Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Obstrukcióval vádolja a többségben lévő Fidesz az MSZP-t

Szeged - Bár többségben van a szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságában a jobboldal, mégsem tudnak mindent megszavazni. Azt mondják: a szocialisták miatt.
Tudatos obstrukcióval vádol öt szegedi Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő – Juhász Gyula, Kosik Dénes, Mihálffy Béla, Nógrádi Tibor és Rózsavölgyi József – két szocialista városatyát, Ménesi Imrét és Révész Mihályt. Erről tegnap sajtótájékoztatón beszéltek. Elhangzott: bár a két MSZP-s képviselő bizottsági tagként jelen volt a közgyűlés pénzügyi bizottságának legutóbbi ülésein, bizonyos szavazásokat tudatosan és szándékosan bojkottáltak. Juhász Gyula elmondása szerint a szocialista képviselők rendszeresen nem szavaznak a pénzügyi bizottság ülésein olyan kérdésekben, amelyek a körtöltésen kívüli városrészek – Tápé, Kiskundorozsma, Szentmihály és Szőreg – részönkormányzatainak pénzügyi döntéseit hagyná jóvá. A kereszténydemokrata képviselő szerint így megakadályozzák a városrészi pénzek felhasználását, illetve késleltetik a tápéi, dorozsmai, szentmihályi és szőregi fejlesztéseket. A fideszes képviselők felszólították az MSZP-s városatyákat, ha már felveszik a tiszteletdíjukat, végezzék el a munkájukat, vagyis: vegyenek részt a bizottság munkájában akkor is, ha olyan kérdésekről kell szavazni, ami őket nem érdekli.

A 2010-es önkormányzati választások után minden szegedi közgyűlési bizottságban, így a pénzügyiben is többséget szerzett a Fidesz-KDNP és a Jobbik. A 8 tagú pénzügyi bizottság elnöke: Farkas László (Fidesz-KDNP), alelnöke: Keresztúri Farkas Csaba (Jobbik), tagja: Póda Jenő (Fidesz-KDNP), Ménesi Imre és Révész Mihály (mindkettő MSZP), külső tagja: Málovics György (LMP-delegált), Görög Tibor és Kereszty Ágnes (mindkettő Fidesz-KDNP-delegált). Ménesi Imre elmondása szerint a felsorolt településrészek évente összesen mintegy 30 millió forint városi költségvetési támogatáson osztoznak. A jogszabályok szerint a pénz felhasználását jóvá kell hagynia a pénzügyi bizottságnak, ami 5 igen szavazattal megoldható. Ménesi elmondása szerint a jobboldal azért nem tudja biztosítani a határozatképességet, az 5 igen voksot, mert sokszor hiányzik egy vagy két bizottsági tagjuk az ülésekről.

Olvasóink írták

 • 17. zoolii 2012. június 06. 08:42
  „Ez az egész 2/3-os bagázs, tipikusan teszkógazdaságos képviselők...”
 • 16. baba60 2012. június 05. 18:09
  „A fideszes képviselők először magukat szólítsák fel, majd utána lehet mindenki mást. Esetleg a húsoscsont elosztási arányában nem tudtatok megegyezni. Hányan vagytok a társaságba akik megélhetési politikus( én egyet biztosan tudok), és még a hátralevő időtökben jól kitömnétek a még üres zsebeteket, mert 2 év múlva, coki lesz.”
 • 15. Francois 2012. június 05. 16:24
  „Lööööööhet azért nem kell költségvetés, mert az egyszeri önkormányzati kft volt igazgatója, Kiskundorozsmán a Czékus utcában annyi pénzt kipumpált lánya házába a költségvetésből, hogy felesleges megszavazni! Tudják ezek maguktól is, gondolom azóta is pumpálja a lánya az önkormányzatot! :P :D”
 • 14. macs 2012. június 05. 14:22
  „Fiúk! Akárhogy is számolom,
  1. Juhász Gyula,
  2. Kosik Dénes,
  3. Mihálffy Béla,
  4. Nógrádi Tibor
  5. Rózsavölgyi József
  ÖTEN vagytok!
  Az érvényes szavazáshoz 5 igen kell, akkor mi a probléma?
  És miért kell másra mutogatni?
  Azért arra is kíváncsi lennék, milyen témákban kellett volna szavazni, és miért nem voltak képesek megegyezni?”
 • 13. balraat 2012. június 05. 12:05
  „Megint bebizonyosodott, ha valami nem működik a fideszen belül, még azért is a szocik a hibásak. Kíváncsi lennék, hogy azon az ominózus két PÜB ülésen melyik fideszes tag, illetve delegált nem volt jelen. Talán először rajtuk kellene elverni a port!!!”
 • 12. csonakos 2012. június 05. 11:04
  „8. malovics 2012.06.04. 21:40
  Gyuri ez egy korekt hsz!
  A 3-as hszben írtam, lazul egyre jobban gyengül a Fidesz pártfegyelme. Ahogy jönnek rá a képviselőik, hogy ha nyernének is valami csoda folytán a következő választáson, nem jut hely nekik a húsos fazéknál, annál nagyobb lesz az engedetlenség!:)”
 • 11. saturnus 2012. június 05. 06:05
  „45 forintos benzinárcsökkenéstől estünk el a forintgyengülés miatt
  Ha április vége óta nem gyengülne a hazai fizetőeszköz, 45 forinttal olcsóbb lenne a benzin - állítja a GKI Energiakutató.”
 • 10. gthomek 2012. június 05. 05:50
  „Egyre büdösebb ez a rothadó narancs ...”
 • 9. NP1 2012. június 04. 22:41
  „Gyurcsány a hibás meg az "emútnyócév".”
 • 8. malovics 2012. június 04. 21:40
  „Ráadásul még én is meg szoktam szavazni az előterjesztést elvi okokból (a nem megszavazást ebben az esetben a működés túlbürokratizálásának érzem), szóval nem is kellene minden fideszes bizottsági tagnak ott lennie. Szóval ez tényleg vihar egy pohár vízben így első blikkre, és inkább fideszen belüli fegyelmezetlenségi kérdés, mint szoci obstrukció.”
 • 7. tzs_szeged 2012. június 04. 20:41
  „Ez az év vicce! :)”
 • 6. roxper 2012. június 04. 19:11
  „Jól van helyi narik(+rosszabbik) ti is "megéritek" a pénzeteket!”
 • 5. tzrtz 2012. június 04. 16:46
  „Beröhögök. 8-ból 4 fideszes, 1 pedig kb. fideszes, és van képük a szocikra mutogatni? Ilyenre is csak ez a gengszterbanda képes. Mintha Fletó annak idején a fideszesektől várta volna a költségvetés megszavazását, tényleg.”
 • 4. Queenmargareth 2012. június 04. 16:45
  „hát, ha 2/3-da is be vannak tojva az elég ciki.........”
 • 3. csonakos 2012. június 04. 16:31
  „Ott voltak a nevezett képviselők? Igen! Éltek a választók adta jogukkal? Igen! Nem kötelesek megszavazni és nem is volt soha divat a Fidesznek sem megszavazni a kormánypárti költségvetést! Ez ilyen egyszerű! Lazul a pártfegyelem a Fideszesek között! :)”
 • 2. szatyi 2012. június 04. 16:18
  „"a jobboldal azért nem tudja biztosítani a határozatképességet, az 5 igen voksot, mert sokszor hiányzik egy vagy két bizottsági tagjuk az ülésekről."

  Ne hiányozzon! Azért (is) kapják a tiszteletdíjukat, hogy jelen legyenek!”
 • 1. badoravarva 2012. június 04. 16:11
  „Ejnye no, hát nem müxik a kétharmad elvtársak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titokzatos alkotás: festményvizsgálatot indít a Móra-múzeum

Június 23-án este 6-kor, a múzeumok éjszakáján nagyszabású Munkácsy-kiállítás nyílik a szegedi Móra-múzeumban. Tovább olvasom