Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Mulatott a szegedi kormányhivatal: a Tha Shudras nyitotta az új kormányablakot

Szeged - Egy helyen lehet útlevelet, személyi igazolványt, jogosítványt, tb-papírokat, nyugdíjat, forgalmit intézni az újonnan átadott Rákóczi téri kormányablakban.
A kormánymegbízott „intergalaktikus engedélyével" nyitotta meg pénteken a legújabb kormányablakot az X-Faktorból ismertté vált szegedi maszkos zenekar, a Tha Shudras. Az egykori megyeháza büféje helyén átadott kormányablak és okmányiroda a modern közigazgatás legújabb példája.

– Négy éve nyitottuk meg itt az első kormányablakot, azért, hogy kényelmes és egyszerű legyen az ügyintézés. Az újabb kormányablakban az ügyfelek személyi okmányokat igényelhetnek, tulajdonilap-másolatot kaphatnak, vagy éppen leadhatják az anyasági támogatási kérelmet – mondta Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja. Hozzátette, útlevelet, autókivonást is egy helyen lehet intézni. Belányi Márta, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkársága, hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta, 2015 év végéig 280 kormányablak nyílik: járási székhelyen és vasútállomásokon is. Hozzátette, a 2011-es nyitás óta több mint 2,5 millióan fordultak a kormányablakhoz.

Mulatós a szegedi kormányhivatal: a Tha Shudras nyitotta az új kormányablakot. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Az egyablakos ügyintézés előnye, hogy az állampolgár a város különböző pontján lévő hivatalok helyett egy helyen, az okmányirodával kombinált kormányablakban intézheti ügyeit. Példaként elhangzott, ha egy polgár elveszíti az iratait, pótlásáért nem kell külön felkeresnie az Országos Egészségpénztárt, az okmányirodát. Mindent egy helyen pótolhat. Megtudtuk, rövid időn belül a Huszár utcai okmányiroda is kormányablakká alakul. Ugyancsak ma adtak át kormányablakot a kisteleki járási hivatalban is.


Az együttesről és X-Faktoros pályafutásukról itt írtunk>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőségfejlesztési díjat kaptak a megyei rendőrök

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya harmadik alkalommal vehette át a IIASA-Shiba díjat. Tovább olvasom