Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Menekült madarak a vadasparkban

Szeged - Megtelt a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontja az árvizek és a jégesők miatt veszélybe került madarakkal – köztük fokozottan védett példányokkal.
Több mint hetven új lakója lett az elmúlt hetekben a Szegedi Vadasparknak. A természetvédelmi mentőközpontba tömegével érkeznek olyan példányok, amelyeket az utóbbi időszak kedvezőtlen időjárása sújtott. Miközben a szezonnak megfelelő számban érkeznek borzok, rókák, őzgidák és nyestek, hirtelen rengeteg pluszfeladat szakadt a park dolgozóinak nyakába azzal, hogy elárasztották őket az árvizek és jégesők „menekültjeivel" is.

– A Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrei a Tiszaalpár közelében lévő ártéri fészkelőhelyekről mentettek ki közel 50 bakcsó- és 15 kis kárókatona-fiókát, valamint egy kis kócsagot, mivel a telepük víz alá került – mondta el Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója. – A fokozottan védett madarak, amelyek eszmei értéke több mint 12 és fél millió forint, jelenleg karanténban vannak.

A múlt héten pusztított jégeső miatt szintén kerültek a parkba madarak: sérült erdeifülesbagoly- és gólyafiókákat, valamint fattyúszerkőt is ápolnak az immár telt házas mentőközpontban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolumbiában jó szegedinek lenni

A civil társadalom erősítésén dolgozik Kolumbiában a szegedi Lenti Attila. Ha keresed a bajt, meg is találod - mondta az országról, amelyet változatossága miatt talál igazán vonzónak. Tovább olvasom