Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Mestervizsgára felkészítő képzések a kamarában

A duális képzés gyakorlati képzési feltételeinek javítása érdekében a 2011. évi CLXXXVII. törvény (továbbiakban: Szt.), 31. §-a a gyakorlati képzésben dolgozó szakoktatók esetében a korábbi szabályozással szemben szigorúbb követelményeket állapít meg.
Azon szakképesítések tekintetében, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit, ott mestervizsga meglétét teszi kötelezővé a gyakorlati képzést folytató szervezetek gyakorlati oktatóinál. A bevezethetőség érdekében a mestervizsga követelmény esetében az Szt. 2015. augusztus 31-éig átmeneti időszakot engedélyez, mely időszak alatt biztosítani kell a gyakorlati képzést folytató szervezetek oktatóinak felkészítését.

A támogatási szerződés lehetőséget teremt arra, hogy újabb 140 fő, a tanulószerződéssel/együttműködési megállapodással rendelkező cégek munkavállalói támogatást kapjanak mesterképzés teljesítésére. Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatók a programba, akiknek munkáltatója írásban nyilatkozik, hogy 3 éven belül képzési tevékenységet kezd.

A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra elméletből (pedagógia, vállalkozási ismeretek, szakmai elmélet) és 40 óra szakmai gyakorlatból áll. A képzés elindulásának várható időpontja 2015. május, amelyre várják a résztvevők jelentkezését.

A támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, amely a mesterképzés számított költségének 20 százaléka (kb. 60 ezer forint).

A projekt a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában valósul meg, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére. A projekt, illetve a támogatási szerződés száma:
NFAKA-NGM-1/2014/TK/20.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától az IKV szolgáltatja a távhőt és a meleg vizet

A szegedi hőszolgáltató helyett mától az energiahivatal által kijelölt IKV látja el a panellakásokat távfűtéssel és használati meleg vízzel. Az ügyfélszolgálat címe és telefonja változatlan.
Tovább olvasom