Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Megyei közgyűlés: elfogadták a költségvetést, Kondé Lajos kapja a díszpolgári címet

A Csongrád megyei közgyűlés egy tartózkodás mellett elfogadta el 2016 költségvetését. Zárt ülésen döntöttek Csongrád megye díszpolgára cím kitüntetettjéről is.
Zárt ülésen döntött a Csongrád megyei közgyűlés, hogy Kondé Lajos plébánost tüntetik ki Csongrád megye díszpolgára címével.

A csongrádi városházán tartott ülésen ezen kívül egy tartózkodás mellett fogadta el a 2016-os költségvetését: 254 millió 400 ezer forintos bevétellel és ugyanennyi kiadással. Ez az összeg 2013 óta változatlan.

A Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-nek úgy kell hozzáfognia a területfejlesztési ügyek intézéséhez, hogy bevételeinek egy részéről még nem tud. Ez látszott az üzleti terven, amelyről Bozó Zoltán (Fidesz) pénzügyi bizottsági elnök kérdése nyomán kiderült: pontatlan adat is akad benne. Buzás Péter (MSZP), Szél István (Fidesz) és Nógrádi Zoltán (Fidesz) hozzászólásai nyomán olyan határozatot fogadott el a közgyűlés, hogy a kft. ügyvezetője, Weszely Tamás készítsen új üzleti tervet.

Zárt ülésen arról döntött a közgyűlés, hogy Csongrád Megye Díszpolgára címmel tünteti ki Kondé Lajost, a szegedi dóm plébánosát márciusban, a nemzeti ünnepen. Kondé atya Mohácsról, egy konferenciáról jött haza, amikor telefonon elértük. Azt mondta, ez az elismerés nagy meglepetés számára. Fontosnak tartotta hozzátenni: az ember nem azért dolgozik, hogy díjat kapjon, hanem hogy megfeleljen a lelkiismeretének és a közösségének.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a csodaszarvastól: elbontották Szeged kedvenc téli jelképét - videó

Búcsú a csodaszarvastól: elbontották Szeged kedvenc téli jelképét - videó
Csütörtökön lebontották Szeged karácsonyfáját, pénteken a csodaszarvast is elvitték a Dugonics… Tovább olvasom