Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Noémi bárkáján otthon érzi magát

Üllés - Három éve az Ecopoly című vállalkozói játékon ismerte meg az ország az üllési birkás lányt, Hegedűs Noémit. A játék csak ismertséget hozott neki, de azóta pénzzel, állatokkal lepték meg. Már otthon érzi magát a tanyáján.
Négy éve vette meg Üllés melletti 11 hektáros tanyáját a keramikus és lótenyésztő végzettségű Hegedűs Noémi. Bár az akkor 31 éves nő álma a ló volt, kenyérkeresetnek először birkatenyésztésbe fogott. Nem járt sikerrel, odalett a pénze. Jól jött neki, hogy éppen akkor hirdette meg az RTL Klub az Ecopoly című játékot leleményes vállalkozóknak. Megírtuk, neves üzletemberekből álló zsűrinek mutatták be ötleteiket a szereplők. A zsűri a versenyzők közül először Noéminek szavazott bizalmat. Azt ígérték, hogy közös céget alapítanak az üllési birkatenyésztővel, 12 millió forintot fektetnek be, cserébe a haszon 70 százalékát kérik. A pénzből Noémi – sem más játékos – nem látott egy fillért sem. Egy évig még áltatták, hogy összehozhatják közösen a megálmodott 200 birkás gazdaságot. Majdnem belehajszolták földvásárlásba, költözésbe, sőt majdnem ráment üllési tanyája is.

Tavaly viszont váratlanul 2 millió forintot kapott ajándékba az egyik volt zsűritagtól, egy brókercég fejétől, Kutvölgyi Páltól. Noémi megvette belőle az első negyven birkáját, és ólakat kezdett építeni. „Noémi bárkájára" – ahogy barátai fogalmaztak – befogadott lovat, borjút, disznót, kacsát, libát, pulykát, tyúkot, kutyát. Plusz napszámba járt.

Tyúkok, kacsák, pulykák, meg a kecske mellett húsvéti bárányokat nevel üllési tanyáján Hegedűs Noémi, a leleményes vállalkozó. Fotó: Karnok Csaba
Tyúkok, kacsák, pulykák, meg a kecske mellett húsvéti bárányokat nevel üllési tanyáján Hegedűs Noémi, a leleményes vállalkozó. Fotó: Karnok Csaba

Néhány hónapja újabb jótevő bukkant fel Noémi életében. – A környékről elszármazott, 73 éves, nyugdíjas gazdálkodónak itteni ismerőse mesélt rólam. Ő erre nekem ajándékozott egy kosbirkát. Később, mivel saját lányainak nincs szüksége segítségre, Pest mellől elhozta megtakarított pénzét, 1 millió forintot. Két lovat vettem belőle – mesélte Noémi tegnap, amikor meglátogattuk. Mialatt az új lovak a birtok végében élvezték a szabadságot, a gazdasszony szép konyhájában megkínált saját készítésű mangalica-kecske szalámival, kolbásszal, szalonnával. – Sokan becsaptak, sokan tartoznak nekem, de nem bánom. Most már azt mondom: marha mázlim van! Az is jó, hogy nem jött össze az Ecopolyval a közös birkás vállalkozás, mert már tönkrevágta volna a beözönlő román konkurencia. Így jobb. Nemrég vendégül látott gödöllői lovas gazdaságában Lázár Vilmos, és nekem adott egy nagyjából félmilliót érő versenyló-felszerelést a fogathajtó-világbajnok, aki szintén a zsűri tagja volt. Találó egyik játékostársam mondása: minden jó és rossz tettünk körbeér egyszer.

Noémi bárkája (galéria) Fotó: Karnok Csaba
Hegedűs Noémi elmesélte: otthon érzi magát Üllésen. Annak ellenére is bizakodó, hogy nem megy a birka. Most 13 állata van, köztük húsvéti báránynak valók. A fiatal nő barátaival csinosítja tanyáját, és falusi turizmus beindításán töri a fejét. Pár hete egy új szerelem is elkezdődött egy majsai fiatalemberrel – de erről nem árult el többet.

Olvasóink írták

  • 2. papsajt 2009. március 27. 09:56
    „Csak elismerni tudom az ilyen, bátor, dolgos embert. Főleg, hogy hölgy, le a kalappal.”
  • 1. Nagy11 2009. március 26. 23:36
    „Örülök, hogy sikerült Noéminak ennyi dolgot megvalósítani. Én láttam annak idején a műsort, amiben a gazdag vállalkozók kérdezgették és ő szerényen, de bátran válaszolgatott, majd megígérték a támogatást. Csúnya dolog, hogy nem kapott semmit végül. Ez az egész csak a TV műsor miatt volt, hogy a nézők nézzék, milyen jók és közben adhassák a reklámokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar áruházakat vizsgál a Négy Mancs

Szeged - Az osztrák és a német hipermarketek után most a magyar áruházakat ellenőrzi a Négy Mancs alapítvány. Tovább olvasom