Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Módszertani központ a művészmoziban

Az országban elsőként a szegedi művészmoziban hoznak létre módszertani központot a mozgókép és médiaismeret tantárgy oktatására.
A szegedi Grand Cafét működtető Kép-Szín-Ház Művészmozi Alapítvány az elmúlt négy évben 120 órás tanfolyamokon készítette föl a tanárokat a mozgókép és médiaismeret tantárgy oktatására – az általános és középiskolákban ugyanis kötelező a szaktárgy tanítása. A pedagógusok többsége azonban nem rendelkezik azzal a módszertani ismerettel, ami a hatékony oktatást biztosíthatná. A Grand Caféban így – az országban elsőként és egyedülálló kezdeményezésként – rendszeresen működő regionális szakmódszertani központot hoznak létre, ami ingyenes továbbképzést kínál a pedagógusoknak.

A szombaton induló, háromhetenként tartott kurzuson a tantárgyat régóta oktató tanárok, illetve egy-egy téma legkiválóbb szakembere lesz a vendégelőadó. Erdélyi Eszter, a szegedi Deák Ferenc Gimnázium tanára és a kurzus egyik oktatója elmondta: szeretné, ha az előadások után ötletbörze alakulna ki, ahol a résztvevők gyakorlatias megoldások és óratervek bemutatásával segítenék egymás munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a reptéri ingatlanokról

A Szegedi Repülő Egyesület 100 milliós vagyona átadásáért cserébe azt kéri a várostól, hogy 99 évig… Tovább olvasom