Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Négy órát feküdt, hányt, aztán meghalt

Szeged - Órákon át feküdt egy beteghordó kocsin az egyik szegedi klinika ambulanciáján egy szegedi nő. Többször hányt, majd megfulladt – állítja az asszony fia, aki rendőrségi feljelentést tett. Szerinte az osztály dolgozói megsértették édesanyja emberi méltóságát.
Négy órát töltött az egyes belgyógyászati klinika ambulanciáján, majd mire felvitték az osztályra, meghalt a 81 éves szegedi Barczánfalvi Lajosné. Fia rendőrségi feljelentést tett. Azt akarja tudni: szakszerűen bántak-e az édesanyjával, van-e összefüggés halála és az ellátás között. Mária néni súlyos betegségben szenvedett, áttétes daganata volt, de halála napján fia és menye csak azért hívta ki a mentőt, mert az asszony félrenyelt.

– Korábban többször műtötték, de mindig annyira felépült, hogy sétálni, vásárolni tudott velünk. Most is jobban volt, néhány nap múlva vittük volna a belgyógyászati klinikára, hogy beállítsák a gyógyszereit. Január 22-én azonban fájdalmai voltak, és aznap kapott először morfiumtapaszt. Később vacsoránál félrenyelt, és mivel féltünk, hogy a tapasz miatt túlságosan kába és megfulladhat, kihívtuk a mentőt – elevenítette föl Barczánfalvi Ferenc az édesanyjával történteket.

Az egyes belklinika ambulanciája. Ide hozták Máriát Fotó: Miskolczi Róbert

A férfi és felesége kocsival ment a mentő után. Mivel az ambulanciára nem engedték be őket, betelefonáltak, hogy itt vannak, várnak, és náluk vannak a korábbi zárójelentések is.

– Egyszer véletlenül nyitva maradt az ajtó, és bementem. Az édesanyám vékony hálóingében egy hatvan centi széles betegszállító kocsin hanyatt feküdt, be sem volt takarva. A hálóingén hányásnyomot találtam, ezért megkérdeztem az ápolónőt, hogy hányt-e az anyám. Mire kimondta, hogy nem, máris sugárban hányt. Kapott ellene egy injekciót, én pedig megtörölgettem és megpróbáltam felültetni, hiszen egy gyerek is tudja, hogy ilyenkor ezt kell tenni – folytatta a férfi, akit elmondása szerint ezután kiküldtek az ambulanciáról azzal, hogy az ott dolgozók tudják a dolgukat, ne zavarja őket.

– Akkor kellett volna a sarkamra állni, de nem tettem. Az életben nem tudom megbocsátani magamnak, hogy engedelmeskedtem – fogalmazott.

A férfi ezután megint a folyosón várakozott, majd amikor lehetősége volt, ismét bement az anyjához, aki ekkor már hörgött, fulladt.

A csodában bíztak

– Az édesanyám nagyon beteg volt, talán csak hónapjai voltak hátra. De nagyon szerettem és bíztam a csodában. Sok felkészült és lelkiismeretes orvossal, ápolóval találkoztam a kettes kórház sebészetén és az egyes belgyógyászati klinikán is. De úgy érzem, aznap az ambulancián nem megfelelően bántak vele. Mindenki tudja, hogy ha valaki hány, az nem maradhat fekve. Pokoljárás volt az a nap. Megsértették az édesanyám és a mi emberi méltóságunkat is – fogalmazott Barczánfalvi Ferenc.  
– Még mindig ugyanazon a kocsin volt, ugyanabban a testhelyzetben. Volt ugyan rajta egy maszk, de még mindig feküdt. Újra megpróbáltam felültetni. Az ápolónő rám szólt, hogy hagyjam fekve, mert különben szétesik alatta a kocsi, és egyébként is elkészültek a papírok, és már viszik az osztályra, ahol majd ülhet is.

Ferenc ekkor már nem hallgatott a klinika dolgozóira, inkább ő is beszállt a liftbe, amivel édesanyját szállították. Beszámolója szerint az asszony hörgése egyszer csak elmúlt, és mire az ágyra tették már nem volt pulzusa. Megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült. A férfi körülbelül háromnegyed órán át sírt, majd állítása szerint az ügyeletes orvos hazaküldte azzal: otthon is lehet gyászolni.

A halotti bizonyítványban a halál okaként idült keringési zavar szerepel. Wittmann Tibor, az SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika vezetője azt mondta, az eddigi vizsgálatok nem igazolják a Ferenc által elmondottakat, ezért meg kell védenie kollégáit. Az igazságügyi orvosszakértő vizsgálata azonban még nem zárult le, ezért még korai lenne beszélni az ügyről.Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. OSPPE 2008. február 27. 19:24
  „Kedves "zahir"! Köszönöm a méltatást.

  Adaléknak még annyi, hogy csak azért élnek meg az orvosok és nővérek ennyi pénzből, mert nagyon sokszor annyi időt (adott esetben fizetetlen túlórát) töltenek el munkahelyükön, hogy nincs szabadidejük arra sem, hogy elköltsék a fizetésüket "extra" dolgokra.
  Most már elárulhatom azt is, hogy az ügyeletben töltött időt nem ismerik el teljes munkaidőként! Pl. 16h-08h-ig egy 16 órás hétköznapi ügyeletből csak 4 órát, egy 24órás ügyeletből 6 (!) órát ismernek el a bérszámfejtésnél, holott nemegyszer az orvos végigdolgozza az ügyeletet, nemegyszer éjjelente 10-15 beteggel, alvás nélkül!
  A mai világban szinte senkiben sem bízik meg az ember csak magában. Biztosítok mindenkit róla, hogy a fentieket senki sem mondta nekem tollba, ezeket "biztos forrásból" tudom. Akinek van elég esze hozzá, megérti, a többinek meg úgyis hiába magyarázom.”
 • 61. zahir 2008. február 26. 20:56
  „Szokásos, megalapozott cikk... Az utolsó bekezdés önmagának mond ellent: a halotti bizonyítvánít az orvosszakértő tölti ki, de mint olvashatjuk, még le sem zárult a vizsgálat. Hogy is van ez?
  Holler F-né: mielőtt elmerülne az önsajnálatban, nézzen utána, hogy működik a rendszer! Nincs első és másod fok, nem a rendőrségi szakértő boncol ilyen esetben (amit, ha maga szerint elfogult a rendőr, mi a francért fellebezne az intézmény), és miből gondolja, hogy a szakértő azt fogja mondani, hogy nem hibáztak, ha mégis hibáztak? Ja, persze, orvos-orvosnak....
  OSPPE hozzászólása szintekkel felülmúlja a cikk színvonalát stílusban, gondolkodásban, korrektségben...”
 • 60. dca 2008. február 26. 15:15
  „Valaki dolgozott mar eu-ben??? Es ilyen feletetek mellett??? Meg lehet probalni, es meglatjuk kinek a kezeben hanyan halnak meg egy bel ugyelet alatt????

  Igaz a 80 eves neni mar nem ad valaszt, de honnan tudjuk, hogy ha megkerdeztek volna ot, hogy kit lassanak el - egy 40 eves 3 gyermekes csaladapat infarktussal vagy ot, es igy lesz eselye a ffinak hogy eletben maradjon - akkor hogy dont.

  ES ON??????”
 • 59. 140 2008. február 26. 11:16
  „OSPPE és 6664, igazatok is van meg nem is.
  Az egészségügyet nem lehet összehasonlítani más "szolgáltatásokkal", mert itt "ember" a szolgáltatás tárgya.
  Ezért kellene megfizetni a nővéreket, orvosokat. DE NEM ZSEBBE!!!!! Akkor nem fordulhatna(elvben) elő, hogy a nővér gorombán beszél a magatehetetlen emberrel, az orvos különbségeket tesz aszerint, hogy ki rak a zsebébe és ki nem.
  Tavaly több ízben voltam én magam is kórházban, meg hozzátartozóm miatt is, sajnos azt tapasztalom, hogy az eü. dolgozók a reform által okozott kellemetlenségekeért a betegeken vesznek revansot.
  NŐVÉR, rám nem jellemző, hogy udvariatlanul szólok egy másik emberhez. De: két éjszakát ültem az édesanyám mellett, mivel magatehetetlen volt, és 1 nap alatt rájöttünk, hogy nagy baj lesz, ha nem figyelünk. Mivel nem tudta tartani a székletét és a vizeletét. Ezt ma egy kórházban úgy oldják meg, hogy reggel bepelenkázzák, aztán, ha a szomszédok nem ordítanak a szag miatt, akkor legközelebb a fürdetéskor cserélik a pelust. Anyám bőre 2 nap mulva már sebes volt. Hát ezért ültünk mellette 24 órát (és vittük a pelenkát, meg a krémet, stb.), de csak két napig, mivel akkor az éjszakás nővérek körében palotaforradalom tört ki, és orvosi segítséggel eltávolítottak az anyám mellől. Pedig egész éjjel meg sem szólaltam, csak ültem mellette, és ha cserélni kellett a pelust, vagy kért vizet, nagyon csendben megoldottuk.
  Ehhez képest a többi beteg kétszer-háromszor csengetett, mire a nőverek előkerültek, vagy néha már kiabáltak is.
  A nővérek (orvost nem is láttam a két éjszaka alatt) először tv-ztek, aztán elvonultak a kis szobájukba két-három frissen mosott ágyneműhuztattal, elfüggönyözték, becsukták az ajtót és ALUDTAK!
  Ezt én személyesen megtapasztaltam.”
 • 58. Holler Ferencné 2008. február 25. 23:26
  „Elsőfokon most is rendőrségi orvosszakértői vizsgálat dönt és azt az intézmény rendszeresen megfellebbezi, majd másodfokon az egyetemi orvosszakértői intézetben mondják ki a végső szót, azaz, hogy nem hibáztak?
  Mert ha ez így van, sosem lesz ezen a téren sem rend!
  Szegény kis hazám!”
 • 57. Árpi 2008. február 25. 21:27
  „Véleményem szerint ma Magyarországon az élet minden területére jellemző, hogy nagyon oda kell figyelni, résen kell lenni.”
 • 56. 6664 2008. február 25. 20:23
  „Örömmel olvastam a hozzászólásokat. Már nincs lelkiismeret-furdalásom, amiért leléptem Szegedről. Tessék csak tovább szidni a nővért, az orvost. Hivatástudatból is csak egy darabig lehet elviselni a gyalázkodást. A jobbak, lelkiismeretesek szépen lassan el fognak jönni, és nemcsak darabra lesznek kevesen, de hála a "közönségnek", az a kevés is a gyengébb munkaerőből marad majd nekik. Ismét csak gratulálok Szeged népének ehhez a teljesítményhez, amit a hozzászólások egy része alátámaszt. Nővér, Ápoló, Melinda és a többiek: minden tiszteletem azoké, akik a mocskolódások ellenére naponta visszamennek a kórházakba dolgozni.”
 • 55. OSPPE 2008. február 25. 20:17
  „Végigolvastam a cikket és az összes hozzászólást. A legnagyobb baj az, hogy újságíró tények hiányában, minden felelősség és következmény nélkül ír ilyen cikket, amikre azután jön a sok feldúlt, alulinformált ember véleménye. "Audiatur et altera pars", mondták már az ókori latinok. (A gyengébbek kedvéért: "halgattassék meg a másik fél is".). Ez nem történt meg. És elárulom, hogy nem orvosegyetemen tanultam latinul!
  A cikk egyelőre csak egy gyászoló ember véleménye arról, amit látott-hallott. Mindenkinek fáj egy hozzátartozó elvesztése, de bele kell törődni, hogy ez az élet rendje. Születünk és meghalunk. Az én anyám nem élt 80 évet csak 33-at! Kisóvodás voltam, amikor meghalt, rákos volt. Akkor most kit pereljek be? Mindenért nem lehet a társadalom, a nővér vagy az orvos felelős. Ők sem Istenek.
  És egyébként pedig nem csak a betegnek és a hozzátartozónak vannak jogai, hanem az ellátás pillanatában ott lévő többi betegnek is, akit épp vizsgálnak. Mert ugye senki sem szereti ha mezítelenül van, éppen vizsgálják és éppen akkor lép be mondjuk a másik beteg hozzátartozója...
  A tényszerű tájékoztatásról annyit, hogy a média arról sosem számol be, hogy a műhibaperekből ismert sztárügyvéd-úr (nevet nem írok, mindenki tudja kiről van szó) 50 peréből 49-et elveszített és ugye 50 per után kapja a pénzt. Arról nem beszél a média, hogy csak a rossz körülmények között dolgozó orvos és nővér hazaszeretete és a hivatástudata tartja még egyben ezt a rogyadozó egészségügyet. Ez az ami meggátolja abban, hogy külföldre emigráljon megélhetésért.
  Tény, hogy az egészségügyben dolgozó emberek túl vannak terhelve és éhbérért dolgoznak! Ez az én szememben annyit tesz, hogy a társadalom általi megbecsültségük egyenlő a zéróval. Elárulom, hogy Angliában egy gyomortükrözésre 3 hónapot, egy vastagbéltükrözésre 6 hónapot kell várni! (Vagy lehet menni magánrendelésre pénzért, ahogy itt is lehet.)
  Érdekes, arról nem cikkezik senki, hogy étteremben elvárják a borravalót, sőt valahol hozzá is számolják a 10% szervírozási költséget a számlához és még azután is várják a jattot. Arról sem ír senki, hogy egy egyszerű szakipari munkás (pl. vízvezeték szerelő, de nem csak ők) nyugodtam számla nélkül dolgozik. (Tisztelet a kivételnek.)
  Itthon módszeresen züllesztették le az egészségügyet évtizedek alatt. Az orvosi esküjükkel terrorizált orvosokat és a nővéreket tolja az eü. kormányzat ütközőként előre az aknamezőre, hogy ők vesszenek össze a beteggel és ne a politikusoknak kelljen.
  Arról sem ír a média, hogy az eü. miniszterasszony még életében soha nem dolgozott betegágy mellett.
  Már látjuk, hogy a nemzeti vagyont, állami vállalatokat hogyan tették tönkre, hogy azután olcsón lehessen privatizálni. Most az egészségügyön van a sor, no meg az oktatáson. Széchenyi mondta: "A kiművelt emberfők száma adja az ország erejét." Ahogy látom a beírt véleményeket ezekből igencsak híján van kis hazánk. Ebben az országban nincs szükség gondolkodó emberekre, csak olyan 4 évente szavazó gépekre, akiket hecckampányokkal, meg szoc-lib. (vagy másik oldalról jövő) maszlagokkal be lehet etetni. Olyanok, akik még a saját pénztárcájuknak sem hisznek, s beveszik azt, hogy utolsó fityingjükön is érdemes széfet venniük otthonra, mert akciós.
  Vasutassztrájkok napjait éljük. Jelentem, az eü.-ben dolgozók NEM sztrájkolnak, hanem végzik a dolgukat. (Azért kíváncsi lennék, hogy mi lenne, ha ez az oly sokat szidott egészségügy csak egy napra bezárná a kapuit...!)
  Irónikus és szarkasztikus megfogalmazás az, hogy nem kötelező nővérnek lenni meg orvosnak, ha valaki alkalmatlan rá, vagy kevés a fizetés, stb.. Ez így igaz, vannak köztük alkalmatlanok is. De ha már így fogalmazott a tisztelt beíró, akkor annak lenni sem kötelező, ami az ön foglalkozása, mert tanulhatott volna tovább mondjuk orvosnak és akkor meggyógyíthatná önmagát és nem kellene kórházba se mennie!
  Egy szó mint száz, a cikk igen korai és remélem, hogy a teljes igazság is napvilágot lát. Ha hibázott az intézmény, akkor marasztalják el az illetékeseket, de ugyanakkor ha nem, akkor az intézmény pedig a jó hírnévhez való jog megsértése és rágalmazás miatt perelje vissza a hozzátartozót és az újságírót!”
 • 54. kero 2008. február 25. 19:51
  „Bocsánat a kijelentésért, biztos találok ellenszenvezőket.

  A fiam idén született az osztrák villachi kórházban. Hála istennek hogy nem otthon. Hállapénz nélküli elllátás, otthoni 1.osztály.
  Kedves emberek, akik nem szidják az anyukát hogy a szoptatáshoz nem kell a nővér.Tudom hogy nem annyit keresnek mint otthon, de ez itt sem számít sztárfizetésnek.
  És szidhatjuk az egézségügyet, ez nem álomszakma, ide csak az jön akinek van lelke, vagy nem?”
 • 53. Mil 2008. február 25. 19:05
  „Én simán el tudom képzelni, hogy szartak a betegre. Kit érdekel, öreg, daganatos..
  Egyébként meg ennek az EÜ-nek semmi értelme. Inkább zárják be az összes kórházat, cserébe viszont ne vonjanak EÜ-járulékot. Egyébként is a nyugati orvostudomány csak felületesen tud gyógyítani, jóformán csak tüneti kezelést nyújt. Jó sok pénzért cserébe. Ezért mondom: szüntessük meg a francba, majd akkor mindenki jobban vigyáz az egészségére. Aki meg nem, az magára vessen. Ez ami most van színtiszta pénzlehúzás.
  Vagy: a személyzetet jobban megfizetni, ellenben büntetni a hálapénzt, és a műhibáknak is jobban utánajárni. Stb. Magyarul nagyobb fegyelmet több pénzért cserébe.”
 • 52. Péter 2008. február 25. 18:44
  „De emberek nem veszitek észre hogy nem a korház hibája? Szerintetek ők is így akrták? Tutira midnekit meg akarnak ölni aki bemegy... azért dolgoznak nem?
  Nincs hely nincs Orvos miért nincs mert akinek van esze az elhúz külföldre ahol 3-4x ennyit keres és mint köztudott a magyar orvosok nagyon jól képzettek.

  Ne akasszatok már ezeknek a szerencsétleneknek a nyakába még 1 vizsgálatot mert a maradék életkedvük is elmegy és mi meg itt maradunk orovosok nélkül.... vagy átjárhatunk romániába hát az valami pazar lenne... szóval nem az eü.-el van a probléma hanem MINDENNEL itt semmi nem úgy működik mint kéne aki dolgozik nem keres és még cseszegetik is (Apeh, Rendőrség, Politika) aki nem dolgozik meg vidáman él és elvan mert soha semmit nem lehet rábizonyítani.

  Köszönöm hogy elolvastátok!

  Egy Szegedi Polgár”
 • 51. kki 2008. február 25. 18:31
  „Fujj, bulvár, mocsik délmagyar!”
 • 50. Melinda 2008. február 25. 18:03
  „A Délmagyar hírt ad, erről pedig jó tudni. Próbáljuk nem szidni az orvosokat, nővéreket, tanárokat. De az idős hölgy meghalt, ez tény. Valóban ki kell vizsgálni, hogy mi történt.
  Engem az rémíszt, hogy bármikor ilyen helyzetbe kerülhetek, ha mostanság meg találnék betegedni. Sok mindenen kell változtatni tudom, de nincs bizalmam az orvosokhoz, nővérekhez, kórházakhoz, az egészségügyhöz. Jobb egészségesnek maradni, ha pedig megbetegszel, akkor nem szabad, hogy magadra maradj egy kórházban? Akkor mondunk megálljt, ha ezeket az eseteket kivizsgálják, ha van felelős, akkor azt számonkérik. Akkor mondunk meálljt, ha tudom, hogy én vagy a hozzátartozóm jó helyen, biztos kezekben vagyunk az orvosnál és a nővérnél a kórházban. A beteg, segítségre szoruló embernek orvosra, ápolóra van szüksége.”
 • 49. Rozi 2008. február 25. 16:38
  „Mindig ad alkalmat a Délmagyar, hogy szidjuk az orvosokat, nővéreket, tanárokat. Miért? A fenti eset sajnálatos. Ki kell előbb vizsgálni az esetet, aztán véleményezni.
  Nővér, ne szidd a tanárokat, szerintem ők azok akik átérzik a ti problémátokat, hisz őket is ekég jól megsarcolják, s nekik sincs becsületük, az alig éretségizett (vagy még azt sem) szülők előtt.
  Nagyon nehéz ma az élet, mindenki agyonhajszolt, rosszkedvűek, reményvesztettek vagyunk. Kizsigerel bennünket ez a vadkapitalista rendszer, de ahhoz hogy változzon valami nekünk kellene megálljt mondani.”
 • 48. Ápoló 2008. február 25. 16:30
  „Valószínű, hogy nem minden fehér és fekete. Árnyalati dolgok is vannak e témában. a klinikán dolgozom én is, úgy érzem, nem tisztem az orvosokat védeni, de!
  Van bőven probléma a munkánkat illetően,vannak közöttünk kiégett kollégák is (kiégés egyébként egy betegség) akik hosszú évek során ezt a hivatást űzve kiégnek, egyes osztályokon különösképpen-sikerélmény hiánya,stressz...
  Létszámunk az utóbbi 3 évben drasztikussan megcsappant (bérezésről ne is beszélyünk) az un egészség. reform több kárt tett az egészségügyben,hozzáértők megkérdezése nélkül.
  Nagyon sajnálom az ilyen tragikus eseteket,ezt jóvátenni nem lehet. Az ember amikor fáradt, figyelmetlen,hibázik.
  Azért hogy védjem a szakmát nem vagyunk mi ennyire elítélendők. Hisz minden szakmában tévednek, csak az nem fatális.
  MERT TÉVEDHET AZ EMBER AKKOR IS, AMIKOR A LEGJOBBAT AKARJA!”
 • 47. domino1135 2008. február 25. 16:09
  „Kedves southwind. Sajnos a sürgősségin nincs előjegyzés. Nem mondhatják a betegnek hogy most kapjon szívrohamot mert most van időpontja. Ezt jól látja meg van szervezve mert van benne pénz, de sajnos az eü-ben nincs és nyugodtan elhiheti hogy nem azért nincs mert a nővér hazaviszi.”
 • 46. pederzoli 2008. február 25. 16:00
  „Ha a KRESZ eü vizsgán azt mondom,hogy a hányó embert hanyatt fektetem,páros lábbal rúgnak ki. mindemellett egy éve tart a "deform" a Horváth Ágnes megmondta,hogy minden szép,és jó,Botka,meg Újhelyi megszavazta a tolvajtörvényt. Majd Ők állják a cehhet,ennyi. Mikor veszi észre mindenki,hogy népirtáshoz asszisztáltak ?!”
 • 45. southwind 2008. február 25. 15:57
  „kedves nővér, sziveskedjél betérni egy mobiltelefon ugyfelszolgalatara, barmelyikere, vagy a rendelointezet recepciojara, ahol ugy adnak idopontot, hogy kozben uzsonnaznak, ugye, ugye, az is szolgaltatas, meg az eu is, csak az egyik meg van szervezve, a masik meg mocsokul nem. Az egyik gazdaja elturi a szar munkat, a masik meg nem.
  Ugyhogy ha majd a ketto kezd hasonlitani --- pedig ugye az ember talan megse mobiltelefon! akkor elhisszuk hogy valami elindult a javulas fele.”
 • 44. föce 2008. február 25. 15:06
  „Egy ember haláláért azok a felelősek, akik felvállalták a gyógyítását! Sajnos az egészségügyet 20 évvel ezelőtt kellett volna megreformálni, de egyik politikai párt sem vállalta fel. Lehet, hogy a mostani reform sem a legjobb, de az is lehet, hogy a jelenleginél jobb. Be kell fejezni egyes orvosok kiskirályságát, a maszek betegeiknek a - mi pénzünkön fenntartott kórházakban - elvégzett vizsgálatait, operációit stb.
  Anomáliák pro: beszéltem anyukával akinek a normál szülését császáros szülésnek könyvelték el, beszéltem idős nénivel akinek a neurológián mért vérnyomását 6 tételben elvégzett vizsgálattal adminisztrálták, csak azért, hogy a biztosítótól minél nagyobb összeget hasítsanak le, hogy a maszek vizsgálataiknak meg legyen az ellentétele. Vagy akinek nincs 50 ezerje ne csináltasson térdprotézist stb.
  Contra: Anyuka felháborodott a fülészeten este 8-kor, mert a fülfájós gyermekét nem látták el sürgősségi esetként, talán mert nem akkor azonnal gyulladt be, vagy anyuka a tüsszögő gyerekével azonnal a háziorvoshoz rohan, és megsértődik ha nem írják fel az antibiotikumot.
  Van példa, így is úgy is. Egy biztos, nem volt jó gazda a jelenlegi társadalombiztosító, nem kezelte jól a pénzünket, talán ha más tulajdonos bevonásával egymásra figyelnek, s ha megfizetik az egészségügyben dolgozókat, elküldik a nyugdíjas profokat, meg a megannyi bujtatott állásban lévő rokonokat...., de addig, addig nincs megnyugvás, addig folyton küzdeni kell....”
 • 43. domino1135 2008. február 25. 14:42
  „Kedves attila!
  Nagyon jó a meglátás, tényleg vannak nővérek akik a szakma szeretetéből, hivatástudatból állnak a beteg ágy mellett, holott naponta megalázzák, letorkolják és a családfája összes ága "kurtizán" jelzővel van illetve. TUdod egy idő után bármennyire hivatástudat és szeretet havi 80-ért három műszakba bele lehet unni és elmegy a plázába mosolyogni ugyanannyiért SŐT!! És tudod ezeket az embereket valahogy pótolni kell és talán ilyenkor belecsúszik a rendszerbe egy-két nem oda illő láncszem. Sőt ha így haladunk lassan hazánkban már azért is örülni kell ha valaki ordít velünk ha kórházba kerülünk, mert mindenki külföldön keresi a jobbat és ezt is tudjuk meg is találja mert ott megfizetik és megbecsülik a nővért.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmérgezésben halt meg egy idős asszony

Szeged - Már csak a holttestét találták meg a tűzoltók annak az idős szegedi asszonynak, akinek a… Tovább olvasom