében. A fekvőbeteg-ellátóhelyeken lévők nem fogadhatnak senkit a szegedi klinikákon, a szentesi, valamint a deszki kórházban. Hódmezővásárhelyen és Kakasszéken már korábban elrendelték a látogatási tilalmat, így egyedül Makón lehet már csak bemenni a betegekhez.

A szegedi gyermekklinika bejáratán már kedden kint volt a látogatási tilalomra figyelmeztető tábla, a portás pedig nem is engedett be senkit. A klinikai központtól azt az információt kaptuk, az influenza miatt döntöttek így.

Információink szerint körlevélben a Szegedi Tudományegyetem klinikáinak dolgozóit arról tájékoztatták, hogy a látogatási tilalom – amit a kormányhivatal szerdától rendelt el – már kedden életbe lépett.

A megyében egyébként 62 százalékkal nőtt egy hét alatt az influenzások száma, csak Makón nem lépi át a járványküszöböt a megbetegedések száma. A betegek többsége 14 éven aluli gyerek. Három szegedi iskolából jelentettek köhögéssel és magas lázzal járó járványt, minden esetben alsósok voltak az érintettek, akik közül átlagosan minden második gyerek megbetegedett. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a Cserepes sor kitakarítását

Elkezdték a Cserepes sor kitakarítását
Sok portán még mindig áll a szemét - ezek IKV-tulajdonban vannak, és zömében illegális lakásfoglalók… Tovább olvasom