Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Márton meglátogatta Danit, akit elgázolt

Szeged - Meglátogatta a traumatológiai klinikán péntek reggel a 15 éves Fábián Dánielt az a férfi, aki Alfa Romeójával még szeptember 12-én elgázolta a fiút.
Barátnőjével és egy nagy tábla csokoládéval érkezett péntek reggel a traumatológiai klinika elé Márton. Ő az a 22 éves szegedi fiatalember, aki még szeptember 12-én elütött egy 15 éves fiút. Mint megírtuk, Fábián Dániel vívóedzésről biciklivel tartott haza az esti órákban, amikor balra kanyarodás közben egy, a többi autót előző Alfa Romeo elgázolta. Dani súlyos sérüléseket szenvedett, koponyasérülés mellett a jobb lába kivételével minden végtagja eltört.

Később megkereste lapunkat Márton, az Alfát vezető fiatalember, aki akkor azt mondta, azért nem mer bemenni a kórházba meglátogatni az elütött fiút, mert a baleset helyszínén az apa megpróbált nekimenni.

Dani édesanyja is örül, hogy a gázoló fiatalember (aki kérte, ne mutassuk az arcát) meglátogatta fiát. Fotó: Karnok csaba
Dani édesanyja is örül, hogy a gázoló fiatalember (aki kérte, ne mutassuk az arcát) meglátogatta fiát.
Fotó: Karnok Csaba

Lapunk segített összehozni a találkozót. Márton pénteken elszánta magát a látogatásra, és bement a traumatológiára. – Nem tudom, mit fogok mondani neki – árulta el láthatóan szorongva a liftben. A kórteremben Dani édesanyja, Bíró Ildikó fogadott minket, aki elmondta, a két héttel ezelőtti állapothoz képest sokat javult a fiú állapota. – Már fel tudjuk ültetni. Én vagyok a keze-lába. Olyan, mintha kaptam volna egy óriáscsecsemőt – mondta nevetve.

Üzentek a drogkereskedőnek

„Lemaradtam a Breaking Bad (Totál szívás) legutóbbi részéről" – ezek voltak Dani első szavai, miután magához tért az intenzív osztályon. A 15 éves fiú a népszerű sorozat mellett a Supernaturalt (Odaát) nézi. A kábítószer-készítő, -kereskedő, rákos kémiatanár történetét annyira kedveli, hogy édesanyjával Twitter-üzenetet küldtek az egyik főszereplőnek, Aaron Paulnak. Az üzenetben azt írták, „my son is broken bad" – azaz: a fiam csúnyán összetört. Az üzenethez fotót is csatoltak, de a színész eddig sajnos nem válaszolt.

Dani az ágya mellett ült. Pár percre magára hagytuk a két fiatalt. A folyosón az édesanya úgy fogalmazott, bizonyára az Alfa sofőrjének is óriási trauma volt a baleset. Ildikó felidézte a baleset napját: – A fejsérülése volt a legaggasztóbb. Nem tudtuk, hogy milyen Danit kapunk vissza – fogalmazott.

Néhány perc elteltével Márton a kórterem előtt azt mesélte, rövid beszélgetésük alatt Dani a kórházi kosztra panaszkodott, ezért megígérte, ha a fiú bármikor megkíván valamit, például egy pizzát, ő szívesen behozza neki. – Higgye el, kellemetlen éjszakáim vannak. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb felépül – mondta a fiatalember Dani édesanyjának.

– Örülök, hogy itt volt. Eddig is nyugodtan jöhetett volna – kommentálta a látogatást Dani. Az édesanya elmondta, Dani valószínűleg még legalább egy hónapig a klinikán marad, ahol folyamatosan megfigyelik az állapotát, és tornáztatják. A sok hiányzás miatt nem lesz magántanuló, hanem osztályt ismétel. Édesanyja azt mondta, jelenleg a rehabilitáció a legfontosabb.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Lillencs 2013. október 11. 17:09
  „Egyszer engem is elütöttek Szegeden, nem figyeltem és véletlen átmentem a piroson (a villamosra zöld volt, az útra még nem és az első lámpa kitakarta a másikat). A vicc az egészben, hogy egy baleseti sebész ütött el, de nekem szerencsére semmi komoly bajom se lett (zúzódás, agyrázkódás), és amikor bent voltam megfigyelésen, du. bejött az orvos (köpeny meg minden, hisz dolgozott), hogy "elém sikerült reggel kilépni". Hát, égtem, mint a véres rongy, kértem a sűrű elnézést, ő meg csak legyintett, hogy az a lényeg, hogy jól vagyok. Persze, az a lényeg, de életemben nem szégyelltem még úgy magam. Náluk ennyi volt a nagy szembesítés, én akkor voltam 17.”
 • 34. y-akta 2013. október 01. 17:18
  „Akkor (33) ennek tükrében méginkább felértékelődik a gázoló cselekedete, hiszen nem kevés bátorság kellett hozzá. Nekem úgy tűnik, hogy a fiatalok megtalálták a hangot egymással. Apuka érzéseit is meg lehet érteni, hiszen nagyon tragikus vége is lehetett volna az esetnek. Ebbe belegondolni is borzasztó. De hála Istennek nem így történt, ezért cél a gyógyulás. Talán az édesapa is másként értékeli a saját viselkedését egy kis idő elteltével.”
 • 33. állatbarát3 2013. október 01. 14:55
  „Bizonyára mindkét félnek megnyugtató,hogy találkoztak és beszélgetni is tudtak. Ez nagyszerű dolog.
  De ez a találkozás hamarább is megtörtént volna, ha az édesapa nem így viselkedik, akárki is ő, akár hol is dolgozik, akár ki vagy kik voltak a hibásak.
  Azt elhiszem, hogy amikor megtudta mi történt a gyermekével az szörnyű lehetett, de a további viselkedése, tette az már negatív példamutatás volt.
  Remélhetőleg ettől eltekintve a két fiatal jó kapcsolatot fog ápolni,sok sikert nekik hozzá.”
 • 32. okz63 2013. október 01. 13:40
  „28. bertife 2013.10.01. 07:50
  "Ha már a DM-re hivatkozol, nézd meg ezt a cikket:
  http://www.delmagyar.hu/tudosito/tocsa_a_sugarut_szelen_-_a_villamosprojekt_mellekhatasa/2350365/
  Ki van takarva a rendszám? NINCS."

  De nem is igazán felismerhetők rajta a rendszámok! :-D”
 • 31. okz63 2013. október 01. 13:39
  „29. nelek 2013.10.01. 08:45
  "Okz problémája az volt régen, hogy tilosban parkoló autókat fényképezett valaki és azt kirakta."

  Ebben az volt a gáz, hogy önfejűen makacsul ti döntitek el egyedül mindig, melyik a szabályos és melyik nem az.
  Nos ez nem egy kerékpáros vagy egy másik közlekedő feladata, hanem a hatóságé.
  Ha bizonyítva volt, hogy szabályosan állt meg valaki, ti akkor sem töröltettétek és kértetek tőle elnézést.

  "Az adatvédelmi állásfoglalásban az is benne van, hogy bármi személyes adat lehet, amiből egy adott személyre valami közvetkeztetés vonható le"

  Ebből a Kossuthon volt egy rádió-műsor is. Nekem megvan a mai napig, ha minden igaz.
  Aznap délben a Lechner téren egy padon csücsülve hívtak fel előzetes egyeztetés után egy telefonos rádió-interjúra, amiből aztán az lett, hogy hazudtak egy nagyot, mert azt állították, én azért küzdöttem ezért, mivel megláttam fent egy ilyen képen a saját kocsimat. Másrészt pedig a telefonos beszélgetést nem tették bele végülis. A riport lényege pedig nem hozott konklúziót, mert az adatvédelmi biztos megbízottja elmondta az abban az évben hivatalosan is megjelent állásfoglalást, amelyet a törvény alapján írt, illetve a kerékpáros klub ügyvédje is elmondta a magáét (igazi kekec jogász-nyelvezetben) eredményre viszont nem jutottak. Mindenkinek a saját fejére bízták, hogy alkosson véleményt, de van egy gondolatom, hogy a többség utána nem igazán mellettetek állt, mert ők törvénytisztelő állampolgárok. ;-)”
 • 30. y-akta 2013. október 01. 09:55
  „Nagyon szép gesztus volt. (Jobb később, mint soha) Ez "tanuló lecke" mindenkinek - nekik: autóval nem rohanni, bicajt kivilágítani, az olvasónak pedig: így kell átgondolni, értékelni és ennek tükrében cselekedni. Aki nem tud bocsánatot kérni, az tanulja meg! Itt a példa! Szép volt!”
 • 29. nelek 2013. október 01. 08:45
  „A rendszám valószínűleg van hogy személyes adat, van hogy nem. Pl. itt a rendőrség tudomására jutott már a rendszám és ők jogosultak a tulajdonoshoz kapcsolni. Egy egyszerű magánszemély szabályosan a rendszám alapján nem tudja egy személyhez kapcsolni a rendszámot. Nekem, ha látom, csak pár betű és szám.

  Okz problémája az volt régen, hogy tilosban parkoló autókat fényképezett valaki és azt kirakta. Ilyenkor szerinte személyes adat a rendszám.

  Azért furcsa ez az egész, mert míg az adataim (a személyesek) a megfelelő iratokon a zsebemben vannak és csak az arra jogosult nézheti meg, addig a rendszám kint van az autón nyilvánosan, mindenki láthatja a szemével. És a rendszám pont azért van kint az autón, hogy kellő esetben az autót a tulajdonoshoz lehessen kapcsolni. Pl. szabálytalanság esetén.

  Az adatvédelmi állásfoglalásban az is benne van, hogy bármi személyes adat lehet, amiből egy adott személyre valami közvetkeztetés vonható le mondjuk az anyagi helyzetére. Ebben az esetben a szabadban és városban készült semmilyen kép nem lehetne közölhető, mert akár egy ház, de egy szántó vagy erdő is felismerhető és a tulajdonoshoz köthető. Itt már szerintem jócskán át vagyunk esve a ló túlsó oldalára, sőt tán maga a ló sem látszik már.”
 • 28. bertife 2013. október 01. 07:50
  „okz63:
  Ha már a DM-re hivatkozol, nézd meg ezt a cikket:
  http://www.delmagyar.hu/tudosito/tocsa_a_sugarut_szelen_-_a_villamosprojekt_mellekhatasa/2350365/

  Ki van takarva a rendszám? NINCS.
  Ez csak 1 cikk a napokból!
  Nyugodtan elhiheted,hogy a közterületen lefényképezett autóknak nem kell kitakarni a rendszámát!
  Én is láttam már,hogy a tilosban parkoló autókat lefényképezik és kitakarják a rendszámát,de attól az még nem kötelező!”
 • 27. okz63 2013. október 01. 07:19
  „23. bertife 2013.09.30. 19:39
  "Az ő álláspontja nem törvény,nem jogszabály és semmilyen bíróságnak nem kell elfogadni!!"
  Ő nyilván nem törvényt alkot, hanem azt értelmezi. Nem kell elfogadni a bíróságnak, mégis megteszi,
  mert megérti, hogy az adatvédelmi biztos feltehetően jobban ért kicsit hozzá, hiszen ez a szakterülete.
  Sajnos volt már itt fórumozó, aki éppen az adatvédelmi törvényt tojta le nagy ívben,
  de az ő története a fórum-szerkesztő jóvoltából megoldódott, így nem került bíróságra,
  pedig lehet, hogy megérdemelte volna. ;-)

  "Közterületen álló autóról bármikor készíthetsz képeket és ki is posztolhatod őket!!"
  Lám-lám, akkor nézegesd csak a DM fotóit, ahol mindig ki van takarva a rendszám.
  Sőt nagyon sok TV-ben megjelent video is kitakarja őket.
  Itt sok kerékpáros az indexre hivatkozik, hogy márpedig ott meg nem.
  Nos, az hogy egy portál tojik a törvényre, az még nem válik ettől törvénnyé.
  De tudtommal nekik is volt már bajuk belőle.”
 • 26. CsImre 2013. szeptember 30. 22:56
  „Az apa megnyugodott, az anya is, és a gázoló is talán mostmár ezzel. Lassan mindenki képes lesz normálisan viselkedni, leszámítva néhány kommentelőt.”
 • 25. atomboy 2013. szeptember 30. 22:15
  „Orulok, hogy talalkoztak. Remeljuk, mindketten (es masok is) tanulnak az esetbol.

  20. nelek
  Kivancsi lennek, mit szolnanak a szemelyi jogokat emlegetok, ha megtudnanak, hogy Svedorszagban mit lehet megtudni a rendszambol. Es a svedek nem tekintik a rendszamot szemelyes adatnak.”
 • 24. nemjogasz 2013. szeptember 30. 20:48
  „21.
  mert a kollégád nem mozog a média világában, úgy mint a fiú édesapja...ezért lett belőle hír”
 • 23. bertife 2013. szeptember 30. 19:39
  „okz63:
  Az adatvédelmi biztosnak a térfigyelő kamerák sem tetszenek!
  Ha rajta múlott volna,akkor a mai napig 1 sem lenne felszerelve!!
  Az ő álláspontja nem törvény,nem jogszabály és semmilyen bíróságnak nem kell elfogadni!!
  Az más kérdés,hogy a kormány,parlament elfogadhatja a tanácsait és aszerint hoz törvényeket!
  Közterületen álló autóról bármikor készíthetsz képeket és ki is posztolhatod őket!!
  Nyilván a kép alá nem írhatsz valótlan megjegyzéseket!”
 • 22. okz63 2013. szeptember 30. 19:28
  „20. nelek 2013.09.30. 16:14
  "tudom, hogy egyes álláspontok szerint egy utcán parkoló autó rendszáma is személyes adatnak számít..."
  Az az "egyes álláspontok" éppen az adatvédelmi biztos állásfoglalása, amit ti direkt nem vagytok képesek elfogadni.
  Az a különbség, hogy ő egy államilag megválasztott hivatalos jogi képviselő, ti meg..................inkább hagyjuk. ;-)”
 • 21. Vega 2013. szeptember 30. 18:30
  „"az egyik kollegámat egyszer elütötték a Szillérin. a Fecske utcánál próbált áttekerni láthatósági mellényben és világítással, de egy agyhalott szabálytalanul rákanyarodott. a srác felfeküdt a motorháztetőre és majdnem berepült a szélvédőn (az állította meg), mentők vitték el. 1 hónapig feküdt kórházban és a gázoló minden héten legalább egyszer meglátogatta és vitt neki valami ajándékot. a kollegám elmondása szerint semmi gond nem volt a faszival, teljesen normális volt. bár ebből az esetből nem lett DM cikk, azért az újságírók tudhatnák hogy ilyenek azért előfordulnak és a lelkiismeret (már akinek van) bizony nagyúr. ideje volna leszokni az erősebb kutya bas..ik elvről, mert a végén az nem fog hosszú éjszakákon át aludni rendesen, aki elvileg erősebb lett volna.”
 • 20. nelek 2013. szeptember 30. 16:14
  „16. 78 2013.09.30. 14:00
  "rendben,szép gesztus,de az már nem,hogy a másik fél apja meg világgá kürtöli az autós rendszámát.személyiségi jog egyértelmű megsértése, "

  A gép személyiségi joga? Mert még ha a rendszám alapján azonosítani is lehet a tulajdonost, a sofőrt már nehezen. Ráadásul nem bárki aki a rendszám alapján azonosítani tud egy tulajdonost. (tudom, hogy egyes álláspontok szerint egy utcán parkoló autó rendszáma is személyes adatnak számít...)”
 • 19. queenmargareth1 2013. szeptember 30. 15:11
  „a sztori folytatódik, tényleg a tanúk hiányoznak, hogy nyilatkozzanak, aztán a rendőrök, végül a nagyapa, a szomszéd kutyája...”
 • 18. kipe_akit_észnélkül_tiltottak_le 2013. szeptember 30. 15:10
  „Nem értem én itt az embereket. (Bár eddig se nagyon)
  Miért kell itt az egyik, vagy másik volt a hibás témával foglalkozni?! Így utólag nem mindegy? Megtörtént. Visszacsinálni úgy se lehet.
  Nagyon fair dolog volt, hogy bement hozzá és meg tudták beszélni a dolgot. Sztem ez a legfontosabb.
  Ahogy kormoska is írta az apának azért valamit illene mondania a srácnak a fénykép ügyébe. Legalább egy "Ne haragudj!". Bár az nem derül ki a cikkből, hogy nem-e mondta. De valszeg nem.”
 • 17. Koszta 2013. szeptember 30. 15:04
  „Tehát összefoglalva elmondhatjuk, hogy
  kórházi látogatás: OK,
  Baleset (összes körülménnyel): Nem OK.
  A többi meg az ördögé...”
 • 16. 78 2013. szeptember 30. 14:00
  „14. Krampampul!rendben,szép gesztus,de az már nem,hogy a másik fél apja meg világgá kürtöli az autós rendszámát.személyiségi jog egyértelmű megsértése, mivel itt nem arról volt szó,hogy az autós cserbenhagyta a srácot és azért teszi ki nyilvánosan a fotót.
  és azzal magyarázni,hogy azért nem égett a lámpa,mert kifogyott az elem,nem magyarázat,nekem is villogóm van,nem tud kimerülni azonnal,nagyon sokáig tud világítani vele,igaz csak halványabban,tehát az nagyon rég ki volt fogyva.én pl.mikor észreveszem(minden alkalommal ellenőrzöm mikor útnak indulok)hogy jól látható-e a világításom,ha nem ,azonnal cserélem és mindig tartok magamnál plusz elemet.a másik meg egy 15éves gyerek mit keres késő este a főúton,egyedül?”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a halálos gázolás ügyében

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki május 8-án reggel gázolt halálra egy 28 éves kerékpáros nőt Újszegeden. Tovább olvasom