Délmagyar logó

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 26°C Még több cikk.

Legendás jazz-zenészek érkeznek az IH-ba

Szeged - A Szegedi Jazz Napokon, november 10-én és 11-én a műfaj külföldi és magyar tehetségei is fellépnek - többek közt a sztárrá vált Cyrus Chestnut és a jazz-zongoristák ,,nagy öregje", Harold Mabern is koncertezik az Ifjúsági Házban.
A kétnapos fesztivál egyik szervezője, Drienyovszky András elmondta, hogy szerencsére kortárs művészek ezrei ápolják még a jazz műfaját, és megmaradt az improvizatív zene értéke. A november 10-i estét egy fiatal szegedi énekesnő, Hajdú Klára kvartettje nyitja, majd az „új magyar szupergroup", a Bacsó Kristóf Quartet lép fel az IH-ban. A pénteki nap sztárvendége Harold Mabern, a hard-bop egyik legjelesebb zongoristája.

A '70-es évek elején meghatározó szerepe volt a Rákfogó zenekarnak, akik két új taggal kiegészülve ismét a rajongóik elé állnak november 11-én. Őket követi a Binker & Moses nevű brit formáció: Binker Golding szaxofonos és Moses Boyd dobos. A két fiatal tehetség hazájukban már minden elérhető díjat bezsebelt, most először fognak Magyarországon játszani. A fesztivált Cyrus Chestnut triója zárja – Chestnut még Európában is ritka vendég, először érkezik az országba a Carnegie Hall bigbandjének rendszeres szólistája.

A Jazz Napokra napijegyeket is lehet váltani 3500 és 4500 forintért, bérlet pedig online vásárolható 6500 forintért, csak október 15-ig.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalapácsot, létrát és vezetékeket is loptak az építési területről, majd eladták egy sándorfalvi orgazdának

Kalapácsot, létrát és vezetékeket is loptak az építési területről, majd eladták egy sándorfalvi orgazdának
A szegedi rendőrök őrizetbe vettek egy helybéli férfit, aki társával egy építési területről egyebek mellett szerszámokat tulajdonított el. Tovább olvasom