Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Lázár János beszélt a legtöbbet, Farkas Sándor a legkevesebbet

Csongrád megye - Lázár János (Fidesz) közel 6 és fél órát, Farkas Sándor (Fidesz) pedig 15 percet beszélt tavaly az országgyűlésben. Szabó Sándor szegedi szocialista képviselő 44 indítványt nyújtott be.
Orbán 165, Gyurcsány 15 percet beszélt

Tavaly Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Gúr Nándor (MSZP) és Sallai R. Benedek (LMP) beszélt a legtöbbet az Országgyűlés ülésein. Rétvári 410 alkalommal összesen 21 órát és 20 percet beszélt. Orbán Viktor miniszterelnök 89-szer szólalt fel 2 óra 45 percben. Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mindössze egyszer szólalt fel, szeptember 4-én a migrációról beszélt 15 percben. A T. Házban ülő 199 országgyűlési képviselőből hét maradt néma 2015-ben, köztük Kubatov Gábor, a Fidesz új alelnöke.
Hódmezővásárhely és Makó fideszes parlamenti képviselője, Lázár János emelkedett legtöbbet szólásra tavaly az Országgyűlés ülésein a Csongrád megyei honatyák közül. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Lázár hivatalból, kormányzati pozíciója miatt, Miniszterelnökséget vezető miniszterként szónokolt és válaszolt a kérdésekre a T. Házban. A fideszes politikus 2015-ben 143 alkalommal kért és kapott szót, összesen 6 órát és 23 percet beszélt. Lázár hét önálló és három, másokkal együtt jegyzett indítványt nyújtott be tavaly a parlamentben.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől például azt kérdezte december elején, hogyan lehetne minél gyorsabban és hatékonyabban kezelni a Nagylakon áthaladó megnövekedett kamionforgalmat. Lázár miniszterként havi bruttó 1 millió 101 ezer, képviselőként pedig havi bruttó 224 ezer forintot keres.

Az újonc szegedi szocialista képviselő, Szabó Sándor2015-ben huszonháromszor emelkedett szólásra – összesen 1 óra 38 percben.

Az MSZP-s politikus, a mentelmi bizottság alelnöke háromszor volt pártja vezérszónoka, többek között az önkormányzati törvény módosítása kapcsán beszélt 10 és 15 percet. Interpellált a 260 millió forintból épült szegedi vadasparki játszótér ügyében, azt kérdezte, hogyan lehet uniós pénzt kifizetni egy végrehajtás alatt álló cégnek, a játszóteret építő a Titan Project’s House Kft.-nek. A szegedi Ságvári-gimnázium és az Ortutay-kollégium átnevezése kapcsán pedig azt kérdezte a T. Házban, ki lesz a következő, Radnóti Miklós vagy József Attila? Szabó tavaly 36 önálló és 8 nem önálló indítványt nyújtott be. A szocialista politikus képviselőként havi bruttó 897 ezer forintot keres.

B. Nagy László szegedi fideszes képviselő, a parlament törvényalkotási bizottságának tagja tízszer szólalt fel tavaly – összesen 31 percben. A tízből hétszer a törvényalkotási bizottság véleményét ismertette két-három percben a T. Házban. Az egyedüli hosszabb szónoklata június 29-én volt a menedékjogról közel tíz percben, amikor is elmondta, hogy „2012–2014 között hússzorosára nőtt Magyarországon a menedékjogot kérők számra (...) és (...) Csongrád megyében, annak is a déli részén, az én választókerületem nagy részén, a Homokhátságban a legrosszabb a helyzet az országban". B. Nagy László 2015- ben négy önálló indítványt nyújtott be. Képviselőként havi bruttó 224 ezer forint a javadalma. Legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint föld-, ingatlan- és gépjármű-bérbeadásból van még havi bruttó 327 ezer forint jövedelme.

A megyei képviselők közül Szentes és Csongrád fideszes országgyűlési képviselője, a mezőgazdasági bizottság alelnöke, Farkas Sándor beszélt a legkevesebbszer (3 alkalommal) és a legkevesebbet (15 perc) tavaly a T. Házban. Egyszer pártja vezérszónokaként 7 perc 44 másodpercben a halgazdálkodásról és a halak védelméről szóló törvény módosítása kapcsán beszélt. A fideszes képviselő tavaly három önálló és egy nem önálló indítványt nyújtott be. Többek között Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert interpellálta szeptemberben Milliárdok a fiatal gazdálkodóknak – Mennyire hatékonyak a nekik nyújtott támogatások? címmel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiutasítottak huszonhárom határsértőt

A Szegedi Járásbíróságon az elmúlt két hétben összesen 23 ügyben tartottak gyorsított bírósági tárgyalást határzár tiltott átlépésének bűntette miatt. Tovább olvasom