Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 17°C Még több cikk.

Nő a feszültség Tápén: letépték Juhász Gyula plakátjait

Szeged-Tápé - Megrongálták Juhász Gyula önkormányzatiképviselő-jelölt plakátjait. A politikus a helyi választási bizottsághoz, a rendőrséghez és a jelölőszervezetekhez fordult.
– Elszabadultak a politikai útonállók. A múlt hét elején 150 választási plakátot tettünk ki a 7-es választókerületben, vagyis Tápén, illetve Petőfitelep és Baktó idetartozó részén. Az a szlogenem rajta, hogy „Mert három a magyar igazság!". Arra utalok ezzel, hogy a következő lenne a harmadik képviselői ciklusom, és mert egyébként is igaz a mondás. Csütörtökre virradó éjjel viszont valaki néhány plakátomat letépte, a többit megrongálta. Átragasztották a jelmondatomat azzal, hogy „A Fideszből kizártak, függetlenként indulok". Úgy látszik, az elkövetők nézni sem bírták az igazságot – mutatta Juhász Gyula, a körzet eddigi Fidesz–KDNP-s képviselője, milyen magasra erősítették fel a reklámanyagokat. A képviselőjelölt csütörtökön kifogást nyújtott be az ügyben a helyi választási bizottságnál, amely pénteken meghallgatta őt és két tanúját, illetve megnézte a helyszínekről készült fotókat. A testület a kifogásnak helyt adott, megállapította a jogszabálysértés tényét. Mivel nem érték tetten a rongálót vagy rongálókat, ennél többet a bizottság nem tehetett. A képviselőjelölt szombaton a rendőrségen is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen rongálás miatt. Úgy számolta, a plakátok 15 ezer forintba kerültek, és a kihelyezés, illetve az újraplakátolás költségével károsította meg az elkövető.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

– A plakátomra ragasztott felirat hazug és megtévesztő. Nem a párt zárt ki, hanem a szabályok szerint automatikusan megszűnt a tagságom, amikor a Fidesz–KDNP hivatalos jelöltje ellen elindultam az önkormányzati választáson. Továbbra is elkötelezett vagyok a jobboldali politikai közösség által vallott értékek iránt, és mivel a párt ellépett balra, én nem követtem – folytatta az 52 éves politikus. – Úgy tűnik, az ellenem eddig folytatott gusztustalan suttogó propaganda és rágalomhadjárat nem volt eredményes, és az egyik szánalmas jelölt most egy újabb becstelen próbálkozással volt „kénytelen" előhozakodni. Úgy fogom fel, hogy a választási kosárban 7 alma van, és az egyik rohadt. Ezért felszólítom a jelölőszervezeteket: akik szerint nem lehet törvénytelen úton kampányolni, vessék ki soraikból a politikai útonállókat. Hiszen hogyan mutat majd példát a 6953 kerületi választópolgárnak az, aki a legtriviálisabb szabályokat sem tartja be – mondta Juhász Gyula.

Vetélytársak

Juhász Gyula független képviselőjelölt augusztus 21-én jelentette be, hogy elindul Tápéért, mert a sajtóból tudta meg, hogy nem őt indítja a frakciószövetség. Az akkor még kettős, azaz Fidesz- és KDNP-tagsággal is rendelkező politikus nyilatkozatcunamit váltott ki. Párttársai cáfolták a kijelentéseit. Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke szerint júniusban Kothencz János felkérte Juhász Gyulát, hogy legyen a tápéi központú körzet képviselőjelöltje. Ő viszont úgy döntött, szakít a politikai közösséggel, és nem kíván a csapatban indulni. Mindannyian sajnálták a döntést, de nem tehettek mást, mint hogy másik jelöltet állítottak. A körzetben vasárnap 7 jelöltre lehet voksolni: Vörös Sándor (LMP), Szécsényi Ferencné (MSZP–DK–Együtt–PM–Összefogás Szegedért Egyesület), Raffai Aletta (SZEHKE), Juhász Gyula (független), Nagy Gergely (független), Papp Mihály Ferenc (Jobbik), Kohári Nándor (Fidesz–KDNP–L.É.T. Egyesület).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lány, aki le akar szokni a drogokról

A Facebookon a nevét és az arcát is felvállalva naplót vezet a megpróbáltatásairól, hogy segítsen a sorstársainak. Tovább olvasom